Member Area - Blij Dieetvrij

Welkom op jouw member-dashboard!

Lesmateriaal

Module afbeelding Radicale Zelfacceptatie

Module 1. Radicale zelfacceptatie

In deze eerste module leer je de dieetcultuur herkennen, laat je langzaam negatieve lichaamsgedachten los, en maak je ruimte om meer te durven vertrouwen op jouw lijf. 

Module afbeelding intuitief eten intensive

Module 2. Intuïtief eten intensive

Leer meer over de theorie van intuïtief eten en leer de stap voor stap uit de vicieuze dieetcirkel stappen en eten op gevoel.


Module afbeelding Gezonde Gewoontes

Module 3. Gezonde Gewoontes

Hoe zorg je ervoor dat nieuw gedrag steeds meer automatisch gaat, en je er steeds minder bewust moeite voor moet doen? Hoe voorkom je dat je terugvalt in oude gewoontes? In deze 6-delige masterclass leer je o.a.:


  • Waarom je je niet op een doel, maar op een methode moet richten?;
  • Waarom je gezonde gewoontes meestal niet volhoudt;
  • De cruciale rol van jouw identiteit;
  • Hoe je werkt aan nieuwe gewoontes die je wél volhoudt!
  • De 4 wetten van gedragsverandering
  • Hoe je stopt met zelf-sabotage.


En dat allemaal natuurlijk, zonder dat je in de valkuil van dieetdenken stapt!

Module afbeelding Body Confidence Quickstart

Module 4. Body Confidence Quickstart

 89% van de vrouwen zich weleens weerhouden door haar lichaam: we zeggen feestjes af, gaan niet zwemmen met onze kinderen, of kiezen ervoor om nog maar niet te solliciteren naar die baan die we graag willen, omdat we vinden dat we er niet goed genoeg uit zien.

 

8 weken lang ontvang je iedere week een korte les met  één concrete opdracht, om te werken aan dat (zelf)vertrouwen rondom jouw lijf!

intuïtief eten met kinderen

Module 5. Intuïtief eten met & voor kinderen 

  • Hoe help je jouw kinderen bij het creëren van een ontspannen relatie met eten?
  • Wat kun je doen als jouw kinderen in het geheim snoepen?
  • Intuïtief eten als gezin, hoe doe je dat? 
  • Praktische tips en informatie!


Deze module, bestaat uit 2 delen: deel 1 over eetgedrag, en deel 2 over gewicht, lichaamsbeeld en lichaamspraat.

Feeling worthy intensive cover

Module 6. Feeling Worthy Intensive 

Hoe ga je om met terugkerende gevoel "niet goed genoeg/slank genoeg/mooi genoeg" te zijn? Door te dealen met jouw oude wonden en écht contact te maken met jouw dieperliggende behoeftes en verlangens. 


Verbind jezelf op een ander niveau met jouw lichaam en jouw authentieke zelf.


Module 7. Stap voor stap leren vertrouwen op jouw lijf

Met deze nieuwe module help je jezelf weer in contact te komen met jouw lijf: met jouw emoties en de waardevolle signalen van jouw lijf.  


Luisteren naar, en reageren op jouw lichaamssensaties, zorgt ervoor dat we een diepere connectie en vertrouwensband met ons lichaam opbouwen, dat we meer kunnen genieten van ons lijf als ons eigen instrument. Én dat intuïtief eten dikwijls een stuk beter "lukt".


Bonusmateriaal

Op zoek naar de nieuwste masterclass? Browse hier door het archief en bekijk en beluister de verdiepende masterclasses, video's en challenges die op dit moment bij jou resoneren.


Binnenkort in de club 

Coming up begin april 2021 (details volgen!)

De Blij Dieetvrij Club verhuist naar een platform met mobiele applicatie!✨ 

Wil je wat vaker en gemakkelijker een begeleide oefening kunnen terugluisteren? Een nieuwe module volgen onderweg? Inzien welke modules je al wel/nog niet hebt gevolgd? 


Dat alles wordt binnenkort een stuk eenvoudiger nu de Blij Dieetvij Club gaat verhuizen naar een fijn online leerplatform met een mobiele app!


De membersite blijft uiteraard ook gewoon te bekijken via de laptop. ? We zijn achter de schermen druk bezig met de verhuizing. Ik hou je op de hoogte!

iRest Yoga Nidra met Rebecca

Woensdag 14 april om 20.00 PM:

iRest Yoga Nidra met Rebecca - Thema n.t.b.

Mocht je bij het openen van deze Zoom sessie een paswoord nodig hebben, dan is dat deze: 509883

Belly love

Vrijdag 16 april om 9:30 AM 

live workshop Belly love: meer liefde voelen voor jouw buik 

Een opname volgt op de membersite, mocht je niet live mee kunnen doen!

Woensdag 21 april om 9:00 AM

korte live Feel+ Heal sessie met Saskia

Voor instant feel-good vibes, fijn om je dag mee te starten. De sessie duurt maximaal 30 min. en aanmelden is niet nodig. Je ontvangt van tevoren een linkje in jouw inbox om live mee te doen!

Vrijdag 30 april om 9:30 AM

live Q&A sessie met Saskia via Webinargeek

Ontdek & verdiep

Live Q&A sessies button
Veelgestelde vragen button
Hulpmiddelen button
Bonusmateriaal button

vragen?

Je vindt de antwoorden op deze veelgestelde vragen via de knop hieronder. Heb jij een vraag die je graag beantwoord zou willen hebben in deze serie? Of heb jij een nieuw idee voor een clubthema? Laat het me dan vooral weten via de FB community, of stuur me een berichtje. 

Het stappenplan

Met de Blij Dieetvrij Methode werk je in 4 stappen aan een ontspannen relatie met eten (en jouw lijf!).


Weet je even niet waar je moet beginnen of wat een logische volgende stap is?

Volg vooral dit 4-stappenplan. Je onthoudt deze door het acroniem Z.IG.T!

Z

Start met Zelfacceptatie & zelfcompassie


Start met het volgen van Module 1, over Radicale Zelfacceptatie  (en eventueel direct de verdiepende masterclasses "Omgaan met de angst voor gewichtstoename" & "De spoedcursus zelfcompassie"). Hiermee laat je stap voor stap negatieve lichaamsgedachten los, werk je aan zelfacceptatie en zelfcompassie en creëer je de durf om te gaan vertrouwen op jouw lijf.

I

Focus je op Intuïtief & vrij eten


Leer in module 2 alles over de 10 principes van intuïtief eten, en zet stappen om deze principes te implementeren in jouw leven en de dieetmentaliteit los te laten.  Bij het bonusmateriaal vind je verdiepende lessen, die je helpen om intuïtief eten niet enkel goed te begrijpen, maar het ook steeds meer te gaan voelen en ervaren (zoals de masterclass "Van snappen naar voelen" en de module 7 'Vertrouwen op jouw lijf'). 

G

Bouw aan gezonde Gewoontes


Zorg ervoor dat nieuw gedrag steeds meer automatisch gaat, en je er steeds minder bewust moeite voor moet doen! Voorkom het terugvallen in oude patronen door nieuwe gewoontes te gaan implementeren in jouw leven. Volg hiervoor in Module 3 de 6-delige masterclass! Of volg Module 6 die je helpt om te vertragen en in contact te komen met dieperliggende gevoelens en behoeftes.

T

Bouw aan jouw tribe! 


Wij zijn niets zonder sociale steun. Daarom is het zo belangrijk om te bouwen aan een tribe (een team vrouwen die jou support en steun geeft wanneer je die nodig hebt!). Volg de masterclass "Assertiviteit & people pleasing", die je o.a. helpt omgaan met opmerkingen van anderen. Via onze besloten Facebook community kom je natuurlijk in contact met like-minded vrouwen, en kun je ook altijd om de nodige support vragen! 

Join de besloten Facebook Community

Praat mee in een vertrouwde omgeving en stel jouw vragen wanneer je wilt!

OVER

De Blij Dieetvrij club is jouw plek voor waardevolle inspiratie, motivatie & support! Breek met de dieetmentaliteit en werk aan een geweldige relatie met eten & met jouw lijf.

Disclaimer: De inhoud van deze website is niet bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg altijd een arts als er zich problemen met je gezondheid voordoen. Alhoewel deze materialen met alle zorgvuldigheid zijn samengesteld stelt de maker zich niet aansprakelijk voor eventuele schade die ontstaat doordat u de aanbevelingen opvolgt, of doordat u verzuimt deskundig medisch advies in te roepen of op te volgen. 


De inhoud is enkel voor persoonlijk gebruik. Het is niet de bedoeling dat lessen en/of materialen worden gekopieerd voor zakelijk gebruik.