Masterclass 

"Acceptatie als startpunt voor verandering"


Als het gaat om helen, veranderen en groeien, is acceptatie stap 1.

Acceptatie zorgt voor geduld. Het helpt ons de onvermijdelijke ups en downs te manoeuvreren, en het helpt ons om door te zetten, als we ergens tegenaan lopen.

In deze masterclass leer ik je hoe je stap voor stap naar jouw discomfort, en pijnlijke emoties, toe beweegt, om van daaruit te kunnen groeien. Om een andere relatie met pijnlijke emoties te ontwikkelen en je hier niet langer van af te leiden. Hoe je weer eigenaarschap en macht kunt voelen, als het gaat om jouw subjectieve gevoelswereld.


In de laatste les refereer ik ook even naar onze huidige situatie met het coronavirus, en hoe het je juist nu ook ontzettend gaat helpen als je die relatie met jouw negatieve emoties kan veranderen.


Deze masterclass bestaat uit 3 delen:


  • In deel 1 leer je het belang van acceptatie, en werken we met "de berg van acceptatie"  aan het accepteren van dat wat moeilijk voor je is;
  • In deel 2 ontdek je hoe je jouw relatie met pijn en negatieve emoties kunt veranderen, door deze juist te erkennen;
  • In deel 3 kijken we naar waar je nog geen eigenaarschap pakt, en hoe je die terug pakt door uit de slachtofferrol te stappen.

Aan de slag!

Deel #1. Het accepteren van de status quo.

In deze video-les, ontdek je wat waarom acceptatie essentieel is als je wilt groeien of veranderen, en hoe je je naar jouw discomfort toe beweegt.

Deel #2. Verander jouw relatie met pijn.

In deze video-les bespreek ik hoe je pijn en moeilijke emoties onder ogen kan komen. We starten met een oefening om even te gronden, en kijken naar waar je mogelijk extra lijden voor jezelf creëert. 

Deel #3. Stap uit de slachtofferrol.

In deze video-les bespreek ik hoe je voorkomt dat andere lijden bij JOU veroorzaken, en hoe je zelf rondom pijn de touwtjes in handen kunt pakken. 

Download het werkboek

Omgaan met alle emoties die opkomen?

In de live-sessie over floreren tijdens de corona-crisis sprak ik uitgebreider over onze coping mechanismen en hoe je juist kan werken aan het ruimte geven van de lastige gevoelens. Zodat je JUIST ook ruimte kunt geven aan vreugde en plezier, bijvoorbeeld.

 

(Alles over "Van overleven naar floreren, in de onderstaande live sessie!)

Kijk eens hoe je steeds meer in (contact met) jouw lijf kunt komen, door jezelf telkens weer het signaal te geven dat dat veilig is. Start met het creëren van genot in jouw lijf. 

 

(deze les komt uit de Masterclass "Van snappen naar voelen"!)

OVER

De Blij Dieetvrij club is jouw plek voor waardevolle inspiratie, motivatie & support! Breek met de dieetmentaliteit en werk aan een geweldige relatie met eten & met jouw lijf.