Yes! Op 13 februari start de nieuwe ronde van de geaccrediteerde Body Image Intensive voor professionals opleiding. 

 Jij kan je nog t/m uiterlijk woensdag 15 februari aanmelden.

Body Image Intensive - voor professionals

het missende puzzelstukje voor jouw body positive business!

Deze opleiding is geaccrediteerd bij BGN (gewichtsconsulenten) 22 nascholingspunten toegekend, bij ADAP (diëtisten) 21 punten toegekend en BCLN (leefstijlcoaches) 21 punten toegekend!

MY story

saskia koopman, MSc.

Toen ik jaren geleden startte als eetpsychologie coach, dacht ik dat mijn focus op de psychologie van eten voldoende was om vrouwen te helpen die worstelden met eetbuien en emotie eten. Maar gaandeweg merkte ik dat de angel vaak heel ergens anders zat: namelijk in de angsten die we als vrouwen hebben over ons lijf

We leven in een maatschappij waarin we het gevoel krijgen nooit genoeg te zijn: niet slank genoeg, niet strak genoeg, niet gezond genoeg. En we associëren die zaken vaak ook nog eens allemaal met elkaar. Niet gek dat we in een soort ratrace belanden die ons alles behalve gelukkig maakt! 

We kunnen telkens weer aan de oppervlakte wat zaken veranderen, zoals wat we eten, of hoeveel we bewegen. Maar we kunnen alleen duurzame gewoontes en rust rondom eten creëren als we ook durven te luisteren naar, en vertrouwen op ons lijf.  Als we diep van binnen voelen dat we dat waard zijn. 

Daarom werk ik zo graag met vrouwen aan hun Body Confidence. Het leven IN, en genieten VAN hun eigen lijf.

herken jij dit?

Je werkt met jouw klanten aan het ontwikkelen van een gezonde relatie met zichzelf of met eten, maar je merkt dat de zorgen over hun lijf ze in de weg zitten?

Je weet behoorlijk veel over intuïtief eten, maar je vind het nog lastig om jouw klanten te begeleiden naar een positief lichaamsbeeld?

of

Jouw klant komt enkel bij jou om af te vallen, wat maakt dat zij al snel de handdoek in de ring gooien als er geen gewichtsverlies volgt?

het probleem is...

De focus op het veranderen van ons lijf werkt juist averechts

Een klant die enkel "traint" om af te vallen, zal al snel de handdoek in de ring gooien als er geen gewichtsverlies volgt.

Wat zonde is, want: het bewegen van haar lijf is wél goed voor haar fysieke én mentale gezondheid, ook al verandert haar lijf er niet door.

En de klant die jij als diëtist of voedingscoach wilt helpen om een gezonde relatie met eten op te bouwen, zal blijven verzanden in restricties, als het lichaamsbeeld niet wordt aangepakt.

de Body Image Intensive op social media

“89% van de vrouwen laat zich weleens weerhouden door haar eigen lijf, om datgene te doen wat haar gelukkig maakt.

Maak het verschil voor jouw klanten. Creëer een veilige plek, waar zij kunnen werken aan een fijne relatie met hun eigen lijf.”

wil je ook?

Jouw klant op een dieper niveau kunnen helpen?

Voor jouw klant een veilige omgeving kunnen creëren, waarin zij kunnen werken aan meer vertrouwen in hun lijf?

en

Jouw vaardigheid vergroten, als het gaat om het werken met mensen met een uitgebreide jojo- en dieethistorie?

dan is dit jouw kans...

Word een Body Positive professional!

Met de Body Image Intensive:

 • Vergroot je jouw kennis over het meest recente onderzoek over lichaamsbeeld en effectieve interventies; 
 • Leer je meer over hoe je met jouw klanten kan praten over hun lichaamsbeeld, en vergroot je jouw zelfvertrouwen als het gaat om die klanten begeleiden die een negatieve relatie met hun lichaam hebben.
 • Begrijp je steeds beter waar die gevoelens van "je nooit goed genoeg voelen" vandaan komen, en wat je daaraan kan doen.
 • Leer je hoe je kalm en zelfverzekerd blijft, ook tijdens die wat lastigere gesprekken over ons lichaam
 • Heb je meer kennis en vaardigheden als het gaat om het werken aan een positief lichaamsbeeld en meer body confidence
 • Leer je hoe je voor jouw klanten een veilige, gewichtsneutrale en body positive omgeving kan creëren.
 • En verbind je je met like-minded collega's, en spar je onderling over hoe we zorg kunnen dragen voor die klanten die worstelen met de relatie die ze hebben met hun lijf.
Body Image Intenisive - voor body positive professionals

hoe het werkt

De Body Image Intensive is een programma met 7 online video modules, 

aangevuld met coaching in 3 mastermind sessies.

Gedurende 7 weken krijg je elke week toegang tot een nieuwe module uit de Body Image Intensive, en 3 maanden lang is er telkens iedere maand een online mastermind sessie met Saskia en de andere deelnemers, om de kennis en tools écht om te zetten naar jouw eigen praktijk.

In die mastermind sessies is er ook ruimte om verdiepende vragen te stellen, casuïstiek uit jouw praktijd te bespreken en eventueel zelfs feedback te vragen op de inhoud van jouw eigen trajecten en/of jouw marketing.

Je krijgt:

 • Levenslang toegang tot de 7 video modules (totaal 21 uur) met meerdere lessen en verschillende downloads;
 • 3 maanden lang iedere maand een mastermind sessie met Saskia, speciaal voor de pro's in dit programma; 
 • Toegang tot de support community waarin je ondersteund wordt door Saskia en de andere deelnemende professionals.

+ Jij krijgt

Als extra bonussen!

 • Lifetime toegang tot de Kickstart jouw zelfacceptatie bundel – t.w.v. 444,- (met 5 verschillende online programma's, die je direct een beeld geven van hoe je de theorie kan omzetten naar nuttige programma's voor jouw eigen klanten!);
 • Lifetime toegang tot de Body Positive Kids module (met praktische handvaten om kinderen te helpen bouwen aan een positief lichaamsbeeld!) - t.w.v. 147,-;
 • Online cheatsheets voor goede gesprekken (nooit met jouw mond vol tanden), om te downloaden en direct te gebruiken met jouw klanten - t.w.v. 299,-;
 • + het Blij Dieetvrij Carddeck én "Thuiskomen in jouw lijf" journal thuisgestuurd (samen t.w.v. 76,-), om te gebruiken met jouw klanten.

Kies wat bij je past

BETAAL in 1 keer

1597

/ex. BTW, eenmalig

Dit is de goedkoopste optie + na aankoop ontvang je meteen een factuur die je 100% kan inbrengen in je bedrijf. 

 • Toegang tot de 7 modules van de Body Image Intensive
 • 3 Mastermind sessies met Saskia
 • Kickstart jouw zelfacceptatie - de masterclass bundel, t.w.v. 444,-
 • Body Positive Kids, t.w.v. 147,-
 • Cheatsheets, met oefeningen die je direct kunt inzetten bij jouw klanten -  t.w.v. 299,-
 • Extra cadeau: het Blij Dieetvrij Carddeck én het "Thuiskomen in jouw lijf" journal thuisgestuurd (samen t.w.v. 76,-), om te gebruiken met jouw klanten!

in 6 termijnen

274

/ex. BTW, per maand

Ben je klaar om in te stappen maar heb je wat minder financiële ruimte? Betaal gerust in 3 of 6 maandelijkse termijnen

 • Toegang tot de 7 modules van de Body Image Intensive
 • 3 Mastermind sessies met Saskia
 • Kickstart jouw zelfacceptatie - de masterclass bundel, t.w.v. 444,-
 • Body Positive Kids, t.w.v. 147,-
 • Cheatsheets, met oefeningen die je direct kunt inzetten bij jouw klanten -  t.w.v. 299,-
 • Extra cadeau: het Blij Dieetvrij Carddeck én het "Thuiskomen in jouw lijf" journal thuisgestuurd (samen t.w.v. 76,-), om te gebruiken met jouw klanten!

Zo zit het in elkaar

de 7 modules van de Body Image Intensive

Opleiding lichaamsbeeld Body Image Intensive

Wil jij ook...

 • Een body positive business runnen, waarin vrouwen met alle lichamen zich veilig en gehoord voelen?
 • Een laagje dieper kunnen gaan met jouw klant, en haar helpen in het ontwikkelen van meer liefde voor haar lijf?
 • Je als professional zelfverzekerd voelen op het vlak van alles body image, body confidence en lichaamsbeeld?

Veelgestelde vragen

Voor wie is de Body Image Intensive geschikt?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die meer zou willen leren over hoe je anderen kan bijstaan en/of helpen in het ontwikkelen van een positief lichaamsbeeld. Het is speciaal ontwikkeld voor die mensen die zelf beroepsmatig in contact komen met klanten waarbij een negatief lichaamsbeeld een thema is. 

Denk bijvoorbeeld aan: diëtisten en voedingscoaches (die werken met, of willen werken met, een anti-dieet aanpak), fitness-coaches, personal trainers, zorgpersoneel en life coaches.

Geaccrediteerd bij BGN 22 nascholingspunten toegekend, ADAP en BCLN 21 punten toegekend!

Wat als ik al lid ben (of ben geweest) van de club? Wat voegt dit toe?

Goede vraag! Beluister vooral even het audio berichtje wat je hieronder vindt. Daarin licht ik het even voor je toe!

Wat is de prijs van de Body Image Intensive?

Dit programma wordt gecombineerd met 3 unieke live mastermind sessies met Saskia en de andere deelnemers. Dat betekent dat er slechts 25 plekjes beschikbaar zijn, zodat er tijdens die sessies veel ruimte is voor jouw eigen vragen en casuïstiek.

Je betaalt eenmalig 1597,- ex. BTW, en ontvangt dan direct een factuur die je als bedrijfskosten kan opvoeren in jouw boekhouding. Wil je liever in 3 termijnen of 6 termijnen betalen, dan kan dat ook.  Meld je je aan als early bird voor 6 februari? Dan kun je gebruik maken van 300,- korting!

Bedenk je goed dat je slechts 2 of 3 klanten in een 1-op-1 traject hoeft te gaan begeleiden, om deze investering in jouw ontwikkeling al meteen terug te verdienen! Werk je liever in groepsprogramma's? Ook daarvoor geeft de BII je allerlei concrete tools. 

Wanneer start de body image intensive?

De volgende ronde van de Body Image Intensive start op 13 februari. Dan komt de allereerste module live. De eerste live sessie staat gepland op 15 februari om 9.30 uur.

Als je je inschrijft voor 6 februari kun je nog een plekje bemachtigen met de early bird aanbieding, waarbij je 300 euro korting krijgt op de reguliere prijs. Je krijgt dan meteen al toegang tot de bonus modules, zodat je als je wilt, meteen al de inhoud in kan duiken!

hoe werkt dit programma?

Dit programma kun je voor een heel groot deel zelfstandig in jouw eigen tijd volgen. De modules komen stap voor stap beschikbaar in een online leeromgeving, dus je kunt daar induiken zodra je even tijd hebt. Voor elke module heb je zo'n 1,5 tot 2 uur de tijd nodig. Een deel van de lessen kun je gelukkig ook onderweg beluisteren.

Voor de verdieping gaandeweg kun je deelnemen aan 3 live mastermind sessies met Saskia en de andere deelnemers. Dit zijn momenten waarop je live aan Saskia jouw verdiepende vragen kan stellen en zelfs feedback kan verzamelen op jouw eigen trajecten en/of marketing. En we kunnen tijdens die sessies sparren over concrete casuïstiek, iets wat de vorige deelnemers één van de meest waardevolle onderdelen vonden van dit programma!

Kun je er onverhoopt niet live bij aanwezig zijn, dan kun je jouw vragen altijd van tevoren insturen! We zorgen uiteraard voor een opname die je achteraf kunt terugkijken.

Naast de modules vindt je in jouw leeromgeving ook een besloten community. Dit is een omgeving met enkel andere professionals die deelnemen aan dit programma. Hier kun je gaandeweg ook altijd jouw vragen stellen, of even sparren met de andere deelnemers. 

Wanneer zijn de live Q&A sessies precies?

De live sessies zijn telkens op woensdag ochtend van 9.30 uur tot ongeveer 11 - met uitloop tot 11..30 uur. De eerste sessie staat alvast gepland op 15 februari.

Kun je er niet live bij aanwezig zijn, dan kun je jouw vragen altijd van tevoren insturen, de opnames zullen na afloop in de online leeromgeving worden geplaatst.

Wat als ik een sessie moet missen?

De live sessies zijn een optioneel onderdeel uit dit programma. Overigens geldt dat voor alle onderdelen. Je bent vrij om er helemaal in te duiken en alles van voor tot achter te volgen. Ben je slechts geïnteresseerd in een deel ervan, en heb je beperkt de tijd, dan is dat ook oké.

Je kunt ook altijd later nog eens in de lessen duiken die je eerder hebt gemist. Je behoudt namelijk ook na die 4 maanden nog toegang tot de leeromgeving. Alleen de support via de community, en de live sessies, zullen na 3 maanden aflopen.

Kan ik dit programma ook later volgen?

Ik kan me goed voorstellen dat als je nu nog een andere opleiding volgt, dat het niet voelt als het juiste moment om er meteen in te duiken. Heel eerlijk: ik kan daar nog geen uitspraak over doen op dit moment. Ik weet nog niet of ik deze opleiding later in 2023 weer zal aanbieden, en of ik dat dan in deze of een andere vorm zal doen. Dat is helemaal afhankelijk van andere projecten die lopen op dat moment. 

Als je interesse hebt, weet dat je ook na afloop van de 3 maanden gewoon toegang houdt tot alle modules, dus dat je deze ook later nog kan volgen, als je meer ruimte hebt in jouw agenda. (Alleen zijn er dan geen live momenten meer voor feedback.)


Heb je aanvullende vragen of twijfel je of de Body Image Intensive geschikt voor je is? Stuur gerust een berichtje naar saskia@blijdieetvrij.nl, dan kijk ik even met je mee!

wat anderen zeggen

ramona van mook

(Food & mindset coach)

https://www.ramonavanmook.nl

tina somers (diëtiste & gecertificeerd intuïtief eten counselor)

https://lievereten.be

melany (coach & ervaringsdeskundige):

https://www.melanyarends.nl/

bibi von meyenfeldt (yogatherapeute)

https://bibiyogacoach.wordpress.com/

"Lichaamsbeeld wordt in behandelingen van eetstoornis vaak mondjesmaat meegenomen, terwijl het belangrijk is voor een duurzaam herstel. In mijn yoga & coach ambities wil ik mensen graag beter begeleiden die in herstel zijn van een eetstoornis omtrent lichaamsbewustzijn. En daar paste deze cursus heel goed bij. 

Het belangrijkste wat ik eruit meeneem zijn de vele tools en het stappenplan over hoe je het thema lichaamsbeeld kan aanvliegen met verschillende klanten. Ik heb vaardigheden aangeleerd zoals in kleine stapjes werken aan het verbeteren van het lichaamsbeeld van de klant. Voor mezelf heb ik er ook veel van heb geleerd. En daarmee kan ik ook het 'goede' voorbeeld geven en leven.

Als je nog twijfelt over dit programma, zou ik zeggen: Doen! Ik denk dat het erg waardevol is voor iedereen die op een coachende/therapeutische of lichaamsgerichte manier werkt met mensen. En ook voor het vergroten van zelfinzicht."

loes brems (diëtiste en psychologisch consulente)

https://www.loesbrems.be/

"Als diëtiste begeleid ik mensen die een moeilijke relatie met eten hebben en dan komt daar vaak ook een moeilijke relatie met het lichaam bij. Zowel in mijn basisopleiding als in bijscholingen leerde ik daarover weinig tot niets. Terwijl ik wel aanvoelde dat heel wat van mijn cliënten hier samen met mij aan wilden werken. 

De Body Image Intensive kwam dan ook als geroepen! Een opleiding die wetenschappelijk onderbouwd is én gestoeld is op heel wat ervaring, die had ik nodig. Ik volgde Saskia al een tijdje en wist daardoor al dat ze op een erg vlotte en aangename manier kennis kan overbrengen. De theoretische basis is daardoor helemaal niet droog, maar heel erg toegankelijk en toepasbaar. 

Naast de theorie bevat de opleiding ook een heleboel praktische tips, tools, oefeningen, een stappenplan én zorgden de Q&A-sessies voor heel wat extra verduidelijking, o.a. door de casusbesprekingen.  

Dit alles wordt verpakt in een heel aangename, open sfeer, waardoor ik als deelnemer ook het nodige vertrouwen heb gekregen in mezelf dat ik ook in de praktijk met lichaamsbeeld aan de slag kan.  

Een heel waardevolle opleiding, die ik ten zeerste kan aanraden aan collega’s!

shannen de bruycker (Psychotherapeut i.o.):

https://www.praktijkbloom.be/

"Ik heb me aangemeld voor de BII om me te verdiepen in lichaamsbeeld, daar ik heel vaak (jong)volwassenen begeleid, rond zelfbeeld, goed genoeg zijn, en de relatie met hun lichaam vaak ver te zoeken is. Ook wil ik me specialiseren in eetstoornissen, dus deze opleiding was voor mij een belangrijke opstap en concrete aanvulling. Allereerst: niet twijfelen, zou ik zeggen. Ik zou de opleiding aanraden aan eenieder die met (jong)volwassenen werkt rondom zelfbeeld en lichaamsbeeld. Je krijgt zovele concrete tools aangereikt, die extra taal, die achtergrondinformatie, die je hier mooi gebundeld en geordend krijgt! Het is een hele behapbare en concrete opleiding, meteen inzetbaar in de praktijk." 

ANNE (PSYCHOLOOG)::

"Saskia mag echt ontzettend trots zijn op hoe haar programma inhoudelijk in elkaar zit! Stiekem heb ik al best wat dingen gebruikt in de behandelingen die ik binnen de basis GGZ geef aan volwassenen..."

Maak het verschil voor jouw klanten.

Meld je aan voor we de deuren sluiten op woensdag om 17 uur:

09
Dagen
.
 
09
Uur
.
 
21
Min.
.
 
21
Sec.

You missed out!