Body Positive Kids

Wist jij, dat in de laatste 10 jaar, de hoeveelheid tieners met anorexia is verdubbeld?


Dat maar liefst 1 op de 5 meisjes haar hand niet durft op te steken, omdat ze bang is beoordeeld te worden op haar uiterlijk?


Wist jij dat al zo'n 42% van kinderen uit groep 3 tot 5, liever dunner zou willen zijn?


Het lichaamsbeeld van onze kinderen schreeuwt om aandacht.


Er is gelukkig steeds meer aandacht voor onze mentale gezondheid

Maar de meeste mensen zijn zich hier (nog) niet van bewust:

  • dat ons lichaamsbeeld een grote impact heeft op onze mentale gezondheid (en dat wetenschappelijk onderzoek een negatief lichaamsbeeld in verband brengt met o.a. depressie en angstsymptomen, stress, laag zelfvertrouwen, een toename in alcohol en drugsgebruik, sociale isolatie en perfectionisme.)
  • dat het lichaamsbeeld van onze kinderen niet alleen beïnvloedt hoe ze presteren op school, maar ook hoe ze omgaan met hun vriendjes en vriendinnetjes.
  • dat hoe beter kinderen zich voelen OVER hun lijf (los van hoe deze eruit ziet), hoe meer ze geneigd zijn die dingen te doen die ervoor zorgen dat ze zich goed voelen IN hun lijf. Zoals hun lichaam bewegen!
  • en dat hoe wij, als moeders, omgaan met ons eigen lijf en met eten, direct impact heeft op het lichaamsbeeld van onze kinderen.

Body Positive Kids is er niet enkel om ervoor te zorgen dat onze kinderen zich niet meer vergelijken met de onhaalbare schoonheidsidealen uit de media...

Dit programma is er vooral om ervoor te zorgen dat onze kinderen hun lichaam uit plezier kunnen bewegen.

Dat ze die dingen doen en blijven doen, waar ze blij van worden, ook al zien ze er misschien niet uit als de beroemdheden op tv en social media. (En hetzelfde geldt voor ons als ouders!)

Het gaat over kinderen de kans geven om op te groeien, zonder te leren anderen en zichzelf constant te beoordelen op hun lichaamsvormen en uiterlijkheden.

Want ze worden niet geboren met lichaamshaat. Dus we kunnen ons best doen om te voorkomen dat dat iets is waar ze op latere leeftijd mee te maken krijgen.


Onze kinderen zijn soms net een spiegel

Ook rondom de ontwikkeling van het lichaamsbeeld kijken onze kinderen af bij ons als moeder (of vader), en zullen ze onze onzekerheden overnemen.


Daarom bieden we je uiteraard de optie, om het Body Positive Kids programma optioneel(!) te bundelen met de materialen uit ons Kickstart jouw zelfacceptatie programma. Het start allemaal bij jou.


Met zo'n bundel heb je meteen álle handvatten in huis om jouw kinderen bij te staan in het ontwikkelen van een positief veerkrachtig lichaamsbeeld.

Bestel Body Positive Kids

De 5-delige masterclass

47  > 57% korting!!  

Eenmalige betaling (voor life-time toegang!)

Wil je tegelijkertijd ook aan de slag met de Kickstart jouw Zelfacceptatie bundel, of het programma Intuïtief eten met kinderen? Dan kun je deze programma's er op de volgende pagina los bij bestellen. 


  • In Body Positive Kids leer je alles over hoe je jouw kinderen helpt bij het ontwikkelen van een positief lichaamsbeeld. 
  • De masterclass bestaat uit 5 videolessen, die je alles leren over wat lichaamsbeeld precies is, hoe je met jouw kinderen kunt praten over lichamen (op een helpende manier), over de rol van o.a. spelen, bewegen, kleding, speelgoed, social media en schermtijd op hun lichaamsbeeld, en hoe je ze hierin wegwijs maakt.
  • Daarnaast ontdek je gaandeweg bij de verschillende lessen een aantal fijne downloads, die je met (jouw) kinderen kan gebruiken!

Wat anderen zeggen over Blij Dieetvrij...

Over Saskia

Sociaal psycholoog, MSc.

Ik ben moeder van een zoon (van inmiddels 8 jaar oud) en ruim 13 jaar werkzaam als psycholoog, online trainer en opleider. Met mijn online programma's, heb ik sinds 2018 al > 3000 zelfbewuste vrouwen mogen helpen in het breken met eetbuien en emotie eten, en rust te vinden rondom eten. Zelf heb ik jarenlang geworsteld met restrictief eten, onzekerheid over mijn lijf, en iets waarvan ik vrij zeker wist dat het een echte "suikerverslaving" moest zijn.⁠

Vanwege mijn eigen chaotische relatie met eten, ben ik de psychologie van eten ingedoken en volgde ik verschillende opleidingen over eetgedrag, intuïtief eten, Health at Every Size (HAES®) en lichaamsbeeld.

Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat we ons weer vrij voelen van obsessieve gedachten over hun lichaam, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar we écht gelukkig van worden. Zodat we ons lichaam weer claimen en gebruiken als ons eigen instrument, in plaats van dat we het continu beoordelen van de buitenkant.

FAQ.

Hoe krijg ik toegang tot deze cursus?

  • Zodra je je aanmeld, wordt via het systeem een account voor jou aangemaakt op het Blij Dieetvrij leerplatform (te vinden op https://community.blijdieetvrij.nl). Hier vindt je deze masterclass bij de lesmaterialen op de Academie. 
  • Je ontvangt inloggegevens in jouw mail: check voor de zekerheid de spamfolder. Heb je niets ontvangen, kun je altijd even een nieuw wachtwoord aanvragen, of een mailtje sturen naar saskia@blijdieetvrij.nl 
  • Via dit online leerplatform krijg je toegang tot de replay van de online masterclass, die je in jouw eigen tempo kan volgen. En kan herbekijken zolang je lid blijft.

Is deze cursus ook mobiel te volgen?

Jazeker! Je vindt ons leerplatform ook via de app genaamd Huddle. Dit is een app waarmee je dus ook op een prettige manier de videolessen op jouw mobiele telefoon kunt bekijken.

Hoe lang heb ik toegang tot deze cursus?

Je hebt levenslang toegang tot deze cursus.

 

Dat betekent dat als Blij Dieetvrij ooit stopt (wat we in de nabije toekomst uiteraard niet verwachten), dat we er dan voor zorgen dat je alle materialen kunt downloaden.

Zo behoudt je dus altijd toegang tot deze materialen, mochten we ooit stoppen met het gebruiken van de online leeromgeving.

Wat als de cursus toch niet bij me past?

Je kunt 14 dagen lang gebruik maken van onze niet goed geld terug garantie. Als je merkt dat deze cursus niet is wat je ervan had verwacht, krijg je je geld terug. Mocht je hier gebruik van maken, heb je uiteraard geen toegang meer tot de lesmaterialen. 

Zijn dit andere programma's dan in de Blij Dieetvrij Club?

Nee. Dit zijn dezelfde programma's als in de Blij Dieetvrij Club (De Blij Dieetvrij Club is ons online membership!). 


Het grote verschil is dat je met deze aankoop levenslang toegang krijgt en behoudt tot de lesmaterialen (zonder terugkerende lidmaatschapskosten). Je kunt de lessen dus helemaal op jouw eigen tempo volgen, en ze er altijd op een later moment weer even bij pakken. 


Let op! Bij deze masterclass bundel zit dus géén toegang tot de community en live sessies van de Blij Dieetvrij Club. Het is een zelfgestuurd programma.

Is deze cursus geschikt voor mij als ik worstel met een eetstoornis?

Als jij gediagnosticeerd bent met een eetstoornis, dan krijg je in veel gevallen via de gezondheidszorg persoonlijke begeleiding van een gedragstherapeut. En dat kan ik je ook zeker aanraden. 

Het is altijd lastig om te zeggen of iets een eetstoornis is, of gewoon een licht chaotische relatie met eten (iets wat we in de huidige dieetcultuur veel zien!). 

Twijfel jij of je een eetstoornis hebt? Neem dan vooral eerst contact op met de huisarts. 

Intensieve 1-op-1 begeleiding is dan in veel gevallen vooraf écht noodzakelijk.

Dit programma is helaas geen vervanging van reguliere (medische) zorg. Maar kan wel een fijne aanvulling of nazorg zijn, blijkt uit ervaring van andere deelnemers. 

Is deze cursus geschikt voor mij als diëtist of voedingscoach?

Ja natuurlijk! Ik train regelmatig diëtisten en anderen professionals op het vlak van lichaamsbeeld. Maar ik merk ook dat er tegenwoordig veel behoefte is om iets bij te leren over intuïtief eten en ook de angsten en obstakels die we daaromtrent kunnen ervaren. Obstakels die jouw klanten misschien ook wel herkennen!

Het is uiteraard niet de bedoeling dat cursus wordt gekopieerd voor zakelijk gebruik. Maar je bent uiteraard vrij om de lessen te volgen om zelf meer bij te leren, en deze kennis bijvoorbeeld te gebruiken in jouw coachings-gesprekken met klanten!

Jouw moeder had Atkins, Montignac en Weight Watchers

Jij hebt Keto en Intermittent Fasting

Jouw kind mag opgroeien met het idee dat zijn of haar lijf precies oké is, zoals het nu is ❤️