Body Positive Kids

Wist jij, dat in de laatste 10 jaar, de hoeveelheid tieners met anorexia is verdubbeld?


Dat maar liefst 1 op de 5 meisjes haar hand niet durft op te steken, omdat ze bang is beoordeeld te worden op haar uiterlijk?


Wist jij dat al zo'n 42% van kinderen uit groep 3 tot 5, liever dunner zou willen zijn?


Het lichaamsbeeld van onze kinderen schreeuwt om aandacht.


Er is gelukkig steeds meer aandacht voor onze mentale gezondheid

Maar de meeste mensen zijn zich hier (nog) niet van bewust:

  • dat ons lichaamsbeeld een grote impact heeft op onze mentale gezondheid (en dat wetenschappelijk onderzoek een negatief lichaamsbeeld in verband brengt met o.a. depressie en angstsymptomen, stress, laag zelfvertrouwen, een toename in alcohol en drugsgebruik, sociale isolatie en perfectionisme.)
  • dat het lichaamsbeeld van onze kinderen niet alleen beïnvloedt hoe ze presteren op school, maar ook hoe ze omgaan met hun vriendjes en vriendinnetjes.
  • dat hoe beter kinderen zich voelen OVER hun lijf (los van hoe deze eruit ziet), hoe meer ze geneigd zijn die dingen te doen die ervoor zorgen dat ze zich goed voelen IN hun lijf. Zoals hun lichaam bewegen!
  • en dat hoe wij, als moeders en vaders, omgaan met ons eigen lijf en met eten, direct impact heeft op het lichaamsbeeld van onze kinderen.
lichaamsbeeld kinderen

Body Positive Kids is er niet enkel om ervoor te zorgen dat onze kinderen zich niet meer vergelijken met de onhaalbare schoonheidsidealen uit de media...

Dit programma is er vooral om ervoor te zorgen dat onze kinderen hun lichaam uit plezier kunnen bewegen.

Dat ze die dingen doen en blijven doen, waar ze blij van worden, ook al zien ze er misschien niet uit als de beroemdheden op tv en social media. (En hetzelfde geldt voor ons als ouders!)

Het gaat over kinderen de kans geven om op te groeien, zonder te leren anderen en zichzelf constant te beoordelen op hun lichaamsvormen en uiterlijkheden.

Want ze worden niet geboren met lichaamshaat. Dus we kunnen ons best doen om te voorkomen dat dat iets is waar ze op latere leeftijd mee te maken krijgen.

Bestel Body Positive Kids

De 5-delige masterclass

 37 €111 

Eenmalige betaling (voor life-time toegang!)

  • In Body Positive Kids leer je alles over hoe je jouw kinderen helpt bij het ontwikkelen van een positief lichaamsbeeld. 
  • Dit online programma bestaat uit 5 video masterclasses, die je alles leren over wat lichaamsbeeld precies is, hoe je met jouw kinderen kunt praten over lichamen (op een helpende manier), over de rol van o.a. spelen, bewegen, kleding, speelgoed, social media en schermtijd op hun lichaamsbeeld, en hoe je ze hierin wegwijs maakt.
  •  Inclusief fijne downloads, die je met (jouw) kinderen kan gebruiken!

Wat anderen zeggen over Blij Dieetvrij...

Intuïtief Eten Intensive programma

Over Saskia

Lichaamsbeeldpsycholoog, MSc.

Ik ben zelf moeder van een zoon (van inmiddels 9 jaar oud) en ruim 13 jaar werkzaam als lichaamsbeeldpsycholoog, online trainer en opleider. Ik mocht sinds 2018 al >3000 vrouwen helpen in het vinden van rust rondom eten en het bouwen aan een positief en veerkrachtig lichaamsbeeld.

Ik ben expert in thema's als intuïtief eten, lichaamsbeeld & embodiment. En ik leid ook graag andere bevlogen professionals op in deze thematiek met mijn geaccrediteerde Body Image Intensive opleiding.

Hiermee help ik ook professionals werken met aandacht voor het lichaamsbeeld en de psychologische processen van hun klanten!

FAQ.

Hoe krijg ik toegang tot deze cursus?

  • Zodra je je aanmeld, wordt via het systeem een account voor jou aangemaakt op het Huddle leerplatform (te vinden op https://community.blijdieetvrij.nl, en via de Huddle app voor Android en iPhone). Hier vindt je deze masterclass bij de lesmaterialen op de Academie. 
  • Je ontvangt inloggegevens in jouw mail: check voor de zekerheid de spamfolder. Heb je niets ontvangen, kun je altijd even een nieuw wachtwoord aanvragen, of een mailtje sturen naar saskia@blijdieetvrij.nl 
  • Via dit online leerplatform krijg je toegang tot de lesmaterialen, die je in jouw eigen tempo kan volgen. 

Is deze cursus ook mobiel te volgen?

Jazeker! Je vindt ons leerplatform ook via de app genaamd Huddle. Dit is een app waarmee je dus ook op een prettige manier de videolessen op jouw mobiele telefoon kunt bekijken.

Hoe lang heb ik toegang tot deze cursus?

Je hebt levenslang toegang tot deze cursus.

 

Dat betekent dat als Blij Dieetvrij ooit stopt (wat we in de nabije toekomst uiteraard niet verwachten), dat we er dan voor zorgen dat je alle materialen kunt downloaden.

Zo behoudt je dus altijd toegang tot deze materialen, mochten we ooit stoppen met het gebruiken van de online leeromgeving.

Wat als de cursus toch niet bij me past?

Je kunt 14 dagen lang gebruik maken van onze niet goed geld terug garantie. Als je merkt dat deze cursus niet is wat je ervan had verwacht, krijg je je geld terug. Mocht je hier gebruik van maken, heb je uiteraard geen toegang meer tot de lesmaterialen. 

Is deze cursus geschikt voor mij als ik worstel met een eetstoornis?

Als jij zelf gediagnosticeerd bent met een eetstoornis, dan krijg je in veel gevallen via de gezondheidszorg persoonlijke begeleiding van een gedragstherapeut. En dat kan ik je ook zeker aanraden. 

Het is altijd lastig om te zeggen of iets een eetstoornis is, of gewoon een licht chaotische relatie met eten (iets wat we in de huidige dieetcultuur veel zien!). 

Twijfel jij of je een eetstoornis hebt? Neem dan vooral eerst contact op met de huisarts. Intensieve 1-op-1 begeleiding is dan in veel gevallen vooraf écht noodzakelijk.

Dit programma is helaas geen vervanging van reguliere (medische) zorg. Maar kan wel een fijne aanvulling of nazorg zijn, blijkt uit ervaring van andere deelnemers. 

Daarnaast kan dit programma ook fijn zijn voor ouders van kinderen me een eetstoornis.

Is deze cursus geschikt voor mij als diëtist of voedingscoach?

Ja natuurlijk! Ik train regelmatig diëtisten en anderen professionals op het vlak van lichaamsbeeld. 

Het is uiteraard niet de bedoeling dat cursus wordt gekopieerd voor zakelijk gebruik. Maar je bent uiteraard vrij om de lessen te volgen om zelf meer bij te leren, en deze kennis bijvoorbeeld te gebruiken in jouw coaching gesprekken met klanten!

Jouw moeder had Atkins, Montignac en Weight Watchers

Jij hebt Keto en Intermittent Fasting

Jouw kind mag opgroeien met het idee dat zijn of haar lijf precies oké is, zoals het nu is ❤️