Hey jij!

Mijn naam is Saskia. Sociaal psycholoog, mindset coach en kookboekauteur met een passie voor gezond eten. Maar ik hou ook van pancakes, pizza en chocolade. Ik geloof dat alles draait om balans.


Hier lees je meer over mij.

Intuïtief eten coach

Helaas is suikervrij eten geen magische oplossing!

Heb jij last van een zogenaamde "suikerverslaving"?


Ik was er ook heilig van overtuigd, hoor! Ik begon er zelfs een website over en ja, ik schreef een kookboek.


Hierdoor leerde ik ontzettend veel over voeding en gezondheid. 


Maar ik merkte ook dat dat suikervrije eten mij niet hielp om te breken met mijn snoep- en snaaibuien en mijn neiging tot emotie eten

Wat ik wel gecreëerd had waren een hele hoop eetregels. Regels die een verboden vrucht creëerden en daarmee bepaalde voeding extra aanlokkelijk maakte.


Misschien ga ik je nu iets schokkends vertellen, maar begrijp het goed:

Sommige eetbuien worden namelijk NIET veroorzaakt door een schommelende bloedsuikerspiegel.

“Als je niet meer eet uit liefde voor je lijf”

Er is helemaal niets mis met gezond willen eten. Of goed willen zorgen voor je lijf!
Totdat deze obsessie jouw relatie met eten verstoort.


Totdat je niet meer eet uit liefde voor jouw lichaam, maar om dat lichaam te veranderen. Of in het gareel te houden. Als eten een probleem wordt, in plaats van een fijn onderdeel van de dag.


“Ik miste de magie van eten, zoals ik die in Italië heb ervaren!

Een heerlijk jaar lang woonde ik in Noord-Italië. En wat zijn de mensen in Italië ontspannen rondom eten. Ze eten zonder zorgen. Knalrode tomaten en vers fruit van de markt. Maar ook pizza, pasta, risotto en ijs. 


Mijn eigen zoektocht naar een gezonde balans zorgde ervoor dat ik mijn relatie met eten radicaal heb omgegooid. Ik wil van eten weer een feest maken.

Wat een verademing!

Met een Master in de Sociale Psychologie ben ik altijd al gefascineerd geweest door hoe de media ons beïnvloed. Waarom we als mensen doen wat we doen.


En ik leerde de afgelopen jaren een hele hoop over de dieetindustrie. Hoe deze voor een groot deel de oorzaak is van onze obsessieve gedachten rondom eten. Waarom we in een eindeloze cirkel van "nooit gezond genoeg", " nooit slank genoeg" en een hele hoop restricties verstrikt kunnen raken.


Want dat slank zijn leidt tot oneindig veel geluk, dat weet de dieetindustrie ons telkens weer te verkopen!


Ik verdiepte me verder in eetgedrag, en dan met name in intuïtief eten (ik ging zelfs in training bij Evelyn Tribole, herself!). En wat een verademing is dat! Ik bekwaamde me in body positivity en health at every size en ik ontdekte hoe ik vrede met eten kon creëren.


Zo werd ik anti-alles wat eten minder leuk maakt. Anti-dieetregels. En startte ik Blij Dieetvrij.

"Dit is de plek waar je schuld en schaamte rondom eten achter je laat. ​​​​​Waar je leert houden van je lijf zoals het is."

Stop met diëten, start met luisteren naar je lijf!

Ik help zelfbewuste vrouwen breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven.


Zodat we weer kunnen genieten van lekker eten zonder schuldgevoel.


Wil je meer weten? Download dan gerust mijn gratis masterclass of stuur me een bericht via het contactformulier.