fbpx
Intuïtief eten coach

Hey jij!

Mijn naam is Saskia. Psycholoog, mindset coach en kookboekauteur met een passie voor gezond eten. Maar ik hou ook van pancakes, pizza en chocolade. Ik geloof dat alles draait om balans.

Hieronder lees je wat meer over mij.
Van 2013 tot begin 2018, 5 jaar lang, bouwde ik aan mijn suikervrije website. Hierdoor leerde ik ontzettend veel over voeding en gezondheid. Ik schreef zelfs een kookboek vol heerlijke zoete recepten zonder geraffineerde suikers. (die ik je uiteraard nog steeds met liefde kan aanbevelen!)

Maar ik merkte ook, dat suikervrij eten mij niet hielp om te breken met mijn eetbuien of mijn neiging tot emotie eten. 
“Helaas is suikervrij eten geen magische oplossing”

En wat ik wél creëerde in mijn suikervrije bestaan waren een hele hoop eetregels. Regels, die een verboden vrucht creëerden en daarmee bepaalde voeding alleen maar extra aantrekkelijk maakte.

Om uiteindelijk te breken met mijn "
dropverslaving", moest ik wel een laagje dieper zoeken.

Ook al gelooft half Nederland er in, en verschijnen er wekelijks meer boeken over brood, koolhydraten en ketogene diëten. Ik besloot te zoeken naar een andere oplossing.

Sommige eetbuien worden namelijk NIET veroorzaakt door een schommelende bloedsuikerspiegel.

“Als je niet meer eet uit liefde voor je lijf”

Er is helemaal niets mis met gezond willen eten. Of goed willen zorgen voor je lijf!
Totdat deze obsessie jouw relatie met eten verstoort.

Totdat je niet meer eet uit liefde voor jouw lichaam, maar om dat lichaam te veranderen. Of in het gareel te houden. Als eten een probleem wordt, in plaats van een fijn onderdeel van de dag.
“Ik miste de magie van eten, zoals ik die in Italië heb ervaren!”

Een heerlijk jaar lang woonde ik in Noord-Italië. En wat zijn de mensen in Italië ontspannen rondom eten. Ze eten zonder zorgen. Knalrode tomaten en vers fruit van de markt. Maar ook pizza, pasta, risotto en ijs. 

Mijn eigen zoektocht naar een gezonde balans zorgde ervoor dat ik mijn relatie met eten radicaal heb omgegooid. Ik wil van eten weer een feest maken.

Toen leerde ik over
 intuïtief eten. Wat een verademing! Ik bekwaamde me in body positivity en health at every size. Want hoe slank je bent zegt niets over hoe gezond je lichaam is! Laat staan over hoe gezond je mind is… 

Daarom werd ik anti-alles wat eten minder leuk maakt. Anti-dieetregels. Zodoende ontstond Blij Dieetvrij.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed non maximus erat, et bibendum leo. Duis ut massa ante. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes

"Dit is de plek waar je schuld en schaamte rondom eten achter je laat. 
Waar je leert houden van je lijf zoals het is."


Stop met diëten, start met luisteren naar je lijf!

Ik leer je graag meer over mindful en intuïtief eten. Dit is een plek voor genieten, voor balans, voor groenten en fruit. Maar ook voor ijs, taartjes en traktaties. Geen restricties dus. Alles mag, mits je naar je lijf blijft luisteren!


Wil je meer weten? Stuur me gerust een berichtje.