The Embodied Woman

The Embodied Woman is een lichaamsbeeld programma zoals je dat nog niet hebt meegemaakt. 


Het is als een reis terug naar jezelf, waarin je stappen zet om écht te gaan genieten van jouw eigen lichaam. ❤


Hoe is het gesteld met de relatie die jij hebt met jouw lichaam?

Kijk eens of je dit herkent:

 • Je schaamt je voor jouw lijf, en hebt de neiging telkens maar in te zoomen op wat je er niet mooi aan vindt.
 • Je bent jezelf continu aan het vergelijken met anderen, en maakt je zorgen om wat ze van jouw lichaam vinden.
 • Je bent al jaren bezig met het perfectioneren van jouw uiterlijk. Of het nu gaat om een nieuw eetschema volgen, een nieuwe sportroutine starten of supplementen kopen. Je hebt het allemaal geprobeerd.
 • Ziekte, pijn, burn-out of een zwangerschap hebben ervoor gezorgd dat de relatie die je hebt met jouw lijf op de proef is gesteld. Die relatie voelt opeens zwaar, maar je weet niet goed hoe je deze weer moet gaan herstellen..

Ook als je niet opgroeide met onnatuurlijk slanke barbiepoppen of Disney prinsessen, had je misschien wel een moeder die altijd op de weegschaal stond. Of je ontdekte van jongs af aan duizenden advertenties en mediaberichten die je leerden dat slank zijn beter was dan dik zijn.

We leven in een maatschappij die ervoor zorgt dat we ons afzonderen van ons lijf. ⁠Omdat de maatschappij ons leert dat ons lichaam beoordeeld wordt van buitenaf. ⁠

We leren het te zien als een object, wat we streng beoordelen en waar we onze zelfwaarde van af laten hangen.⁠ Als een plaatje dat we continu moeten bijschaven. Een project wat nooit af is. Nooit goed genoeg.

En zo verliezen we de connectie met de waardevolle signalen van ons lijf. Dit leidt tot stress, burn-out, onrust rondom eten, en soms zelfs tot een eetstoornis.⁠

Het is tijd voor verandering.

genieten van jouw lijf

Beeld je eens in... 

Dat jouw lichaam weer een fijne plek is om te zijn

Dat je niet langer hoeft uit-te-tunen, of jezelf hoeft af te leiden van wat je daar voelt?

Dat je je sensueel en sexy voelt, lós van hoe je eruit ziet?

Dat je kan genieten van alles wat jouw lijf je in staat stelt te voelen, zodat dat ene genietmomentje 's avonds op de bank (waarin je jezelf misschien toch weer wat te buiten gaat) niet eens meer iets is waar je naar verlangt?

We kunnen ons niet anders voelen over ons lijf, als we ons blijven richten op het veranderen van ons uiterlijke plaatje. 

Een relatie met een partner kent waarschijnlijk ook weinig diepgang, als je hem of haar enkel en alleen hebt uitgekozen vanwege zijn of haar uiterlijk!

Een gevoel komt van binnenuit

Hoe meer we ons focussen op dat uiterlijk, hoe meer we ons beseffen dat we niet kunnen voldoen aan dat plaatje

Omdat de volgende ideeën zich nestelden in ons brein:

 • Andere lichamen zijn beter dan die van mij.
 • Ik moet mijn lichaamsgewicht en lichaamsvormen (beter) controleren.
 • Mijn uiterlijk is het belangrijkste aspect van mijn lijf.
 • Dikke lichamen zijn ongezond (dus pas op!).
 • Anderen hebben het recht te oordelen over mijn lijf (dus doe vooral je best om negatieve oordelen te voorkomen).

Zelfobjectivering, vermengd met een flinke portie vetfobie en gewicht stigma, is een perfect recept wat leidt tot disconnectie van ons lichaam.

We zijn misschien wel heel erg met ons lijf bezig, maar richten ons daarbij eigenlijk vooral op het beoordelen van de buitenkant, en niet zozeer op het luisteren naar de signalen van ons lichaam die van binnenuit komen…

En door ons los te maken van ons lijf, maken we ons ook los van onze lichaamssignalen en de emoties die erin huizen.

Hoe minder wij verbonden zijn met ons lijf, hoe minder plezier en genot we kunnen ervaren.

Wil jij ook...

 • Meer Body Confidence, vertrouwen in en liefde voor jouw eigen lichaam voelen?
 • Afscheid nemen van die kritische gedachten die je hebt over jouw lijf?
 • Jezelf minder beoordelen van buitenaf, en veel meer genieten van wat jouw lijf je in staat stelt te voelen?
 • Beter met jouw lichaam kunnen communiceren, en aanvoelen wat ze nodig heeft?
 • Stoppen met jouw lichaam vermijden of eindeloos proberen te fixen en je levendig en sensueel voelen? 

´Body Confidence ontstaat juist als we stoppen met ons lijf beoordelen in de spiegel en onze focus verleggen naar wat er allemaal te voelen valt ín ons lijf.´

Investeer in de relatie met jouw lijf

NU tijdelijk 50% korting

297 147 

Eenmalige betaling (of 4 termijnen van slechts €39)

In de Embodied Woman, leer je met video's en lichaamsgerichte oefeningen stap voor stap thuiskomen en genieten van jouw eigen lijf. Lós van hoe deze eruit ziet en bouw je aan een positief en veerkrachtig lichaamsbeeld.


Je krijgt naast de 10 modules uit het programma ook toegang tot de opname van een live kick-off sessie, en een sensuele Feel + Heal sessie.


 • 10 videolessen én 10 juicy lichaamswerk oefeningen om te doen, te voelen en mee te experimenteren. Zodat jij je steeds meer thuis kan voelen in jouw eigen lijf, en ontdekt hoe je er écht van kan gaan genieten.
 • 1 online Kick-Off Sessie (replay) die je helemaal áán zet om van start te gaan.
 • 1 Sensuele Feel + Heal sessie (de opname van een fijne live sessie waarin we samen gingen doen en ervaren!).
 • Levenslang toegang tot de videolessen en oefeningen, zodat je altijd weer kan thuiskomen en genieten van jouw lijf.
 • Betalen in 4 termijnen van slechts €39 is ook mogelijk!

Wat anderen zeggen over Blij Dieetvrij

Over Saskia

Sociaal psycholoog, MSc.

Ik ben psycholoog, online trainer, opleider en de auteur van "Thuiskomen in je lijf: schrijf jezelf naar een positief lichaamsbeeld". Met mijn online programma's, heb ik sinds 2018 al > 3000 zelfbewuste vrouwen mogen helpen in het omgaan met eetbuien en emotie eten, rust vinden rondom eten en bouwen aan een veerkrachtig lichaamsbeeld.

Want hoe we omgaan met eten en hoe we omgaan met ons lijf, zijn twee dingen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn!

Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat we ons weer vrij voelen van obsessieve gedachten over hun lichaam, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar we écht gelukkig van worden. Zodat we ons lichaam weer claimen en gebruiken als ons eigen instrument, in plaats van dat we het continu beoordelen van de buitenkant.

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze cursus geschikt?

Deze cursus is voor jou, als je wilt thuiskomen in je lijf. Als je merkt dat je jouw lichaam geregeld beoordeeld van buitenaf, meer een denker bent dan een voeler, je weer sensueel wilt voelen en/of de band met jouw lichaam wilt verdiepen.

Voor wie is deze cursus niet geschikt?

De cursus is niet geschikt voor vrouwen met seksueel trauma, omdat je de oefeningen dan beter in een begeleide setting zou kunnen doen. 

Daarnaast bevat de cursus lichaamswerk oefening met begeleide audio, dus kun je helaas niet meedoen als je een gehoorbeperking hebt.

Ben je onder de 18 jaar? Dan mag je helaas ook niet meedoen.

Hoe krijg ik toegang tot deze cursus?

 • Zodra je je aanmeldt, wordt via het systeem een account voor jou aangemaakt op het Blij Dieetvrij leerplatform (te vinden op https://community.blijdieetvrij.nl). Hier vindt je deze masterclass bij de lesmaterialen op de Academie. 
 • Je ontvangt inloggegevens in jouw mail: check voor de zekerheid de spamfolder. Heb je niets ontvangen, kun je altijd even een nieuw wachtwoord aanvragen, of een mailtje sturen naar saskia@blijdieetvrij.nl 
 • Via dit online leerplatform krijg je toegang tot de replay van de live sessies en tot de 10 video´s en bijbehorende lichaamswerk oefeningen. Je kunt alles in jouw eigen tempo volgen en herbekijken wanneer je wilt.

Is deze cursus ook mobiel te volgen?

Jazeker! Je vindt ons leerplatform ook via de app genaamd Huddle. Dit is een app waarmee je dus ook op een prettige manier de videolessen op jouw mobiele telefoon kunt bekijken.

Hoe lang doe ik over deze cursus?

Je hebt levenslang toegang tot deze cursus dus je kunt de lessen en oefeningen er altijd bij pakken wanneer je wilt. Je kunt de 10 lessen in 10 dagen of in 10 weken volgen, net wat je wilt.


Ook als je er nu even geen tijd voor hebt, kun je de cursus aanschaffen om er op een later moment in te duiken.

 

Wat als de cursus toch niet bij me past?

Je kunt 14 dagen lang gebruik maken van onze niet goed geld terug garantie! 


Als je merkt dat deze cursus niet is wat je ervan had verwacht, krijg je je geld terug. Mocht je hier gebruik van maken, heb je uiteraard geen toegang meer tot de lesmaterialen. 

Is deze cursus geschikt voor mij als ik worstel met een eet-, ANGst- of lichaamsbeeld stoornis, zoals BDD?

Als jij gediagnosticeerd bent met een eetstoornis, een angststoornis of met BDD, dan krijg je in veel gevallen via de gezondheidszorg persoonlijke begeleiding van een gedragstherapeut. En dat kan ik je ook zeker aanraden. 

Twijfel jij of je een (eet)stoornis hebt? Neem dan vooral eerst contact op met de huisarts. 

Intensieve 1-op-1 begeleiding is dan in veel gevallen vooraf écht noodzakelijk.

Dit programma is helaas geen vervanging van reguliere (medische) zorg. Maar kan wel een fijne aanvulling of nazorg zijn. Overleg dit altijd met jouw offline hulpverlener.

Is deze cursus geschikt voor mij als diëtist of voedingscoach?

Ja natuurlijk! Ik train regelmatig diëtisten en anderen professionals op het vlak van lichaamsbeeld. Maar ik merk ook dat er tegenwoordig veel behoefte is om iets bij te leren, en in dit geval zelf iets te ervaren wat jou uitdaagt en inspireert op het vlak van embodiment!

Het is uiteraard niet de bedoeling dat cursus wordt gekopieerd voor zakelijk gebruik. Maar je bent uiteraard vrij om de lessen te volgen om zelf meer bij te leren, en deze kennis bijvoorbeeld te gebruiken in jouw coachings-gesprekken met klanten!

Het voelt als een diepe uitademing. Als geruststelling.
Als liefdevol zorgdragen voor jouw lijf.
Van *whoa* alles tintelt, en ik heb me nog nooit zo levendig gevoeld. Naar *wow*, ik wist niet dat ik in staat was dit te voelen. ❤️