Stop met het plakken van een pleistertje op jouw emotionele eetbuien en leer hoe je jouw emoties écht kunt reguleren!

Leer jouw emoties reguleren en bouw aan jouw emotionele intelligentie met de  Emotie Eten Intensive.

vechten tegen een logisch gevolg

mijn verhaal

Als ik een dag als trainer in een conferentiecentrum had gewerkt, liep ik altijd volledig overprikkeld de zaal uit. De enige stop die ik onderweg maakte, was die bij het tankstation om een zak drop te halen.

Ik bestempelde het als “slecht” en vocht tegen dat “emotie eten”. Ik besloot suiker uit te sluiten en mijn eetpatroon aan banden te leggen. Iets wat mijn eetbuien eigenlijk alleen maar erger maakte.

Wat ik pas later ontdekte, was dat ik probeerde te interveniëren in iets wat eigenlijk een logisch gevolg was. 

Proberen te “stoppen met emotie eten”, is eigenlijk een beetje alsof je jezelf jouw enige coping mechanisme probeert af te nemen.
Werkt dat? Nee. Want je voegt daarmee juist nog meer stress toe.

Ik moest leren om contact te maken met mijn lijf.

Mijn lichaamssignalen leren herkennen. 

Ik moest leren om aan te voelen wanneer ik mijn eigen grenzen over ging, en hoe ik mezelf op emotioneel vlak kon ondersteunen.

Uiteindelijk, had dat stoppen met emotie eten dus helemaal niets te maken met het eten zelf.

Daarom gaat de Emotie Eten Intensive niet over “jouw eetpatroon aan banden leggen”, of “trucjes aanleren om je af te leiden van jouw cravings”.

Het gaat over leren om jezelf op emotioneel vlak bij te staan. 

En dat is niet altijd makkelijk, als je altijd hebt geleerd om jouw emoties te verstoppen of te onderdrukken. Maar wel, ontzettend waardevol.

Met de Emotie Eten Intensive...

01

Ga je naar de kern

Ons afleiden van het verlangen om uit emotie te willen eten, werkt vaak gewoon niet. Stop met het aanleren van tijdelijke "trucjes", en ontdek de kern van emotie eten. 

02

Werk je aan jouw emotionele intelligentie

Dat wat we écht voelen en nodig hebben, wordt nog weleens verstopt onder ons eigen vermijdingsgedrag en een hele heisa aan secundaire emoties.

Leer om deze patronen bij jezelf te herkennen, zodat je snapt wat je écht nodig hebt.

03

Is eten niet langer jouw enige coping mechanisme

Jezelf forceren om te "stoppen met emotie eten" of vechten tegen jouw cravings werkt vaak averechts. Omdat we alleen maar verlangen naar lekkernij die we onszelf ontzeggen. 


Wat wél helpt, is het ontwikkelen van emotionele veerkracht, zodat je je niet langer hoeft af te leiden van wat je voelt. 

Ontdek de bonussen

audio voor bij een eetbui

Het is moeilijk om de emotionele eetbui toe te staan, als alles in je zegt dat je deze moet stoppen. Maar vaak werkt het strijden juist averechts.

Gebruik deze audio op het moment dat je de eetbui voelt aankomen, of ermee gestart bent. Met deze audio leer je hoe je stopt met vechten tegen die eetbui (waardoor deze je kan overspoelen als een vloedgolf), en in plaats daarvan met de stroom mee kan zwemmen.

bite-sized: stap voor stap omgaan met overeten, t.w.v. 149,-

Met dit stap voor stap programma van 9 weken volg je iedere week een korte video met een werkopdracht, die ervoor zorgt dat je in de actie-modus wordt gezet en dat je gewoontes gaat implementeren in jouw leven, die je helpen om rust te vinden rondom eten.

00
Days
.
 
00
UUR
.
 
44
MINUTEN
.
 
59
SECONDEN

You missed out!


Let op: Deze fast-action bonus is tijdelijk beschikbaar!

Over de trainer

Sociaal psycholoog, MSc.

Ik ben al ruim 13 jaar werkzaam als psycholoog, online trainer en mindset coach. Met mijn online programma's, heb ik sinds 2018 al > 3000 zelfbewuste vrouwen mogen helpen in het breken met eetbuien en emotie eten, en weer te vertrouwen op hun lijf. 

Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat we ons weer vrij voelen van obsessieve gedachten over eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar we écht gelukkig van worden. Zodat eten weer een feestje mag zijn! En we genieten van ons lichaam, lós van hoe deze eruit ziet.

Wat anderen zeggen?

"


"Ik vind Saskia's kennis ongelooflijk. Ik heb al veel therapie gehad, verschillende soorten, maar bij Saskia heb ik het gevoel dat ze meer begrijpt waarom het soms niet lukt en ze geeft je daar hele goede tips en uitleg over. Hierdoor begrijp ik mezelf beter en hoef ik geen "trucs" te leren om met dingen om te gaan die uiteindelijk toch niet lukken.

Dit is echt doorleefd en doorvoeld. Diepe dankbaarheid!"


vera

"


"Ik ben bij Saskia gestart omdat ik totaal niet goed in mijn vel zat. Juist die psychologische insteek maakte dat ik me inschreef.

De lessen van Saskia hebben mij zoveel meer inzicht gegeven. Ik ben nu eindelijk in staat om het veranderen!"


marjan

"


"Als ik terug kijk naar een jaar geleden dan stond ik mijlen ver van mezelf vandaan. Ik was het contact volledig kwijt. Ik kan nu veel beter naar de signalen van mijn lichaam luisteren en die gebruiken om te observeren hoe het met me gaat. Ik voel me nu veel dichter bij mezelf en heb het gevoel dat ik mezelf een mooi leven wil geven. Saskia heeft me heel veel van haar wijsheid gegeven. Dat ze nog maar meer vrouwen mag bereiken met al haar goede werk!"


lisanne


Over de Emotie Eten Intensive

Als we te maken hebben met emotie eten, zoeken we vaak naar andere manieren om met onze emoties om te gaan:

We proberen te leren mediteren, of onszelf op een andere manier te kalmeren. In de hoop dat we dan minder verlangen naar lekkernij.

We verzamelen allerlei trucjes om te reageren op het moment dat we getriggerd worden. Waardoor we soms juist ons eigen lijden vergroten.

In plaats van dat we emotie eten leren aanpakken bij de kern.

In de Emotie Eten Intensive doe je dit in 3 stappen:

1. Voorbereiden

In de eerste lessen gaan we als het ware onkruid wieden. We kijken naar hoe de aarde eruit zou moeten zien als we willen groeien op het vlak van emotionele intelligentie, en uiteindelijk willen gaan floreren in onze relatie met eten. Zodat de "randvoorwaarden" kloppen!

2. Landen

In het tweede deel van de cursus leer je meer over hoe emoties precies werken, kijken we naar stress, het afronden van de stresscyclus, en leer je stap voor stap anders omgaan met jouw emoties. Je leert jouw emotionele patronen herkennen, gaat onderzoeken hoe je aanvullend lijden voorkomt, en bouwt aan jouw emotionele intelligentie.

3. Floreren

Met de laatste lessen onderzoek je wát precies jouw dieperliggende behoeftes zijn, hoe je hieromtrent voor jezelf kunt opkomen, en hoe je emotionele veerkracht kan creëren. Emoties zullen niet langer iets zijn wat je weg stopt, omdat je niet zo goed weet wat je er mee moet. Ze zullen jouw belangrijkste raadgevers zijn.

Bonus:

Bite-Sized: Stap voor stap omgaan met overeten, t.w.v. 149,-

Krijg nu tijdelijk dit stap voor stap programma van 9 weken cadeau! Dit programma zet je in de actie-modus en zorgt ervoor dat je gewoontes gaat implementeren in jouw leven, die je helpen om meer rust te vinden rondom eten. Stap voor stap.

Tijdelijk krijg je dit Bite-Sized programma cadeau bij de Emotie Eten Intensive! De bonus verloopt over:

00
Days
.
 
00
UUR
.
 
44
MINUTEN
.
 
59
SECONDEN

You missed out!

De details

Hoe ziet de Emotie Eten Intensive er precies uit?

Dit online programma geeft je alles wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. 

13 video-lessen

Deze online cursus bestaat uit in totaal 13 videolessen van 30-45 min. De inhoud is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, maar wordt je laagdrempelig uitgelegd in Jip & Janneke taal. 

Je ontvangt druppelsgewijs toegang tot deze lessen. Dit betekent dat er iedere week een nieuwe les voor je klaarstaat, waarmee je iedere week een nieuwe stap zet in jouw leerproces.

bijbehorende werkboeken

Uiteraard verandert er pas wat, als we los van kennis verzamelen, ook aandacht besteden aan zelfreflectie (onderzoeken hoe iets bij JOU werkt), en werken aan het veranderen van ons gedrag. Daarom krijg je bij elke video-les een werkboek met praktische oefeningen.

Je kunt de werkboeken downloaden (en bepaalde tools en hulpmiddelen uitprinten), mocht je dat prettig vinden, maar ook digitaal invullen.

praktische oefeningen

Met de praktische oefeningen uit het Emotie Eten Intensive programma leer je stap voor stap beter contact maken met jouw lichaamssignalen en emoties, en leer je met concrete tools jouw emoties reguleren.

Je kunt namelijk niet voorkomen dat je iets voelt, maar je kunt wél veranderen hoe je daar vervolgens mee omgaat.

Emotie Eten Intensive
Emotie Eten Intensive programma

Start met de emotie eten Intensive

Met een aanbieding die bij jou past!

betaal in 6 termijnen
  • Emotie Eten Intensive - 13 weken programma
  • Bonus: Audio voor bij een eetbui
  • Tijdelijke fast-action bonus: Bite-Sized: Stap voor stap omgaan met overeten - 9 weken programma t.w.v. 149,-
  • Levenslang toegang tot de materialen
  • Betaling in 6 maandelijkse termijnen

67

/6 termijnen

100%

Niet goed geld terug

100% niet goed, geld terug garantie

Als je onverhoopt merkt dat dit programma toch niet bij je past, kun je binnen 14 dagen gebruik maken van de niet goed geld terug garantie. Loop je tegen problemen aan, stuur dan gerust even een berichtje naar saskia@blijdieetvrij.nl, zodat we je waar mogelijk verder op weg kunnen helpen of je aankoop ongedaan kunnen maken. 

Wat onze klanten ons schrijven

FAQ.

Hoe krijg ik toegang tot deze cursus?

  • Zodra je je aanmeld, wordt via het systeem een account voor jou aangemaakt op het Blij Dieetvrij leerplatform (te vinden op https://community.blijdieetvrij.nl). Hier vindt je deze masterclass bij de lesmaterialen op de Academie. 
  • Je ontvangt inloggegevens in jouw mail: check voor de zekerheid de spamfolder. Heb je niets ontvangen, kun je altijd even een nieuw wachtwoord aanvragen, of een mailtje sturen naar saskia@blijdieetvrij.nl 
  • Via dit online leerplatform krijg je toegang tot de replay van de online masterclass, die je in jouw eigen tempo kan volgen. En kan herbekijken zolang je lid blijft.

Is deze cursus ook mobiel te volgen?

Jazeker! Je vindt ons leerplatform ook via de app genaamd Huddle. Dit is een app waarmee je dus ook op een prettige manier de videolessen op jouw mobiele telefoon kunt bekijken.

Hoe lang heb ik toegang tot deze cursus?

Je hebt levenslang toegang tot deze cursus.

 

Dat betekent dat als Blij Dieetvrij ooit stopt (wat we in de nabije toekomst uiteraard niet verwachten), dat we er dan voor zorgen dat je alle materialen kunt downloaden.

Zo behoudt je dus altijd toegang tot deze materialen, mochten we ooit stoppen met het gebruiken van de online leeromgeving.

Wat als de cursus toch niet bij me past?

Je kunt 14 dagen lang gebruik maken van onze niet goed geld terug garantie. Als je merkt dat deze cursus niet is wat je ervan had verwacht, krijg je je geld terug. Mocht je hier gebruik van maken, heb je uiteraard geen toegang meer tot de lesmaterialen. 

Is dit een ander programma dan de Emotie Eten Intensive in de Blij Dieetvrij Club?

Nee. Dit is hetzelfde programma als de Emotie Eten Intensive die je kan vinden in de Blij Dieetvrij Club (De Blij Dieetvrij Club is ons online membership!). 


Het grote verschil is dat je met deze aankoop levenslang toegang krijgt en behoudt tot de lesmaterialen (zonder terugkerende kosten). Je kunt de lessen dus helemaal op jouw eigen tempo volgen, en ze er altijd op een later moment weer even bij pakken. 


Let op! Bij deze Emotie Eten Intensive zit dus géén toegang tot de community en live sessies van de Blij Dieetvrij Club. Het is een zelfgestuurd programma.

Is deze cursus geschikt voor mij als ik worstel met een eetstoornis?

Als jij gediagnosticeerd bent met een eetstoornis, dan krijg je in veel gevallen via de gezondheidszorg persoonlijke begeleiding van een gedragstherapeut. En dat kan ik je ook zeker aanraden. 

Het is altijd lastig om te zeggen of iets een eetstoornis is, of gewoon een licht chaotische relatie met eten (iets wat we in de huidige dieetcultuur veel zien!). 

Twijfel jij of je een eetstoornis hebt? Neem dan vooral eerst contact op met de huisarts. 

Intensieve 1-op-1 begeleiding is dan in veel gevallen vooraf écht noodzakelijk.

Dit programma is helaas geen vervanging van reguliere (medische) zorg. Maar kan wel een fijne aanvulling of nazorg zijn, blijkt uit ervaring van andere deelnemers. 

Is deze cursus geschikt voor mij als diëtist of voedingscoach?

Ja natuurlijk! Ik train regelmatig diëtisten en anderen professionals op het vlak van lichaamsbeeld. In één van de laatste groepen stuurde een diëtiste me toevallig deze vraag: 

"Bij een nascholingsdag over emotie eten leerde ik dat je een alternatievenlijstje kan opstellen met de cliënt. Dit lijkt mij eerder een oppervlakkige oplossing. Maar aan de andere kant weet ik niet hoe ver ik moet/kan gaan als diëtist om het emotie eten te onderzoeken. Ik zie veel cliënten die emotie eten, maar ik merk dat ik dit onderwerp probeer te vermijden omdat ik me hier nog niet zelfzeker genoeg rond voel. Zijn er tips zodat ik mijn cliënten toch een beetje kan helpen?"

Als dit ook voor jou geldt, kan dit programma zeker fijn zijn om te volgen. Zodat je voor jouw gevoel wat meer theoretische achtergrond hebt in dit thema, en je de nodige tools verzameld om jouw klant hierin op we te helpen.

Het is uiteraard niet de bedoeling dat cursus wordt gekopieerd voor zakelijk gebruik. Maar je bent uiteraard vrij om de lessen te volgen om zelf meer bij te leren, en deze kennis bijvoorbeeld te gebruiken in jouw coachings-gesprekken met klanten!

Voel je verbonden met jouw emoties,

en ontspannen rondom eten.

Krijg tijdelijk ook het Bite-Sized programma cadeau, wat je stap voor stap helpt omgaan met overeten.

Deze fast-action bonus geldt nog:

00
Days
.
 
00
UUR
.
 
45
MINUTEN
.
 
00
SECONDEN

You missed out!