stop met jezelf eindeloos fixen en voel je goed genoeg.

Kickstart jouw zelfacceptatie met deze masterclass bundel.

Herken jij dit?

 • Dat je jezelf continu vergelijkt met anderen, en het idee hebt dat je tekort schiet?
 • Dat je ooit jouw doelgewicht hebt bereikt (ja, dankjewel dieetcultuur), maar dat je jezelf toen nog steeds niet mooi genoeg voelde?
 • Dat je streng bent voor jezelf, en altijd van jezelf verwacht dat je je "verbetert"?
 • Dat je complimenten niet kan ontvangen, omdat ze niet passen bij wat je diep van binnen van jezelf vind?
 • Dat het zien van een foto of reflectie van jezelf, telkens weer leidt tot gevoelens van niet goed en/of mooi genoeg zijn en de neiging om jezelf te moeten "fixen" of verbeteren?
 • Dat je altijd maar blijft zoeken naar geluk, maar dat er diep van binnen iets in de weg zit wat je saboteert?

en wil je graag...

 • Je goed genoeg voelen? Je comfortabel voelen in jouw eigen lijf en met jouw emoties? Wil je écht jezelf durven zijn? 
 • Jezelf accepteren en met zelfcompassie benaderen, lós van hoe je eruit ziet?
 • Je minder druk maken om de meningen van anderen en niet langer het gevoel hebben dat je jezelf continu moet bewijzen?
 • Je meer spontaan, vrij en gelukkig voelen? Jouw perfectionisme los kunnen laten?
 • Je losmaken van alle negativiteit die je ervaart over jouw uiterlijkheden en jouw lichaam niet langer in de weg laten staan van jouw levensgeluk?


Ben jij een perfectionist?

Ik ben altijd al een strever geweest. 
Op de middelbare school werden mijn cijfers constant vergeleken met die van mijn tweelingbroer, en ik liep op de één of andere manier altijd net een fractie op hem achter.

Hoe hard ik ook studeerde, het leek onmogelijk om hoger te scoren dan hij dat deed. En dat terwijl hij vaak de toetsen maakte met twee vingers in zijn neus.

In plaats van dat ik het dan opgaf, werkte ik alleen nog maar harder.

Ik was streng voor mezelf.

Beter in het benoemen van mijn fouten, dan in het benoemen van mijn successen.

Beter in het zien van mijn tekortkomingen, dan alles wat er oké was.

Dit gold ook voor mijn lijf.

Ik was beter in het inzoomen op de cellulitis op mijn dijen dan zien hoe mooi mijn lange benen eigenlijk waren.


Dit was een patroon wat zichtbaar was op álle vlakken, en zeker ook als het ging om mijn lijf.

Ons perfectionisme is een direct gevolg van angst.

Zo zijn we bijvoorbeeld bang om fouten te maken en daarmee anderen teleur te stellen. 

We zijn bang niet goed genoeg te zijn en afgewezen te worden door anderen.


Maar perfectionisme geeft je niet het gevoel dat je perfect bent,

 

het geeft je juist het gevoel nooit te kunnen voldoen.


 Perfectionisme is iets wat je kan zien als de perfecte cocktail van extreem hoge eisen en een behoorlijke lading zelfkritiek.

Gooi vervolgens ook nog wat angstige gedachten in die mix.


Bijvoorbeeld over wat anderen allemaal wel niet van je zouden kunnen denken, en je raakt vanzelf verstrikt in een cyclus van nooit goed genoeg en lichaamsschaamte.

Continu streef je naar beter en mooier, en continu ben je teleurgesteld in dat wat je ziet. Omdat je maar niet kan voldoen aan die extreem hoge eisen.

En door altijd maar te streven naar een ander lijf, vergeet je het lichaam te waarderen wat je al hebt.

Je vergeet te genieten van dat wat er al is, omdat je gelooft in de mythe dat je pas kán genieten als jouw lichaam voldoet aan alle eisen.

Zo maken we van ons lichaam een eindeloos project.

Net zoals we doorgaans van ons leven een project maken dat nooit af is.

We stellen ons leven uit tot dat ene moment dat we voldoen aan een bepaald gewicht of aan bepaalde uiterlijkheden.


Net zoals we soms het idee hebben dat we pas kunnen (of mogen!) genieten als we een bepaald zakelijk succes behalen of een bepaalde hoeveelheid geld op de bankrekening hebben staan.

We worden overigens niet geboren als perfectionist. Perfectionisme is simpelweg aangeleerd gedrag.

En dat is fijn, want dat betekent dat je het ook weer af kan leren!

Doorgaans wordt het aangewakkerd door iemand die in het verleden hoge eisen aan je gesteld heeft.


kickstart jouw zelfacceptatie helpt je om deze patronen te doorbreken!Kickstart jouw zelfacceptatie

01

Laat emotionele bagage los

Je kunt negatieve gedachten oppikken en jezelf iets positiefs vertellen. Jezelf een mantra influisteren. Dat kan (tijdelijk) helpen! Maar daarmee laat je jouw emotionele bagage niet los.

We moeten dat innerlijke stemmetje gaan begrijpen dat ons ervan probeert te overtuigen dat we niet goed genoeg zijn. En waardoor we delen van onszelf zijn gaan verstoppen om maar geliefd en geaccepteerd te worden.

We moeten onze angsten onder ogen komen, JUIST zodat ze stoppen met het regeren van ons leven. En dat is precies wat je met dit programma leert doen! 

02

Stop met jezelf fixen

Je kunt jouw lijf wel verstoppen op de familiekiekjes, stoppen met naar het strand gaan, en jezelf en jouw lijf eindeloos blijven fixen om te voldoen aan andermans (of jouw eigen hoge) verwachtingen.


Maar door jezelf te behandelen met zelfacceptatie leer je pas écht lief te zijn voor jouw lijf, en voorkom je dat jouw lichaam je in de weg staat van jouw levensgeluk.03

Bouw aan een liefdevolle relatie met jezelf en jouw lijf

Echt lief zijn voor jezelf, is zoveel meer dan een warm bad nemen en een mooie kaars kopen voor jezelf. En dat weet jij stiekem ook wel, alleen heb je misschien met vlagen het idee dat je het niet waard bent om jezelf zoveel meer te geven.

Dit programma leert je op een andere manier kijken naar jezelf en jouw lijf.  Er op een andere manier over denken en oordelen. En jezelf écht waarderen.

Ontdek de 5 modules

module 1.) radicale zelfacceptatie

Met deze module word je je bewust van waar jouw lichaamskritiek vandaan komt,  laat je langzaam negatieve lichaamsgedachten los, en leer je meer over wat je écht nodig hebt om te gaan bouwen aan een veerkrachtig lichaamsbeeld.

module 2.) de spoedcurus zelfcompassie

Met de oefeningen uit deze module reken je af met negatieve zelfpraat en zelfkritiek.

Onderzoek laat zien zelfcompassie één van de krachtigste vaardigheden is, in het creëren van veerkracht en het omgaan met tegenslagen. Het verbetert jouw mentale en fysieke welzijn. Het motiveert je om daadwerkelijk stappen te zetten die je écht helpen. Niet vanuit het idee niet goed genoeg te zijn, maar vanuit zelfzorg en aandacht voor jouw eigen levensgeluk. 

module 3.) Je waardig voelen

Hoe ga je om met het terugkerende gevoel "niet goed genoeg/slank genoeg/mooi genoeg" te zijn?

Met deze module "De Feeling Worthy Intensive" leer je dealen met jouw oude wonden en écht contact te maken met jouw dieperliggende behoeftes en verlangens. Je doorbreekt lichaamsvermijding en je verbindt jezelf op een ander niveau met jouw lichaam en jouw authentieke zelf.

module 4.) jezelf écht zien - omgaan met foto's van jezelf

Heb jij weleens het idee dat je niet zo fotogeniek bent? Ben jij meestal degene die de foto maakt, in plaats van dat je er op staat? Heb je de neiging jouw lijf te verstoppen op de foto?  Of vermijd je foto's van jezelf het liefste, omdat je merkt dat ze een stortvloed aan negatieve lichaamsgedachten en zelfkritiek oproepen?

Jezelf terugzien op foto's is iets wat voor veel mensen een lichaamstrigger is. Iets, wat kan leiden tot negatieve lichaamsgedachten en misschien ook wel verlangens om weer op dieet te gaan.

In deze module, die niet alleen reflectie- maar ook actiegerichte opdrachten bevat, leer je anders naar jezelf kijken op foto's en zet je cruciale stappen in zelfacceptatie. 

module 5. zelfaccepterende lichaamspraat

Als je dus de neiging hebt om perfectionistisch te zijn over jouw lijf, dan heb je misschien wel allerlei negatieve gedachten over jouw lichaam. En die gedachten creëren uiteindelijk gevoelens van stress, angst of onrust.

Deze module helpt je niet alleen jouw lichaamspraat veranderen, maar leert je ook hoe je gaandeweg een deel van die negatieve gevoelens kunt voorkomen en stopt met stressen over jouw gewicht.

Leer hoe je jezelf stap voor stap coacht naar meer body confidence.

Over Saskia

Sociaal psycholoog, MSc.

Ik ben al ruim 13 jaar werkzaam als psycholoog, online trainer en opleider. Met mijn online programma's, heb ik sinds 2018 al > 3000 zelfbewuste vrouwen mogen helpen in het breken met eetbuien en emotie eten, en zicht weer te verbinden met en vertrouwen op hun lijf. 

Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat we ons weer vrij voelen van obsessieve gedachten over hun lichaam, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar we écht gelukkig van worden. Zodat we ons lichaam weer claimen en gebruiken als ons eigen instrument, in plaats van dat we het continu beoordelen van de buitenkant.

Wat anderen zeggen?

"


"Ik ben eindelijk tevreden met mijn lijf en heb zelfs gewerkt aan een oude wond (en als psycholoog was ik deze al vaker tegen gekomen bij supervisie & leertherapie etc., maar door Saskia's programma heb ik hier pas echt een stap in weten te maken).

Saskia mag echt ontzettend trots zijn op hoe haar programma's inhoudelijk in elkaar zitten! Stiekem heb ik al best wat dingen gebruikt in de behandelingen die ik binnen de basis GGZ geef aan volwassenen."


anne

"


"Ik ben bij Saskia gestart omdat ik totaal niet goed in mijn vel zat. Juist die psychologische insteek maakte dat ik me inschreef.

De lessen van Saskia hebben mij zoveel meer inzicht gegeven. Ik ben nu eindelijk in staat om het veranderen!"


marjan

"


"Ik vind Saskia's kennis ongelooflijk. Ik heb al veel therapie gehad, verschillende soorten, maar bij Saskia heb ik het gevoel dat ze meer begrijpt waarom het soms niet lukt en ze geeft je daar hele goede tips en uitleg over. Hierdoor begrijp ik mezelf beter en hoef ik geen "trucs" te leren om met dingen om te gaan die uiteindelijk toch niet lukken.

Dit is echt doorleefd en doorvoeld. Diepe dankbaarheid!"


vera

kickstart jouw zelfacceptatie

de masterclass bundel

297

eenmalig, of betaal in 6 termijnen van €50

Kickstart jouw zelfacceptatie met deze masterclass bundel en betaal minder dan 89 euro per masterclass!

 • Je eindelijk comfortabel voelen in je eigen lijf
 • Afrekenen met zelfkritiek en jezelf liefdevol bij kunnen staan in jouw persoonlijke ontwikkeling
 • Eindelijk afscheid nemen van jouw gevoelens van niet goed genoeg te zijn
 • Jezelf écht zien - anders kunnen kijken naar jouw lijf en foto's van jezelf
 • Stop met stressen over jouw gewicht
 • Levenslang toegang tot alle modules voor 1 eenmalige betaling van €297 (of 6 x €50)!

100%

Niet goed geld terug

100% niet goed, geld terug garantie

Als je onverhoopt merkt dat het programma toch niet bij je past, kun je binnen 14 dagen gebruik maken van de niet goed geld terug garantie. Loop je tegen problemen aan, stuur dan gerust even een berichtje naar support@blijdieetvrij.nl, zodat we je waar mogelijk verder op weg kunnen helpen of je aankoop ongedaan kunnen maken. 

Wat onze klanten ons schrijven

FAQ.

Hoe krijg ik toegang tot deze cursus?

 • Zodra je je aanmeld, wordt via het systeem een account voor jou aangemaakt op het Blij Dieetvrij leerplatform (te vinden op https://community.blijdieetvrij.nl). Hier vindt je deze masterclass bij de lesmaterialen op de Academie. 
 • Je ontvangt inloggegevens in jouw mail: check voor de zekerheid de spamfolder. Heb je niets ontvangen, kun je altijd even een nieuw wachtwoord aanvragen, of een mailtje sturen naar saskia@blijdieetvrij.nl 
 • Via dit online leerplatform krijg je toegang tot de replay van de online masterclass, die je in jouw eigen tempo kan volgen. En kan herbekijken zolang je lid blijft.

Is deze cursus ook mobiel te volgen?

Jazeker! Je vindt ons leerplatform ook via de app genaamd Huddle. Dit is een app waarmee je dus ook op een prettige manier de videolessen op jouw mobiele telefoon kunt bekijken.

Hoe lang heb ik toegang tot deze cursus?

Je hebt levenslang toegang tot deze cursus.

 

Dat betekent dat als Blij Dieetvrij ooit stopt (wat we in de nabije toekomst uiteraard niet verwachten), dat we er dan voor zorgen dat je alle materialen kunt downloaden.

Zo behoudt je dus altijd toegang tot deze materialen, mochten we ooit stoppen met het gebruiken van de online leeromgeving.

Wat als de cursus toch niet bij me past?

Je kunt 14 dagen lang gebruik maken van onze niet goed geld terug garantie. Als je merkt dat deze cursus niet is wat je ervan had verwacht, krijg je je geld terug. Mocht je hier gebruik van maken, heb je uiteraard geen toegang meer tot de lesmaterialen. 

Zijn dit andere programma's dan in de Blij Dieetvrij Club?

Nee. Dit zijn dezelfde programma's als in de Blij Dieetvrij Club (De Blij Dieetvrij Club is ons online membership!). 


Het grote verschil is dat je met deze aankoop levenslang toegang krijgt en behoudt tot de lesmaterialen (zonder terugkerende kosten). Je kunt de lessen dus helemaal op jouw eigen tempo volgen, en ze er altijd op een later moment weer even bij pakken. 


Let op! Bij deze masterclass bundel zit dus géén toegang tot de community en live sessies van de Blij Dieetvrij Club. Het is een zelfgestuurd programma.

Is deze cursus geschikt voor mij als ik worstel met een eetstoornis?

Als jij gediagnosticeerd bent met een eetstoornis, dan krijg je in veel gevallen via de gezondheidszorg persoonlijke begeleiding van een gedragstherapeut. En dat kan ik je ook zeker aanraden. 

Het is altijd lastig om te zeggen of iets een eetstoornis is, of gewoon een licht chaotische relatie met eten (iets wat we in de huidige dieetcultuur veel zien!). 

Twijfel jij of je een eetstoornis hebt? Neem dan vooral eerst contact op met de huisarts. 

Intensieve 1-op-1 begeleiding is dan in veel gevallen vooraf écht noodzakelijk.

Dit programma is helaas geen vervanging van reguliere (medische) zorg. Maar kan wel een fijne aanvulling of nazorg zijn, blijkt uit ervaring van andere deelnemers. 

Is deze cursus geschikt voor mij als diëtist of voedingscoach?

Ja natuurlijk! Ik train regelmatig diëtisten en anderen professionals op het vlak van lichaamsbeeld. In één van de laatste groepen stuurde een diëtiste me toevallig deze vraag: 

"Bij een nascholingsdag over emotie eten leerde ik dat je een alternatievenlijstje kan opstellen met de cliënt. Dit lijkt mij eerder een oppervlakkige oplossing. Maar aan de andere kant weet ik niet hoe ver ik moet/kan gaan als diëtist om het emotie eten te onderzoeken. Ik zie veel cliënten die emotie eten, maar ik merk dat ik dit onderwerp probeer te vermijden omdat ik me hier nog niet zelfzeker genoeg rond voel. Zijn er tips zodat ik mijn cliënten toch een beetje kan helpen?"

Als dit ook voor jou geldt, kan dit programma zeker fijn zijn om te volgen. Zodat je voor jouw gevoel wat meer theoretische achtergrond hebt in dit thema, en je de nodige tools verzameld om jouw klant hierin op we te helpen.

Het is uiteraard niet de bedoeling dat cursus wordt gekopieerd voor zakelijk gebruik. Maar je bent uiteraard vrij om de lessen te volgen om zelf meer bij te leren, en deze kennis bijvoorbeeld te gebruiken in jouw coachings-gesprekken met klanten!

Stop met jezelf eindeloos fixen, en voel je goed genoeg.