meer voelen, minder wegstoppen!

Met het Emotie Eten Intensive programma.

"in één woord FANTASTISCH!"


"In één woord FANTASTISCH! Ik heb al veel therapie gehad, verschillende soorten, maar bij Saskia heb ik het gevoel dat ze meer begrijpt waarom het soms niet lukt en ze geeft je daar hele goede tips en uitleg over. Hierdoor begrijp ik mezelf beter en hoef ik geen "trucs" te leren om met dingen om te gaan die uiteindelijk toch niet lukken. Dit is echt doorleefd en doorvoeld. Diepe dankbaarheid!""


vera

"ik kan mezelf steeds vaker door mijn overprikkeling heen loodsen!


"Ik ben al een tijdje bezig met de Emotie Eten Intensive en ik merk dat ik er heel veel aan heb. Waar ik voorheen mezelf op de bank terug vond met iets lekkers, ben ik me er nu van bewust dat ik helemaal overprikkeld ben. Met de oefeningen uit het programma, lukt het me nu vaker om mezelf er doorheen te loodsen. Heel blij mee!!"


bernadette

Ben jij dit?

 • Je merkt dat je regelmatig eet uit stress, verveling, overprikkeling, angst of boosheid.
 • Soms wordt je zelfs boos op jezelf, omdat je niet weet hoe je met jouw cravings om kan gaan.
 • Je bent helemaal klaar met onzinnige adviezen als "ga een blokje lopen" om je af te leiden van jouw cravings.
 • Je bent niet opgevoed door ouders die je leerden hoe je met emoties om moest gaan, dus je ben geneigd ze vooral ver weg te stoppen.
 • Met vlagen voel je je "blah" en als iemand vraagt hoe het met je gaat, is het allemaal "wel prima".
 • Je maakt eigenlijk weinig bewust mee van alles wat je voelt, of het nu om fijne of minder fijne gevoelens gaat.
 • Je weet dat je meer levensgeluk zou kunnen voelen, als je daadwerkelijk meer ruimte zou leren maken voor jouw gevoel.

Herken je je in één of meerdere van bovenstaande? Dan zou ik even verder lezen.

"Je telkens proberen in te houden met eten, is geen lange termijn oplossing om rust te vinden rondom eten."

Je gaat het vanaf nu anders doen

Proberen te “stoppen met emotie eten”, is eigenlijk een beetje alsof je jezelf jouw enige coping mechanisme probeert af te nemen.

Werkt dat? Nee.

Want je voegt daarmee juist nog meer stress toe.

+ Je moet leren om contact te maken met jouw lijf.

+ Jouw lichaamssignalen leren herkennen. 

+ Leren om aan te voelen wanneer je jouw eigen grenzen over gaat, en hoe je jezelf op emotioneel vlak kan ondersteunen.

+ Leren om ruimte te geven aan alle gevoelens, of het nu gaat om angst, boosheid, verdriet, verveling en stress, of om euforie, vreugde, genot en plezier.

Uiteindelijk, heeft stoppen met emotie eten dus helemaal niets te maken met het eten zelf.

Daarom gaat de Emotie Eten Intensive niet over “jouw eetpatroon aan banden leggen”, of “trucjes aanleren om je af te leiden van jouw cravings”.

Het gaat over leren om jezelf op emotioneel vlak bij te staan.

Over leren voelen.

En dat is niet altijd makkelijk, als je altijd hebt geleerd om jouw emoties te verstoppen of te onderdrukken. Maar wel, ontzettend waardevol.


Als je leert voelen, dan ga je

 • Niet langer de behoefte voelen om je af te leiden van jouw emoties door te gaan eten.
 • Niet blijven rondlopen met spanning en stress, omdat je precies weet hoe je je lijf uit die modus kan helpen.
 • Goed aanvoelen wanneer je jouw grenzen bereikt, zodat je burn-out kan voorkomen en zorg kan dragen voor jouw eigen mentale gezondheid.
 • Eten weer gebruiken om jezelf op een liefdevolle manier te voeden tot je fysiek en mentaal verzadigd bent.
 • Veel meer kleur in je leven zien! Want als je die kraan met emoties open gaat zetten, zal je ook meer plezier, genot en vreugde gaan voelen.

master de kunst van het voelen

Bouw aan jouw emotionele intelligentie, en pak jouw emotionele eetbuien aan bij de kern met de Emotie Eten Intensive.


Dit is wat je krijgt

Het internet staat vol met lariekoek adviezen over hoe je je zou moeten afleiden van jouw cravings.

Door te leren mediteren, of vooral een rondje te wandelen als je het verlangen voelt om te eten. 

Maar het helpt niet om allemaal trucjes te bedenken om je af te leiden van wat je voelt. Je moet het emotie eten aanpakken bij de kern. 

Dit is wat we gaan doen, waardoor jij écht gaat leren omgaan met emotie eten:

1. Voorbereiden

In de eerste lessen ga je het onkruid wieden. Je leert wat er allemaal niet helpt om te stoppen met emotie eten, zodat je stopt met die dingen doen die averechts werken. Met concrete oefeningen leer je jezelf op een andere manier bij te staan. Zodat de "randvoorwaarden" kloppen!

2. Landen

In het tweede deel van de cursus leer je meer over hoe emoties precies werken, kijken we naar hoe je nu reageert op stress, hoe je de stresscyclus kan afronden (want dat vraagt iets anders dan een avondje netflixen op de bank!), en leer je stap voor stap anders omgaan met en ruimte geven aan jouw emoties. Je leert jouw emotionele patronen herkennen, gaat onderzoeken hoe je aanvullend lijden voorkomt, en bouwt hiermee aan jouw emotionele intelligentie.

3. Floreren

Met de laatste lessen onderzoek je wát precies jouw dieperliggende behoeftes zijn, hoe je hieromtrent voor jezelf kunt opkomen, en hoe je emotionele veerkracht kan creëren. Emoties zullen niet langer iets zijn wat je weg stopt, omdat je niet zo goed weet wat je er mee moet. Ze zullen jouw belangrijkste raadgevers zijn.

Als intuïtief eten niet goed voelt

Bonus 1

Audio voor bij een eetbui

Het is moeilijk om de emotionele eetbui toe te staan, als alles in je zegt dat je deze moet stoppen. Maar vaak werkt het strijden juist averechts.

Daarom ontvang je een audio bestand om te beluisteren op het moment dat je de eetbui voelt aankomen, of ermee gestart bent. Met deze audio leer je hoe je stopt met vechten tegen die eetbui (waardoor deze je kan overspoelen als een vloedgolf), en in plaats daarvan met de stroom mee kan zwemmen.

Wat anderen zeggen?

"ik heb weer bakken energie!


"Ik kan niet beschrijven hoeveel Saskia voor mij heeft betekend. Ik ben nu 6 maanden met de programma's van Saskia aan de slag en ik ben een andere persoon geworden. Ik was aan het strugglen deze zomer, heb verschillende psychologen geprobeerd, maar het voelde niet juist. Totdat ik bij Saskia terecht kwam. Echt, het voelde alsof ze mij volledig begreep. 

Ik heb weer bakken energie en ik vertrouw veel meer op ja, op alles eigenlijk. Een algemeen gevoel van ‘het komt wel goed’. Daarvoor ben ik Saskia enorm dankbaar. Het werk dat zij doet is zo ongelooflijk waardevol."


lies

"die psychologische insteek maakte dat ik me inschreef"


"Ik ben bij Saskia gestart omdat ik totaal niet goed in mijn vel zat. Juist die psychologische insteek maakte dat ik me inschreef.

De lessen van Saskia hebben mij zoveel meer inzicht gegeven. Ik ben nu eindelijk in staat om het veranderen!"


marjan

"ik kan nu veel beter naar de signalen van mijn lichaam luisteren"


"Als ik terug kijk naar een jaar geleden dan stond ik mijlen ver van mezelf vandaan. Ik was het contact volledig kwijt. Ik kan nu veel beter naar de signalen van mijn lichaam luisteren en die gebruiken om te observeren hoe het met me gaat. Ik voel me nu veel dichter bij mezelf en heb het gevoel dat ik mezelf een mooi leven wil geven. Saskia heeft me heel veel van haar wijsheid gegeven. Dat ze nog maar meer vrouwen mag bereiken met al haar goede werk!"


lisanne

Bonus 2

Feel + Heal sessie

Één Feel + Heal sessie, die je stap voor stap helpt in het uitnodigen en doorvoelen van emoties, t.w.v. 47,-

In deze sessie leer je door middel van lichaamswerk verschillende emoties uitnodigen en help je jezelf deze te doorvoelen. 

Wil je nog meer Feel + Heal sessies ervaren? Dan kun je deze er los bijbestellen.

De Emotie Eten Intensive

Dit online programma geeft je alles wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. 

13 video-lessen

Deze online cursus bestaat uit in totaal 13 videolessen van 30-45 min. De inhoud is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, maar wordt je laagdrempelig uitgelegd in Jip & Janneke taal. 

Je ontvangt druppelsgewijs toegang tot deze lessen in jouw persoonlijke leeromgeving (ook bereikbaar via een app). Dit betekent dat er iedere week een nieuwe les voor je klaarstaat, waarmee je iedere week een nieuwe stap zet in jouw leerproces.

bijbehorende werkboeken

Uiteraard verandert er pas wat, als je los van kennis verzamelen, ook aandacht besteedt aan zelfreflectie (onderzoeken hoe iets bij JOU werkt), en werkt aan het veranderen van jouw gedrag. Daarom krijg je bij elke video-les een werkboek met praktische oefeningen.

Je kunt de werkboeken downloaden (en bepaalde tools en hulpmiddelen uitprinten), mocht je dat prettig vinden, maar ze zijn uiteraard ook digitaal in te vullen.

praktische oefeningen

Met de praktische oefeningen uit het Emotie Eten Intensive programma leer je stap voor stap beter contact maken met jouw lichaamssignalen en emoties, en leer je met concrete tools jouw emoties reguleren.

Je kunt namelijk niet voorkomen dat je iets voelt, maar je kunt wél veranderen hoe je daar vervolgens mee omgaat.

Emotie Eten Intensive
Emotie Eten Intensive programma

Bonus 3

Bite-Sized: stap voor stap omgaan met overeten (t.w.v. €147)

Met dit stap voor stap programma van 9 weken volg je iedere week een korte video met een werkopdracht, die ervoor zorgt dat je in de actie-modus wordt gezet en dat je gewoontes gaat implementeren in jouw leven, die je helpen om rust te vinden rondom eten.

Wat onze klanten ons schrijven

Ben je er klaar voor om voluit te voelen?

Bouw ook aan jouw emotionele intelligentie en pak jouw emotionele eetbuien aan bij de kern.


Hoi, ik ben Saskia

De psychologe achter het Emotie Eten Intensive programma!


Ik werkte als trainer in het bedrijfsleven, toen ik merkte dat ik na een paar dagen trainen altijd volledig overprikkeld de zaal uit liep. De enige stop die ik onderweg naar huis maakte, was die bij het tankstation om een zak drop te halen.

Ik bestempelde het als “slecht” en vocht tegen dat “emotie eten”. Ik besloot suiker uit te sluiten en mijn eetpatroon aan banden te leggen. Iets wat mijn eetbuien eigenlijk alleen maar erger maakte.

Wat ik pas later ontdekte, was dat ik probeerde te interveniëren in iets wat eigenlijk een logisch gevolg was. Ik moest leren voelen, om uiteindelijk mijn relatie met eten te helen.

Inmiddels ben ik al ruim 13 jaar werkzaam als psycholoog, online trainer en mindset coach. Met mijn online programma's, heb ik sinds 2018 al > 3000 zelfbewuste vrouwen mogen helpen in het breken met eetbuien en emotie eten, en weer te vertrouwen op hun lijf. 

Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat ook jij je weer vrij kan voelen van obsessieve gedachten over eten, en aandacht kan besteden aan datgene waar je écht gelukkig van wordt. 

veelgestelde vragen

Ik heb al eerder een cursus gedaan over emotie eten, waarom zou ik meedoen?

Ik kan natuurlijk niet inschatten of je dan álle kennis, oefeningen en inhoud uit dit programma al eerder hebt gezien.

Maar wat ik wél weet is dat het uniek is in zijn soort. Wat ik daarmee bedoel is: de meeste programma's gaan over hoe je jezelf kan afleiden van jouw cravings. Terwijl we in dit programma ook kijken naar hoe je cravings voorkomt. Daarnaast ga je daadwerkelijk leren voelen. Je leert hoe je emoties kunt uitnodigen en doorvoelen, zodat je hier steeds beter in wordt, en vervolgens minder die drang voelt om je er onbewust van af te leiden.

Ik heb nu eigenlijk geen tijd.

Ik snap wat je bedoelt, we zijn allemaal druk tegenwoordig. Maar dit is in essentie natuurlijk ook precies wáárom we met emotie eten te maken hebben: we maken geen tijd voor ons gevoel, omdat we het niet "functioneel" vinden. We leiden ons er liever van af, door wat te eten of eindeloos op social media of netflix te browsen.

Als je je emotioneel gezien goed voelt, kun je veel beter kunt functioneren op andere vlakken. Er is dus niet echt een gebrek aan tijd, maar meer aan prioriteit 😊. Jij bent jouw belangrijkste asset in het leven. En als jij floreert en je goed voelt, zal je op meerdere vlakken in jouw leven een verschil merken.

Mensen die met mijn programma's starten voelen zich goed, veel sterker en genieten bewuster van hun leven.

Hoe krijg ik toegang tot deze cursus?

 • Zodra je je aanmeld, wordt via het systeem een account voor jou aangemaakt op het Blij Dieetvrij leerplatform (te vinden op https://community.blijdieetvrij.nl). Hier vindt je deze masterclass bij de lesmaterialen op de Academie. 
 • Je ontvangt inloggegevens in jouw mail: check voor de zekerheid de spamfolder. Heb je niets ontvangen, kun je altijd even een nieuw wachtwoord aanvragen, of een mailtje sturen naar saskia@blijdieetvrij.nl 
 • Via dit online leerplatform krijg je toegang tot de replay van de online masterclass, die je in jouw eigen tempo kan volgen. En kan herbekijken zolang je lid blijft.

Is deze cursus ook mobiel te volgen?

Jazeker! Je vindt ons leerplatform ook via de app genaamd Huddle. Dit is een app waarmee je dus ook op een prettige manier de videolessen op jouw mobiele telefoon kunt bekijken.

Hoe lang heb ik toegang tot deze cursus?

Je hebt levenslang toegang tot deze cursus.

 

Dat betekent dat als Blij Dieetvrij ooit stopt (wat we in de nabije toekomst uiteraard niet verwachten), dat we er dan voor zorgen dat je alle materialen kunt downloaden.

Zo behoudt je dus altijd toegang tot deze materialen, mochten we ooit stoppen met het gebruiken van de online leeromgeving.

Wat als de cursus toch niet bij me past?

Je kunt 14 dagen lang gebruik maken van onze niet goed geld terug garantie. Als je merkt dat deze cursus niet is wat je ervan had verwacht, krijg je je geld terug. Mocht je hier gebruik van maken, heb je uiteraard geen toegang meer tot de lesmaterialen. 

Krijg ik ook support bij dit programma?

Nee. Dit is een zelfgestuurd programma. Je kunt de lessen uit het Emotie Eten Intensive programma helemaal op jouw eigen tempo volgen, en ze er altijd op een later moment weer even bij pakken. En uiteraard zijn we er voor je als je niet kan inloggen of andere problemen ervaart!


Wil je graag ook de persoonlijke support van Saskia, dan kun je er na jouw bestelling voor kiezen om ook 3 maanden toegang tot onze Blij Dieetvrij Club toe te voegen. Je kunt dan 3 maanden lang alle vragen stellen die je hebt, en krijgt daarmee toegang tot onze community en maandelijkse live sessies.


Is deze cursus geschikt voor mij als ik worstel met een eetstoornis?

Als jij gediagnosticeerd bent met een eetstoornis, dan krijg je in veel gevallen via de gezondheidszorg persoonlijke begeleiding van een gedragstherapeut. En dat kan ik je ook zeker aanraden. 

Het is altijd lastig om te zeggen of iets een eetstoornis is, of gewoon een licht chaotische relatie met eten (iets wat we in de huidige dieetcultuur veel zien!). 

Twijfel jij of je een eetstoornis hebt? Neem dan vooral eerst contact op met de huisarts. 

Intensieve 1-op-1 begeleiding is dan in veel gevallen vooraf écht noodzakelijk.

Dit programma is helaas geen vervanging van reguliere (medische) zorg. Maar kan wel een fijne aanvulling of nazorg zijn, blijkt uit ervaring van andere deelnemers. 

Is deze cursus geschikt voor mij als diëtist of voedingscoach?

Ja natuurlijk! Ik train regelmatig diëtisten en anderen professionals op het vlak van lichaamsbeeld. In één van de laatste groepen stuurde een diëtiste me toevallig deze vraag: 

"Bij een nascholingsdag over emotie eten leerde ik dat je een alternatievenlijstje kan opstellen met de cliënt. Dit lijkt mij eerder een oppervlakkige oplossing. Maar aan de andere kant weet ik niet hoe ver ik moet/kan gaan als diëtist om het emotie eten te onderzoeken. Ik zie veel cliënten die emotie eten, maar ik merk dat ik dit onderwerp probeer te vermijden omdat ik me hier nog niet zelfzeker genoeg rond voel. Zijn er tips zodat ik mijn cliënten toch een beetje kan helpen?"

Als dit ook voor jou geldt, kan dit programma zeker fijn zijn om te volgen. Zodat je voor jouw gevoel wat meer theoretische achtergrond hebt in dit thema, en je de nodige tools verzameld om jouw klant hierin op we te helpen.

Het is uiteraard niet de bedoeling dat cursus wordt gekopieerd voor zakelijk gebruik. Maar je bent uiteraard vrij om de lessen te volgen om zelf meer bij te leren, en deze kennis bijvoorbeeld te gebruiken in jouw coachings-gesprekken met klanten!

Voel je verbonden met jouw emoties,

en ontspannen rondom eten.

Alleen hier met het programma Bite-Sized cadeau! 

100%

Niet goed geld terug

100% niet goed, geld terug garantie

Als je onverhoopt merkt dat dit programma toch niet bij je past, kun je binnen 14 dagen gebruik maken van de niet goed geld terug garantie. Loop je tegen problemen aan, stuur dan gerust even een berichtje naar saskia@blijdieetvrij.nl, zodat we je waar mogelijk verder op weg kunnen helpen of je aankoop ongedaan kunnen maken.