Zet jezelf hier op de wachtlijst om als eerste met korting een plekje te kunnen bemachtigen!

Logo BII doorzichtig

Word ook gecertificeerd lichaamsbeeld expert en

help jouw klanten naar een positief veerkrachtig lichaamsbeeld.

Deze opleiding is geaccrediteerd bij ADAP (diëtisten), BGN (gewichtsconsulenten) en BCLN (leefstijlcoaches): 21 punten toegekend!

herken jij dit?

Je werkt met klanten aan het ontwikkelen van een gezonde relatie met zichzelf of met eten, maar je merkt dat de zorgen over hun lijf ze in de weg zitten?

Je weet behoorlijk veel over intuïtief eten, maar je vind het nog lastig om jouw klanten te begeleiden naar een positief lichaamsbeeld?

Jouw klanten worstelen met een negatief lichaamsbeeld, een burn-out en/of een eetstoornis, en je zou ze zo graag helpen naar meer vertrouwen in hun lijf? 

of

Jouw klant komt enkel bij jou om af te vallen, wat maakt dat zij al snel de handdoek in de ring gooien als er geen gewichtsverlies volgt?

het probleem is...

De focus op het veranderen van ons lijf werkt juist averechts

Een klant die enkel "traint" om af te vallen, zal al snel de handdoek in de ring gooien als er geen gewichtsverlies volgt.

Wat zonde is, want: het bewegen van haar lijf is wél goed voor haar fysieke én mentale gezondheid, ook al verandert haar lijf er niet door.

En de klant die jij als diëtist of voedingscoach wilt helpen om een gezonde relatie met eten op te bouwen, zal blijven verzanden in restricties, als het lichaamsbeeld niet wordt aangepakt.

“89% van de vrouwen laat zich weleens weerhouden door haar eigen lijf, om datgene te doen wat haar gelukkig maakt.

Maak het verschil voor jouw klanten. Creëer een veilige plek, waar zij kunnen werken aan een fijne relatie met hun eigen lijf.”

wil je ook?

Jouw klant op een dieper niveau kunnen helpen?

Voor jouw klant een veilige omgeving kunnen creëren, waarin zij kunnen werken aan meer vertrouwen in hun lijf?

en

Jouw vaardigheid vergroten, als het gaat om het werken met mensen met een uitgebreide jojo- en dieethistorie?

dan is dit jouw kans...

Word een gecertificeerd lichaamsbeeld expert!

Met de geaccrediteerde Body Image Intensive opleiding:

 • Vergroot je jouw kennis over het meest recente onderzoek over lichaamsbeeld en effectieve interventies; 
 • Leer je meer over hoe je met jouw klanten kan praten over hun lichaamsbeeld, en vergroot je jouw zelfvertrouwen als het gaat om die klanten begeleiden die een negatieve relatie met hun lichaam hebben.
 • Begrijp je steeds beter waar die gevoelens van "je nooit goed genoeg voelen" vandaan komen, en wat je daaraan kan doen.
 • Leer je hoe je kalm en zelfverzekerd blijft, ook tijdens die wat lastigere gesprekken over ons lichaam
 • Heb je meer kennis en vaardigheden als het gaat om het werken aan een positief lichaamsbeeld en meer body confidence
 • Leer je hoe je voor jouw klanten een veilige, gewichtsneutrale en body positive omgeving kan creëren.
 • En verbind je je met like-minded collega's, en spar je onderling over hoe we zorg kunnen dragen voor die klanten die worstelen met de relatie die ze hebben met hun lijf.

hoe het werkt

De Body Image Intensive is een programma met 7 online video modules, 

aangevuld met coaching in 3 mastermind sessies.

Gedurende 7 weken krijg je elke week toegang tot een nieuwe module uit de Body Image Intensive, en daarnaast kun je meedoen aan 3 online mastermind sessies met Saskia en de andere deelnemers, om de kennis en tools écht om te zetten naar jouw eigen praktijk.

In die mastermind sessies is er ook ruimte om verdiepende vragen te stellen, casuïstiek uit jouw praktijd te bespreken en eventueel zelfs feedback te vragen op de inhoud van jouw eigen trajecten en/of jouw marketing.

Je krijgt:

 • Levenslang toegang tot de 7 video modules (totaal 21 uur) met meerdere lessen en verschillende downloads;
 • 3 mastermind sessies met Saskia, speciaal voor de pro's in dit programma; 
 • Toegang tot de support community waarin je ondersteund wordt door Saskia en de andere deelnemende professionals.

+ dat is nog niet alles

Extra bonussen!

 • Een praktische (live) workshop over het inhoudelijk vormgeven aan jouw nieuwe lichaamsbeeld traject, programma of workshop. Zo krijg je een nog beter beeld van hoe je al jouw kennis uit de opleiding kan verwerken in een waardevol (online) programma, of coachingstraject. - t.w.v. 299,-
 • Een praktische (live) workshop over het succesvol lanceren van jouw nieuwe lichaamsbeeld traject, programma of workshop. - t.w.v. 299,-
 • Lifetime toegang tot het Body Confidence Quickstart programma – t.w.v. 127,- (die je direct een beeld geeft van hoe je de theorie kan omzetten naar een nuttige programma of traject voor jouw eigen klanten!);
 • Lifetime toegang tot de Body Positive Kids module (met praktische handvaten om kinderen te helpen bouwen aan een positief lichaamsbeeld!) - t.w.v. 147,-
 • Online cheatsheets voor goede gesprekken (nooit met jouw mond vol tanden), om te downloaden en direct te gebruiken met jouw klanten - t.w.v. 499,-;
 • + een Blij Dieetvrij Carddeck én het "Thuiskomen in jouw lijf" journal thuisgestuurd (samen t.w.v. 76,-), om te gebruiken met jouw klanten.

Jouw lichaamsbeeld programma lanceren... 🚀

Saskia koopman

lichaamsbeeld psycholoog, MSc.

Toen ik jaren geleden startte als eetpsychologie coach, dacht ik dat mijn focus op de psychologie van eten voldoende was om vrouwen te helpen die worstelden met eetbuien en emotie eten. Maar gaandeweg merkte ik dat de angel vaak heel ergens anders zat: namelijk in de angsten die we als vrouwen hebben over ons lijf

We leven in een maatschappij waarin we het gevoel krijgen nooit genoeg te zijn: niet slank genoeg, niet strak genoeg, niet gezond genoeg. En we associëren die zaken vaak ook nog eens allemaal met elkaar. Niet gek dat we in een soort ratrace belanden die ons alles behalve gelukkig maakt! 

We kunnen telkens weer aan de oppervlakte wat zaken veranderen, zoals wat we eten, of hoeveel we bewegen. Maar we kunnen alleen duurzame gewoontes en rust rondom eten creëren als we ook durven te luisteren naar, en vertrouwen op ons lijf.  Als we diep van binnen voelen dat we dat waard zijn. 

Daarom werk ik zo graag met vrouwen aan hun Body Confidence. Het leven IN, en genieten VAN hun eigen lijf. Op verzoek van talloze professionals ontwikkelde ik in 2021 de Body Image Intensive opleiding, inmiddels geaccrediteerd met maar liefst 21 bijscholingspunten (door ADAP, BGN en BLCN!).  

De Body Image Intensive op social media

Meld je aan voor de wachtlijst, om gebruik te kunnen maken van de early bird korting, en als eerste een plekje te bemachigen

betaal in 6 termijnen

(early bird actie)

317 (€349)

/ex. BTW, per maand (x 6 maanden)

Ben je klaar om in te stappen maar heb je wat minder financiële ruimte? Betaal gerust in 6 maandelijkse termijnen

 • Toegang tot de 7 modules van de Body Image Intensive
 • 3 Mastermind sessies met Saskia
 • Een praktische workshop over het inhoudelijk vormgeven aan jouw nieuwe lichaamsbeeld traject, programma of workshop  - t.w.v. 299,-
 • Een praktische workshop over het succesvol lanceren van jouw nieuwe lichaamsbeeld traject, programma of workshop - t.w.v. 299,-
 • De Body Confidence Quickstart, t.w.v. €127
 • Body Positive Kids, t.w.v. 147,-
 • Cheatsheets, met oefeningen die je direct kunt inzetten bij jouw klanten -  t.w.v. 499,-
 • Extra cadeau: het Blij Dieetvrij Carddeck én het "Thuiskomen in jouw lijf" journal thuisgestuurd (samen t.w.v. 76,-), om te gebruiken met jouw klanten!

BETAAL in 1 keer

(early bird actie)

1797 (€1979)

/ex. BTW, eenmalig

Na aankoop ontvang je meteen een factuur die je 100% kan inbrengen in je bedrijf. 

 • Toegang tot de 7 modules van de Body Image Intensive
 • 3 Mastermind sessies met Saskia
 • Een praktische workshop over het inhoudelijk vormgeven aan jouw nieuwe lichaamsbeeld traject, programma of workshop  - t.w.v. 299,-
 • Een praktische workshop over het succesvol lanceren van jouw nieuwe lichaamsbeeld traject, programma of workshop - t.w.v. 299,-
 • De Body Confidence Quickstart, t.w.v. €127
 • Body Positive Kids, t.w.v. 147,-
 • Cheatsheets, met oefeningen die je direct kunt inzetten bij jouw klanten -  t.w.v. 499,-
 • Extra cadeau: het Blij Dieetvrij Carddeck én het "Thuiskomen in jouw lijf" journal thuisgestuurd (samen t.w.v. 76,-), om te gebruiken met jouw klanten!

Zo zit het in elkaar

de 7 modules van de Body Image Intensive

Opleiding lichaamsbeeld Body Image Intensive

Wil jij ook...

 • Een body positive business runnen, waarin vrouwen met alle lichamen zich veilig en gehoord voelen?
 • Een laagje dieper kunnen gaan met jouw klant, en haar helpen in het ontwikkelen van meer liefde voor haar lijf?
 • Je als professional zelfverzekerd voelen op het vlak van alles body image, body confidence en lichaamsbeeld?
 • Een prachtig nieuw programma of traject lanceren om jouw klanten te helpen met hun lichaamsbeeld?

wat anderen zeggen

ramona van mook

(Food & mindset coach)

https://www.ramonavanmook.nl

tina somers (diëtist & gecertificeerd intuïtief eten counselor)

https://lievereten.be

loes brems (diëtist en psychologisch consulent)

https://www.loesbrems.be/

"Als diëtiste begeleid ik mensen die een moeilijke relatie met eten hebben en dan komt daar vaak ook een moeilijke relatie met het lichaam bij. Zowel in mijn basisopleiding als in bijscholingen leerde ik daarover weinig tot niets. Terwijl ik wel aanvoelde dat heel wat van mijn cliënten hier samen met mij aan wilden werken. 

De Body Image Intensive kwam dan ook als geroepen! Een opleiding die wetenschappelijk onderbouwd is én gestoeld is op heel wat ervaring, die had ik nodig. Ik volgde Saskia al een tijdje en wist daardoor al dat ze op een erg vlotte en aangename manier kennis kan overbrengen. De theoretische basis is daardoor helemaal niet droog, maar heel erg toegankelijk en toepasbaar. 

Naast de theorie bevat de opleiding ook een heleboel praktische tips, tools, oefeningen, een stappenplan én zorgden de Q&A-sessies voor heel wat extra verduidelijking, o.a. door de casusbesprekingen.  

Dit alles wordt verpakt in een heel aangename, open sfeer, waardoor ik als deelnemer ook het nodige vertrouwen heb gekregen in mezelf dat ik ook in de praktijk met lichaamsbeeld aan de slag kan.  

Een heel waardevolle opleiding, die ik ten zeerste kan aanraden aan collega’s!

shannen de bruycker (Psychotherapeut):

https://www.praktijkbloom.be/

"Ik heb me aangemeld voor de BII om me te verdiepen in lichaamsbeeld, daar ik heel vaak (jong)volwassenen begeleid, rond zelfbeeld, goed genoeg zijn, en de relatie met hun lichaam vaak ver te zoeken is. Ook wil ik me specialiseren in eetstoornissen, dus deze opleiding was voor mij een belangrijke opstap en concrete aanvulling. Allereerst: niet twijfelen, zou ik zeggen. Ik zou de opleiding aanraden aan eenieder die met (jong)volwassenen werkt rondom zelfbeeld en lichaamsbeeld. Je krijgt zovele concrete tools aangereikt, die extra taal, die achtergrondinformatie, die je hier mooi gebundeld en geordend krijgt! Het is een hele behapbare en concrete opleiding, meteen inzetbaar in de praktijk." 

ANNE (PSYCHOLOOG)::

"Saskia mag echt ontzettend trots zijn op hoe haar programma inhoudelijk in elkaar zit! Stiekem heb ik al best wat dingen gebruikt in de behandelingen die ik binnen de basis GGZ geef aan volwassenen..."

melany (coach & ervaringsdeskundige):

https://www.melanyarends.nl/

bibi von meyenfeldt (yogatherapeut)

https://bibiyogacoach.wordpress.com/

"Lichaamsbeeld wordt in behandelingen van eetstoornis vaak mondjesmaat meegenomen, terwijl het belangrijk is voor een duurzaam herstel. In mijn yoga & coach ambities wil ik mensen graag beter begeleiden die in herstel zijn van een eetstoornis omtrent lichaamsbewustzijn. En daar paste deze cursus heel goed bij. 

Het belangrijkste wat ik eruit meeneem zijn de vele tools en het stappenplan over hoe je het thema lichaamsbeeld kan aanvliegen met verschillende klanten. Ik heb vaardigheden aangeleerd zoals in kleine stapjes werken aan het verbeteren van het lichaamsbeeld van de klant. Voor mezelf heb ik er ook veel van heb geleerd. En daarmee kan ik ook het 'goede' voorbeeld geven en leven.

Als je nog twijfelt over dit programma, zou ik zeggen: Doen! Ik denk dat het erg waardevol is voor iedereen die op een coachende/therapeutische of lichaamsgerichte manier werkt met mensen. En ook voor het vergroten van zelfinzicht."

eline (personal trainer):

https://projectzelfliefde.nl/

"Veel personal trainers zijn alleen maar gericht op het uiterlijke plaatje en zo slank mogelijk de zomer ingaan. Voor veel dames is dit juist stressvol en ze worden er ook helemaal niet gelukkig van.

Dit wilde ik anders doen, door als trainer mijn klanten niet te helpen naar dat perfecte fitgirl plaatje, maar juist naar een fijne relatie met hun lichaam. 

Hiervoor had ik nog wat handvatten en kennis nodig over lichaamsbeeld en daarom ben ik gestart met de Body Image Intensive opleiding. Ik heb gaandeweg superveel geleerd en ben me nog bewuster geworden de factoren die een rol spelen in ons lichaamsbeeld. Daarnaast ben ik veel liever naar mezelf geworden en heb ik ook meer compassie voor mezelf.

Ik heb er nu vertrouwen in dat ik vrouwen liever tegen zichzelf kan laten praten en hen bewuster kan maken van hoe de dieetcultuur in elkaar zit. Dat afvallen en diëten niet de oplossing is om je prettiger te voelen in je lijf. 

Het programma geeft je echt veel inzichten en bevat ook goede tools om te gebruiken in de praktijk. Het zou mooi zijn als er in mijn sector meer mensen zouden werken met aandacht voor lichaamsbeeld!"

Renske (diëtist):

www.dietistenpraktijkrenske.nl

"De belangrijkste reden voor mij om mee te doen, was dat ik meer wilde weten over hoe ik om kon gaan met een negatief lichaamsbeeld bij mijn cliënten. Ik zag het echt als een mooie verdieping op mijn scholingen in intuïtief eten, ACT, de psychologie van eetgedrag en haptonomie.

Ik heb het afgelopen jaar al zoveel toegepast vanuit deze scholing, tijdens mijn groepsbijeenkomsten en individuele consulten. 

colette edelenbosch (yogadocent)

https://www.volopyoga.nl

Ik wilde meer theoretische achtergrond wat betreft lichaamsbeeld: wat beïnvloed het beeld dat we van onszelf hebben, en hoe kan ik met die kennis via mijn yogalessen nog bewuster mensen ondersteunen in hun proces van contact maken met en thuiskomen in hun lijf?

Grappig genoeg ging ik als eerste dingen toepassen in mijn toetsvreestraining op school - een onverwacht maar welkom effect :). Ik heb meer inzicht in hoe (zelf)vertrouwen ontstaat, en er zijn verschillende oefeningen die ik deel met de leerlingen.

Inmiddels merk ik dat de inzichten uit de cursus ook beginnen door te sijpelen in mijn werk voor Volop Yoga. Ik verwerk het in de e-mails die ik schrijf en in de thema's voor mijn yogalessen komen principes uit de cursus aan bod.

Het heeft daarnaast ook mijn persoonlijke proces weer een stapje verder gebracht, door als professional naar mezelf als coachee te kijken en mijn eigen lichaamsbeeldissues met een andere blik te bekijken.

De Body Image Intensive opleiding bevat veel theorie en Saskia licht die heel helder toe. De sheets zijn glashelder en lekker compact en visueel. Het is fijn dat ze wetenschappelijke bronnen aanhaalt en deelt. De oefeningen zijn lekker praktisch.

Als je nog twijfelt over deze opleiding zeg ik: doen! Voor mij als yogadocent heeft de opleiding mij nieuwe inzichten gegeven. Zeker mijn doelgroep, dikke vrouwen, heeft veel te maken met stigma, zelfstigma en de impact van de dieetcultuur op hoe we onszelf zien. Dankzij de Body Image Intensive begrijp ik nog beter de impact en achtergrond daarvan en kan ik mijn cursisten ook meer handvaten aanbieden

Ik merk gaandeweg dat mijn repertoire zich heeft uitgebreid, dat ik nieuwe gezichtspunten verwerk in mijn teksten en lesthema's, dat ook mijn woordenschat is verrijkt met uitnodigende taal die het proces van zelfacceptatie ondersteunt. Ik kan nog beter uitleggen waarom ik doe wat ik doe.

Veelgestelde vragen

Voor wie is de Body Image Intensive geschikt?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die meer zou willen leren over hoe je anderen kan bijstaan en/of helpen in het ontwikkelen van een positief lichaamsbeeld. Het is speciaal ontwikkeld voor die mensen die zelf beroepsmatig in contact komen met klanten waarbij een negatief lichaamsbeeld een thema is. 

Denk bijvoorbeeld aan: diëtisten en voedingscoaches (die werken met, of willen werken met, een anti-dieet aanpak), fitness-coaches, personal trainers, zorgpersoneel, life- en leefstijl coaches, en eetstoornis experts en -therapeuten.

Geaccrediteerd bij BGN 22 nascholingspunten toegekend, ADAP en BCLN 21 punten toegekend!

Wat als ik al lid ben (of ben geweest) van de club? Wat voegt dit toe?

Goede vraag! Beluister vooral even het audio berichtje wat je hieronder vindt. Daarin licht ik het even voor je toe!

Wat als ik zelf nog worstel met mijn lichaamsbeeld?

Over deze veelgestelde vraag nam ik een video op. Je bekijkt deze hieronder.

Wat is de prijs van de Body Image Intensive?

In het najaar van 2024 starten we met een nieuwe ronde van dit programma, wat weer wordt gecombineerd met 3 live mastermind sessies (+ 2 bonus workshops!) met Saskia en de andere deelnemers. Dat betekent dat er slechts 25 plekjes beschikbaar zijn, zodat er veel ruimte is voor aanvullende vragen van de deelnemers.

Je betaalt eenmalig 1997,- ex. BTW, en ontvangt dan direct een factuur die je als bedrijfskosten kan opvoeren in jouw boekhouding. Wil je liever in 3 termijnen of 6 termijnen betalen, dan kan dat ook.  

Via de wachtlijst kun je als allereerste een plekje claimen in de opleiding én tijdelijk gebruik maken van een fijne early bird korting van €200.

Bedenk je goed dat je slechts 3 of 4 klanten in een 1-op-1 traject hoeft te gaan begeleiden, of één workshop hoeft uit te verkopen om deze investering in jouw ontwikkeling al meteen terug te verdienen! Als extra bonus krijg je deze ronde toegang tot een workshop die helemaal gaat over het succesvol lanceren van een nieuw lichaamsbeeldtraject, - programma of workshop!

Wanneer start de body image intensive?

De volgende ronde van de Body Image Intensive start in het najaar van 2024. De data zijn nog niet bekend. Als je op de wachtlijst staat, ontvang je hier als eerste bericht over. (De wachtlijst is uiteraard vrijblijvend, en verplicht je niet tot meedoen! ;))

Meld je je vóór de startdatum aan, dan krijg je al meteen toegang tot de bonusprogramma's. Daar kun je dan al in alle rust alvast induiken!

hoe werkt dit programma?

Dit programma kun je voor een heel groot deel zelfstandig in jouw eigen tijd volgen. De modules komen stap voor stap beschikbaar in een online leeromgeving, dus je kunt daar induiken zodra je even tijd hebt. Voor elke module heb je zo'n 1,5 tot 2 uur de tijd nodig. Een deel van de lessen kun je gelukkig ook onderweg beluisteren.

Voor de verdieping gaandeweg kun je deelnemen aan 3 live mastermind sessies met Saskia en de andere deelnemers. Dit zijn momenten waarop je live aan Saskia jouw verdiepende vragen kan stellen en zelfs feedback kan verzamelen op jouw eigen trajecten en/of marketing. En we kunnen tijdens die sessies sparren over concrete casuïstiek, iets wat de vorige deelnemers één van de meest waardevolle onderdelen vonden van dit programma.

Kun je er onverhoopt niet live bij aanwezig zijn, dan kun je jouw vragen altijd van tevoren insturen! We zorgen uiteraard voor een opname die je achteraf kunt terugkijken.

Naast de modules vindt je in jouw leeromgeving ook een besloten community. Dit is een omgeving met enkel andere professionals die deelnemen aan dit programma. Hier kun je gaandeweg ook altijd jouw vragen stellen, of even sparren met de andere deelnemers. 

Wanneer zijn de live Q&A sessies precies?

De live sessies zijn telkens op een woensdag ochtend van 9.30 uur tot ongeveer 11 - met uitloop tot 11..30 uur. De eerste sessie staat alvast gepland op woensdag 6 maart om 9.30 uur.

Kun je er niet live bij aanwezig zijn, dan kun je jouw vragen altijd van tevoren insturen, de opnames zullen na afloop in de online leeromgeving worden geplaatst.

Wat als ik een sessie moet missen?

De live sessies zijn een optioneel onderdeel uit dit programma. Overigens geldt dat voor alle onderdelen. Je bent vrij om er helemaal in te duiken en alles van voor tot achter te volgen. Ben je slechts geïnteresseerd in een deel ervan, en heb je beperkt de tijd, dan is dat ook oké.

Je kunt ook altijd later nog eens in de lessen duiken die je eerder hebt gemist. Je behoudt namelijk ook na die 4 maanden nog toegang tot de leeromgeving. Alleen de support via de community, en de live sessies, zullen na 3 maanden aflopen.

Kan ik dit programma ook later volgen?

Ik kan me goed voorstellen dat als je nu nog een andere opleiding volgt, dat het niet voelt als het juiste moment om er meteen in te duiken. Heel eerlijk: ik kan daar nog geen uitspraak over doen op dit moment. Ik weet nog niet of ik deze opleiding in 2025 weer zal aanbieden, en of ik dat dan in deze of een andere vorm zal doen. Dat is helemaal afhankelijk van andere projecten die lopen op dat moment. 

Als je interesse hebt, weet dat je ook na afloop van de 3 maanden gewoon toegang houdt tot alle modules, dus dat je deze ook later nog kan volgen, als je meer ruimte hebt in jouw agenda.


Heb je aanvullende vragen of twijfel je of de Body Image Intensive opleiding geschikt voor je is? Stuur gerust een berichtje naar saskia@blijdieetvrij.nl, dan kijk ik even met je mee!

Maak het verschil voor jouw klanten: word een gecertificeerd lichaamsbeeld expert en help jouw klanten naar een positief en veerkrachtig lichaamsbeeld.