Hoe help ik mijn klanten met hun lichaamsbeeld?

Wil je als gezondheidsprofessional (diëtiste, voedingsdeskundige of -consulent, leefstijl coach, fitnessinstructeur of therapeut) ook alles weten over hoe je jouw klanten kan helpen bouwen aan een positief lichaamsbeeld?

Download hier de opname van onze masterclass van 11 oktober: "Hoe help ik klanten met hun lichaamsbeeld?"

herken jij dit?

Je zit met jouw mond vol tanden, als jouw klant haar lichaam afkraakt?

Je werkt met jouw klanten aan het ontwikkelen van een gezonde relatie met hun lichaam (of met eten), maar je merkt dat de zorgen over hun uiterlijk ze in de weg zitten?


en, als je werkt als diëtist of voedingscoach

Je weet behoorlijk veel over intuïtief eten, maar je vind het nog lastig om jouw klanten te begeleiden naar een positief lichaamsbeeld?

of

Jouw klant komt enkel bij jou om af te vallen, wat maakt dat zij al snel de handdoek in de ring gooien als er geen gewichtsverlies volgt?

het probleem is...

De focus op het veranderen van ons lijf werkt juist averechts

Een klant die enkel "traint" om af te vallen, zal al snel de handdoek in de ring gooien als er geen gewichtsverlies volgt.

Wat zonde is, want: het bewegen van haar lijf is wél goed voor haar fysieke én mentale gezondheid, ook al verandert haar lijf er niet door.

En de klant die jij als diëtist of (voedings)coach wilt helpen om een gezonde relatie met eten en/of haar lichaam op te bouwen, zal blijven verzanden in restricties, als het lichaamsbeeld niet wordt aangepakt.

Blij Dieetvrij ontwikkelde in 2021 een wetenschappelijk onderbouwde opleiding voor coaches, diëtisten, therapeuten en andere gezondheidsprofessionals, die anderen willen bijstaan in het ontwikkelen van een positief lichaamsbeeld. 

De opleiding is geaccrediteerd door ADAP, BGN en BLCN met 21 bijscholingspunten!

Wil jij ook...

  • Een body positive business runnen, waarin vrouwen met alle lichamen zich veilig en gehoord voelen?
  • Een laagje dieper kunnen gaan met jouw klant, en haar helpen in het ontwikkelen van meer liefde voor haar lijf?
  • Je als professional zelfverzekerd voelen op het vlak van alles body image, body confidence en lichaamsbeeld?

Op woensdag 11 oktober om 9.30 uur gaf Saskia Koopman, MSc. lichaamsbeeld psycholoog van Blij Dieetvrij de gratis masterclass "Hoe help ik mijn klanten met hun lichaamsbeeld?" voor professionals die hier meer over willen leren. 

Ook kon je tijdens die sessie vragen stellen over de geaccrediteerde Body Image Intensive opleiding die op 25 oktober weer van start gaat!

“89% van de vrouwen laat zich weleens weerhouden door haar eigen lijf, om datgene te doen wat haar gelukkig maakt.

Maak het verschil voor jouw klanten. Creëer een veilige plek, waar zij kunnen werken aan een fijne relatie met hun eigen lijf.”