bevrijd jezelf uit de vicieuze cirkel van restricties en overeten

Start met de Intuïtief Eten Intensive.

"geen cravings meer"


"Ik heb nu alle lessen van de Intuïtief eten Intensive gevolgd, en ik kan zeggen dat alle stukjes van de puzzel nu op zijn plek vallen. Mijn grootste succes in dit proces is dat ik heel relaxed ben geworden wat eten betreft. Ik ervaar geen cravings meer. Ik heb geen eetbuien meer, en het is lang geleden dat ik naar bed ben gegaan met een volle maag en een schuldgevoel. Ook die gewoonte om, na de kids in bed welterusten te hebben gezegd, naar beneden te gaan met alvast het idee dat ik een stuk chocola of toetje zou eten als ontspanningsmoment, is er niet meer. De gedachte niet, de behoefte ook niet."


isabel

"het geeft je een veel rustiger leven"


"Voor ik met Saskia's programma startte zat ik vast in een leven lang lijnen zonder resultaat. Ik sloot altijd voedingsmiddelen uit omdat ze teveel suiker of vet bevatten, om er vervolgens in door te slaan. Inmiddels let ik niet echt meer op wat ik eet, maar ik eet alleen als ik er echt zin in heb en ik stop als ik genoeg heb. Het is inderdaad niet normaal dat ik zo met (niet) eten bezig was! Ik ga er nu relaxter mee om. Voor vrouwen die twijfelen om mee te doen aan haar online programma zou ik zeggen: doen! Het geeft je een veel rustiger leven."


hannet

Ben jij dit?

 • Zit jij vast in een leven lang lijnen zonder blijvend resultaat?
 • Sluit jij geregeld bepaalde voedingsmiddelen uit, om er vervolgens voor jouw gevoel in door te slaan?
 • Denk je de hele dag door aan eten, snoep je met vlagen in het geheim?
 • Heb je last van eetbuien en/of overeten?
 • Maak je je erg veel zorgen over jouw lichaamsgewicht en merk je dat het getalletje op de weegschaal jouw levensgeluk bepaalt?
 • Heb je met alle tegenstrijdige voedingsadviezen geen flauw idee meer wat je nu eigenlijk wel of niet "zou moeten eten"?

Herken je je in één of meerdere van bovenstaande?

Dan zou ik even verder lezen.

Starten met intuïtief eten

"Je telkens proberen in te houden met eten, is geen lange termijn oplossing om rust te vinden rondom eten."

Je gaat het vanaf nu anders doen

Zorgdragen voor jouw lichaam gaat over samenwerken met jouw lijf, in plaats van haar van alles ontzeggen en vechten tegen haar uiterlijkheden.

Juist vanwege al die restricties die je jezelf oplegt rondom eten, blijf je vast zitten in die vicieuze cirkel van restricties en overeten.

Van diëten en eetbuien.

+ Het is tijd om stap voor stap te bouwen aan een gezonde relatie met eten

+ Om onderscheid te maken tussen fysieke honger en emotionele honger, en ontdekt waar jouw lichaam precies op floreert (je ontwikkelt lichaamswijsheid!). 

+ Om jouw eetregels en richtlijnen stapsgewijs los te laten en jezelf te bevrijden uit jouw obsessieve en chaotische relatie met eten

+ Om jouw jouw stresslevels te verlagen en jouw welzijn en levensgeluk te vergroten.

+ Om obsessieve gedachten over eten los te laten en tijd en mentale ruimte te creëren voor die dingen die je écht gelukkig maken in het leven.

Wees eens eerlijk:

Hoeveel tijd ben jij nu dagelijks druk met nadenken over wat je moet eten, of je zorgen maken over wat je hebt gegeten?

Wat zou je met die waardevolle tijd allemaal wel niet kunnen doen?


Met de Intuïtief Eten Intensive ga je:

 • Nooit meer voor jouw gevoel op maandag, of met het nieuwe jaar "opnieuw moeten beginnen" met gezond(er) eten of afvallen.
 • Voorgoed uit die vicieuze cirkel stappen van diëten en overeten.
 • Minder last hebben van cravings (en eetbuien!).
 • Je minder zorgen maken over jouw lichaamsgewicht, en niet langer naar bed gaan met een schuldgevoel over alles wat je hebt gegeten.
 • Eindelijk rust vinden rondom eten, en een liefdevolle relatie met eten ontwikkelen.

master de kunst van het intuïtief eten

En creëer eindelijk die liefdevolle relatie met eten.


Dit is wat je krijgt

Het internet staat vol met lariekoek adviezen over welke voedingsmiddelen je vooral níet moet eten om cravings te voorkomen.

Eet geen suiker meer, eet vooral niet voor 12 uur, en ga zo maar door.

Maar hoe meer je probeert regeltjes te volgen, hoe meer jouw eetobsessie groeit, en hoe meer je je uiteindelijk juist verslaafd voelt aan eten. 

Je moet leren om een ontspannen relatie met eten op te bouwen. Zodat je jouw lijf vanuit rust en vrijheid liefdevol kan voeden. 

Dit is wat we gaan doen, met de Intuïtief Eten Intensive. En uiteraard alle 3 de bonusprogramma's die je ontvangt zodra je je aanmeldt.

De details

Hoe ziet de Intuïtief Intensive er precies uit?

Dit online programma (en alle bijbehorende bonussen!) is alles wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. 

10 modules

De Intuïtief Eten Intensive online cursus bestaat uit in totaal 10 modules. Deze bestaan telkens uit een inhoudelijke video en een implementatievideo: die laatste beschrijft telkens hoe je het geleerde in de praktijk brengt. 

We duiken in de psychologie van eten en bouwen stap voor stap aan een gezonde relatie met eten.

praktische opdrachten

Uiteraard verandert er pas wat, als je los van kennis verzamelen, ook aandacht besteedt aan zelfreflectie (onderzoeken hoe iets bij JOU werkt), en werkt aan het veranderen van jouw gedrag. Daarom krijg je gaandeweg praktische opdrachten, die zijn verzameld in een werkboek. Je kunt het werkboek downloaden (en uitprinten), mocht je dat prettig vinden, maar je kunt het werkboek uiteraard ook digitaal in te vullen.

een gezonde relatie met eten

Met de praktische oefeningen uit het Intuïtief Eten Intensive programma leer je stap voor stap het dieet-denken loslaten, vrede sluiten met eten, omgaan met dieetgedachten, jouw verzadiging aanvoelen en respecteren, en zorgdragen voor jouw gezondheid zonder te vervallen in restricties.

Intuitief Eten Intensive product
Bite Sized

Bonus 

Bite-Sized: stap voor stap omgaan met overeten t.w.v. €147

Is jouw eetpatroon erg chaotisch en overeet je jezelf regelmatig?

Dan helpt dit programma je allereerst om met 9 simpele stappen te bouwen aan meer structuur, zodat jouw hongersignalen niet meer "all-over-the-place" zijn. 

Bonus

Omgaan met de angst voor gewichtstoename t.w.v. €97

To be fair, dit is dé angst die je er waarschijnlijk nog van weerhoudt om écht rust te vinden rondom jouw lijf en eten. Ook al weet je al best wat van vrij en intuïtief eten, dan nog kan het zijn dat het je niet lukt, omdat je diep van binnen bang bent om aan te komen.

In deze masterclass help ik je stap voor stap omgaan met deze angst, zodat je écht die vrijheid rondom jouw lijf en rondom eten kan gaan ervaren. 

Omgaan met de angst voor gewichtstoename
Food Fears

Bonus 

Food Fears t.w.v. €97

"Eet dit, niet dat. Nee, dat is ook niet goed voor je!"

Er is zoveel bangmakerij rondom voeding in de media te vinden. En als je álle zogenaamde experts zou gaan geloven, kun je bijna helemaal niets meer eten.

Met Food Fears duiken we in de verschillende angsten die we kunnen herkennen rondom bepaalde voedingsmiddelen. Zo kijken we bijvoorbeeld naar suiker, koolhydraten, vet, e-nummers en bewerkte voeding en de link tussen voeding en bepaalde ziektes.

Met als doel: stap voor stap meer rust vinden rondom álle voedingsmiddelen, door jouw angsten in perspectief te plaatsen.

Wat anderen zeggen?

"onbeschrijflijk dankbaar!"


"De Intuïtief Eten Intensive was voor mij de start van een compleet nieuw leven. Op dat moment had ik orthorexia, en de week voordat ik in een eetstoorniskliniek aan de slag kon, voelde ik aan elke cel in mijn lichaam NEE. Ik wil niet NOG meer regeltjes. Ik wil net VRIJ van die obsessieve gedachten rondom eten. En Saskia heeft letterlijk die weg voor mij vrijgemaakt. Ik ben haar onbeschrijfelijk dankbaar!"


elien

"weer met mijn lijf in contact"


"De Intuïtief Eten Intensive heeft me geholpen om weer meer met mijn lijf en haar behoeftes in contact te komen. Het ideaalplaatje qua gewicht en leefstijl los te laten of er in ieder geval véél minder naar te leven, omdat daar een ‘moeten’ voor mij inzat en dat voelde rigide, als een korset. Het voelt fijn om langzaam te ontdekken wat er voor míj en mijn lijf goed en voedend is, i.p.v. wat er wordt voorgeschreven. Steeds vaker luister ik naar mijn lijf en blijkt dat IK werkelijk kies voor gezond, voedzaam eten. Niet omdat het moet, maar omdat het mag en ik het waard ben!"


joëlle

"veel minder behoefte om te snoepen"


"Toen ik startte, had ik heel veel last van overeten. Ik leefde nog met regels en restricties. Nu heb ik zoveel rust gevonden! Ik eet echt wat ik wil of nodig heb, luister of ik honger heb of dat er iets is waardoor ik wil snoepen. Ik geef mezelf nu toestemming om te snoepen, maar ik heb er minder behoefte aan. Door Saskia's video's en oefeningen heb ik veel beter inzicht in hoe alles werkt en wat nog aandacht nodig heeft. Ik heb heel veel lessen achter elkaar gekeken, want ik vind het zeer interessant. Dit is waar ik m'n hele leven naar heb gezocht!"


jolanda

Wat onze klanten ons schrijven

Ben je er klaar voor om te bouwen aan een gezonde relatie met eten?

Stop met eindeloos jojoën en start met intuïtief eten.

Intuitief Eten Intensive product
Intuïtief Eten Intensive programma


Hoi, ik ben Saskia

De psycholoog achter het Intuïtief Eten Intensive programma!

Ik ben al ruim 13 jaar werkzaam als psycholoog, online trainer en opleider. Met mijn online programma's, heb ik sinds 2018 al > 3000 zelfbewuste vrouwen mogen helpen in het breken met eetbuien en emotie eten, en rust te vinden rondom eten. Zelf heb ik jarenlang geworsteld met restrictief eten, onzekerheid over mijn lijf, en iets waarvan ik vrij zeker wist dat het een echte "suikerverslaving" moest zijn.⁠

Vanwege mijn eigen chaotische relatie met eten, ben ik de psychologie van eten ingedoken en volgde ik verschillende opleidingen over eetgedrag, intuïtief eten, Health at Every Size (HAES®) en lichaamsbeeld.

Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat je je weer vrij kan voelen van obsessieve gedachten over jouw lichaam, en aandacht kan gaan besteden aan datgene waar je écht gelukkig van wordt in jouw leven. 

Want we willen niet terugkijken op ons leven en ons beseffen dat we het hebben gespendeerd aan een eindeloos gevecht met eten, en een strijd tegen ons eigen lijf.

veelgestelde vragen

Ik heb al eerder een cursus gedaan over intuïtief eten, waarom zou ik meedoen?

Ik kan natuurlijk niet inschatten of je dan álle kennis, oefeningen en inhoud uit dit programma al eerder hebt gezien.

Maar wat ik wél weet is dat het uniek is in zijn soort. Met name ook de bonusprogramma's die je helpen omgaan met jouw angsten (over jouw gewicht en/of bepaalde voedingsmiddelen) zie je in de meeste cursussen niet voorbij komen. En juist die angst is zo'n groot obstakel om daadwerkelijk die stappen naar voedselvrijheid te gaan zetten.

Ik heb nu eigenlijk geen tijd.

Ik snap wat je bedoelt, we zijn allemaal druk tegenwoordig. Maar sta eens stil bij hoeveel waardevolle tijd jij in jouw leven spendeert aan je zorgen maken over wat je eet en hoeveel je weegt. Hoeveel mentale ruimte die zorgen telkens opslokken in jouw brein. 

Als je ontspannen voelt rondom eten, kun je veel beter kunt functioneren op andere vlakken. Er is dus niet echt een gebrek aan tijd, maar meer aan prioriteit 😊. Jij bent jouw belangrijkste asset in het leven. En als jij floreert en je goed voelt, zal je op meerdere vlakken in jouw leven een verschil merken.

Mensen die met mijn programma's starten voelen zich goed, veel sterker en genieten bewuster van hun leven.

Hoe krijg ik toegang tot deze cursus?

 • Zodra je je aanmeld, wordt via het systeem een account voor jou aangemaakt op het Blij Dieetvrij leerplatform (te vinden op https://community.blijdieetvrij.nl). Hier vindt je deze masterclass bij de lesmaterialen op de Academie. 
 • Je ontvangt inloggegevens in jouw mail: check voor de zekerheid de spamfolder. Heb je niets ontvangen, kun je altijd even een nieuw wachtwoord aanvragen, of een mailtje sturen naar saskia@blijdieetvrij.nl 
 • Via dit online leerplatform krijg je toegang tot de replay van de online masterclass, die je in jouw eigen tempo kan volgen. En kan herbekijken zolang je lid blijft.

Is deze cursus ook mobiel te volgen?

Jazeker! Je vindt ons leerplatform ook via de app genaamd Huddle. Dit is een app waarmee je dus ook op een prettige manier de videolessen op jouw mobiele telefoon kunt bekijken.

Hoe lang heb ik toegang tot deze cursus?

Je hebt levenslang toegang tot deze cursus.

 

Dat betekent dat als Blij Dieetvrij ooit stopt (wat we in de nabije toekomst uiteraard niet verwachten), dat we er dan voor zorgen dat je alle materialen kunt downloaden.

Zo behoudt je dus altijd toegang tot deze materialen, mochten we ooit stoppen met het gebruiken van de online leeromgeving.

Wat als de cursus toch niet bij me past?

Je kunt 14 dagen lang gebruik maken van onze niet goed geld terug garantie. Als je merkt dat deze cursus niet is wat je ervan had verwacht, krijg je je geld terug. Mocht je hier gebruik van maken, heb je uiteraard geen toegang meer tot de lesmaterialen. 

Krijg ik ook support bij dit programma?

Nee. Dit is een zelfgestuurd programma. Je kunt de lessen helemaal op jouw eigen tempo volgen, en ze er altijd op een later moment weer even bij pakken. En uiteraard zijn we er voor je als je niet kan inloggen of andere problemen ervaart!


Wil je graag ook de persoonlijke support van Saskia, dan kun je er na jouw bestelling voor kiezen om ook 3 maanden toegang tot onze Blij Dieetvrij Club toe te voegen. Je kunt dan 3 maanden lang alle vragen stellen die je hebt, en krijgt daarmee toegang tot onze community en maandelijkse live sessies.


Is deze cursus geschikt voor mij als ik worstel met een eetstoornis?

Als jij gediagnosticeerd bent met een eetstoornis, dan krijg je in veel gevallen via de gezondheidszorg persoonlijke begeleiding van een gedragstherapeut. En dat kan ik je ook zeker aanraden. 

Het is altijd lastig om te zeggen of iets een eetstoornis is, of gewoon een licht chaotische relatie met eten (iets wat we in de huidige dieetcultuur veel zien!). 

Twijfel jij of je een eetstoornis hebt? Neem dan vooral eerst contact op met de huisarts. 

Intensieve 1-op-1 begeleiding is dan in veel gevallen vooraf écht noodzakelijk.

Dit programma is helaas geen vervanging van reguliere (medische) zorg. Maar kan wel een fijne aanvulling of nazorg zijn, blijkt uit ervaring van andere deelnemers. 

Is deze cursus geschikt voor mij als diëtist of voedingscoach?

Ja natuurlijk! Ik train regelmatig diëtisten en anderen professionals. Recent onderzoek laat zien hoe het standaard voedingsonderwijs helaas nog steeds vaak gewicht centraal stelt, en tegelijkertijd vol zit met problematische opdrachten die kunnen leiden tot chaotisch eetgedrag.

In een systematische review uit 2023 (Budhiwanto, Bennett, Bristow & Dart, 2023) werd onderzocht hoe vaak eetstoornissen eigenlijk precies voorkomen onder studenten voeding en diëtetiek. En de resultaten waren schokkend. 😳

100% van de studenten gaf aan ontevreden te zijn met zijn of haar eigen gewicht.

En 89% van de studenten liet gedrag zien wat zou vallen onder de noemer van orthorexia nervosa, het obsessief en dwangmatig “gezond” moeten eten.

Vaak voelen diëtisten en voedingscoaches de druk om er dun uit te zien (of te blijven zien), omdat dit helaas door de maatschappij nog steeds gezien wordt als het enige voorbeeld van een “gezond” lichaam.

Het is dan ook niet gek dat veel diëtisten zich bevrijdt voelen als ze eindelijk kennismaken met intuïtief eten.

Als jij ook merkt dat je te maken hebt met een onrustige relatie met eten, kan dit programma zeker fijn zijn om te volgen. Ook om voor jouw gevoel wat meer theoretische achtergrond te hebben in dit thema, en de nodige tools te verzamelen om jouw klanten hierin op weg te kunnen helpen.

Het is uiteraard niet de bedoeling dat cursus wordt gekopieerd voor zakelijk gebruik.

Maar je bent vrij om de lessen te volgen om zelf meer bij te leren, en deze kennis bijvoorbeeld te gebruiken in jouw coachings-gesprekken met klanten!

Stap ook uit de vicieuze cirkel van restricties, diëten en gevoelens van falen, schuld en schaamte.

Gun jezelf die liefdevolle relatie met eten. 

100%

Niet goed geld terug

100% niet goed, geld terug garantie

Als je onverhoopt merkt dat dit programma toch niet bij je past, kun je binnen 14 dagen gebruik maken van de niet goed geld terug garantie. Loop je tegen problemen aan, stuur dan gerust even een berichtje naar saskia@blijdieetvrij.nl, zodat we je waar mogelijk verder op weg kunnen helpen of je aankoop ongedaan kunnen maken.