Leer stap voor stap weer te vertrouwen op jouw lijf

Als deze maatschappij je dag in dag uit aanmoedigt om jouw lichaam te zien als een object, wat je van buitenaf moet beoordelen, hoe leer je dan weer stap voor stap te vertrouwen op jouw lijf?

Hoe leer je contact maken met jouw lijf, en luisteren naar jouw lichaamssignalen? 

Hoe ga je van denken naar voelen?

van denken naar voelen

de ontbrekende schakel

‘Ik snap het allemaal, maar het lukt me nog niet’. Dit is iets wat ik zoveel hoor, als we het hebben over intuïtief eten. Over vrede sluiten met jouw lijf en rust vinden rondom eten.

De afgelopen 4 jaar werkte ik met mijn klanten aan deze thema's, en wat ik leerde is het volgende: om echt te floreren in je relatie met eten en in je lijf, zijn er 3 elementen die echt essentieel zijn: kennis, mindset én lichaamswerk.

Er zijn talloze boeken die je kunt lezen, programma’s die je kunt volgen, en er is steeds meer online te vinden. Kennis is lekker laagdrempelig. Het is ook fijn om jouw eigen gedrag steeds beter begrijpen.

Maar soms is het verzamelen van kennis het enige waar we ons op richten, en dat is vaak niet genoeg.

Vertrouwen op jouw lijf

Je kunt aan de ene kant wel snappen hoe dingen zouden moeten werken, maar als je er zelf niet in gelooft, en je diep van binnen het idee hebt ‘ik kan dit niet’, dan heeft dat iedere dag heel veel impact op de dingen die je doet.

Onze gedachten creëren voor een groot deel ons gedrag.

Het is dus ook heel waardevol je bewust te worden van je overtuigingen en te gaan ontdekken hoe je jezelf hierin kunt coachen, hoe je kunt ontdekken welke overtuigingen je in de weg zitten en niet helpend zijn. 

Maar om écht te kunnen eten op intuïtie, moet je jouw lichaamssignalen ook kunnen oppikken. En, daarop durven vertrouwen.

Je moet leren voelen, je emoties gaan oppikken, en ontdekken waar je bepaalde weerstand tegen voelt.

Als we niet luisteren naar de signalen van ons lijf, leven we, en eten we op de auto-piloot.

Daarom ontwikkelde ik een stappenplan om in contact te komen met je lijf: vertrouwen op jouw lijf.

Ik vertel je er op deze pagina meer over.

Herken jij dit?

01

"Ik ken de theorie wel, maar ik kan het nog niet in de praktijk toepassen."

02

"Soms ben ik de verbinding kwijt en dan pik ik de signalen gewoon niet meer op."

03

"Ik heb het gewoon heel lang genegeerd, en vaak is het dan ook moeilijk om er weer mee in contact te komen."

Door negatieve ervaringen, opmerkingen van anderen, gewichtsstigmatisering en uiteraard de dieetcultuur waarin we leven, krijgen we het idee dat ons lichaam niet oké is. En als jij van jongs af aan leert dat jouw lichaam niet goed genoeg is, is het best logisch dat dat er voor zorgt dat je niet durft te vertrouwen op je lijf. 


Daarom ga je met dit programma, door middel van mindset- en lichaamswerk, weer leren vertrouwen op jouw lijf. Dit is iets wat niet alleen tijd kost, maar waar je ook de tijd voor mag nemen. Zodat je een gewoonte kan opbouwen, waarbij je niet alleen weet wat helpend is, maar ook die dingen blijft doen die helpend zijn.

Je maakt een reis van voelen, naar ademen, bewegen, belichamen, en thuiskomen.

Ik help je om in contact te komen met je lijf, en van daaruit ook vertrouwen op te bouwen. Uit je hoofd, in jouw lijf!

De kenmerken van dit programma

niet top down, maar bottum up!

 We zijn gewend om dingen rationeel aan te pakken, we volgen een stappenplan, een eetschema, en dan komt het goed. Dat leren we vanuit de dieetcultuur. We gaan het nu bottom up aanpakken.

  • Wat gebeurt er in ons lijf?
  • Wat moeten we daarmee?
  • Hoe kan ik aandacht besteden aan die lichamelijke behoeftes en van daaruit een vertrouwensband smeden met mijn lijf?

We gaan aandacht besteden aan: waar honger ik eigenlijk naar? En hoe kan ik meer aanwezig zijn in mijn lijf? 

Bouw aan lichaamsacceptatie

Als je in een relatie zit met een geliefde, weet je waarschijnlijk ook dat samen quality time doorbrengen, helpt om samen die relatie levendig en stabiel te houden.


En in een goede relatie luister je naar de ander, en ben je je bewust van elkaars behoeftes. 


In dit programma, bouw je aan een liefdevolle relatie met jouw eigen lijf.


Je geeft jouw lichaam daarmee het signaal: je bent het waard, ik zal je niet langer negeren, ik wil met je samenwerken.


En daarmee zet je echt stappen in lichaamsacceptatie.

"


"Ik zit momenteel in deel 4 van Vertrouwen op jouw lijf, en ik ben heel blij met de tools die ik tot nu toe geleerd heb! Ik ben ook heel blij met de theoretische achtergrond die Saskia geeft, dat geeft me het idee dat het ook daadwerkelijk zinvol is wat ik doe.

Als ik nu merk dat ik wil eten omdat ik overprikkeld ben, dan kan ik tegen mezelf zeggen ‘ik ga eerst even zitten en een kopje thee drinken om bij te komen, daarna ga ik wat eten’, dan lukt dat gewoon! Eerder was de drang om te eten zo sterk dat het me niet lukte om het uit te stellen, en ik dacht echt dat ik gewoon 0,0 bestand was tegen pijn en vervelende gevoelens.

Ik ben dus heel blij dat het programma me dit al opgeleverd heeft, want dit geeft al zoooooveel meer rust! Het voelt echt als het ontbrekende puzzelstukje.

Ik merk dat ik niet alleen de oefeningen doe op de momenten dat ik er tijd voor inplan, maar dat ik ze ook steeds vaker weet in te zetten op de momenten dat ik heel gestrest ben of als ik me bang, boos, verdrietig voel, en dat ze me dan daadwerkelijk rustig maken of geruststelling geven.

Waar ik eerder de neiging voelde om van mezelf of mijn gevoelens weg te vluchten, kan ik nu makkelijker bij mezelf blijven en deze gevoelens steeds een beetje beter zelf 'dragen'."


anne-sophie
Deelnemer "Vertrouwen op jouw lijf"

De details

Hoe ziet "Vertrouwen op jouw lijf" er precies uit?

Dit online programma geeft je alles wat je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan. 

13 video-lessen

Deze online cursus bestaat uit 5 modules met in totaal 13 videolessen. 

Je ontvangt direct toegang tot alle lessen. Dit betekent dat je er helemaal op jouw eigen tempo mee aan de slag kunt.

bijbehorende werkboeken

Uiteraard verandert er pas wat, als we los van kennis verzamelen, ook aandacht besteden aan mindset- & lichaamswerk. Daarom krijg je bij elke module een werkboek met praktische oefeningen.

Je kunt de 5 werkboeken downloaden en uitprinten, mocht je dat prettig vinden, maar ook digitaal invullen.

praktische oefeningen in audio

Dit programma zit bomvol praktische oefeningen, waarbij je 17 begeleidende audio-bestanden ontvangt. Ik praat je hierin stap voor stap door de oefeningen heen! 

Met de praktische oefeningen uit het Vertrouwen op jouw lijf programma leer je stap voor stap contact maken met jouw lichaamssignalen, en onderzoek je welke oefeningen voor jou zo fijn zijn, dat je er naar toe wilt blijven terugkeren.

Product Vertrouwen op Jouw Lijf Blij Dieetvrij

Start met vertrouwen op jouw lijf

Met een aanbieding die bij jou past!

betaal in 6 termijnen
  • Vertrouwen op jouw lijf - 13 video's & 5 werkboeken 
  • 17 lichaamswerk-oefeningen in audio
  • Levenslang toegang tot de materialen
  • Betaling in 4 maandelijkse termijnen

87

/4 termijnen

100%

Niet goed geld terug

100% niet goed, geld terug garantie

Als je onverhoopt merkt dat dit programma toch niet bij je past, kun je binnen 14 dagen gebruik maken van de niet goed geld terug garantie. Loop je tegen problemen aan, stuur dan gerust even een berichtje naar saskia@blijdieetvrij.nl, zodat we je waar mogelijk verder op weg kunnen helpen of je aankoop ongedaan kunnen maken. 

Over de trainer

Sociaal psycholoog, MSc.

Ik ben al ruim 13 jaar werkzaam als psycholoog, online trainer en mindset coach. Met mijn online programma's, heb ik sinds 2018 al > 3000 zelfbewuste vrouwen mogen helpen in het breken met eetbuien en emotie eten, en weer te vertrouwen op hun lijf. 

Het is mijn missie om ervoor te zorgen dat we ons weer vrij voelen van obsessieve gedachten over eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar we écht gelukkig van worden. Zodat eten weer een feestje mag zijn! En we genieten van ons lichaam, lós van hoe deze eruit ziet.

Wat onze klanten ons schrijven

FAQ.

Wat heeft deze cursus te maken met intuïtief eten?

Intuïtief eten werkt niet als je het aanvliegt als een dieet. Als je probeert slechts kennis te verzamelen, regeltjes te ontdekken en die zo goed mogelijk te volgen.

Intuïtief eten, en rust vinden rondom eten, gaat om het creëren van jouw eigen regels.

Om het luisteren naar, en vertrouwen op de signalen van jouw lijf.

Hoe doe je dat, als je die niet kan voelen?
Hoe doe je dat, als je nooit geleerd hebt te kunnen vertrouwen op jouw lijf?

Dat is wat je leert in deze online training.

Want alles wat je nodig hebt, zit al in jou.
Alleen soms wordt dat alles een beetje overschreeuwd. Door oude overtuigingen, of door de dieetcultuur om je heen.

In deze module ga je alles doen: voelen, ademen, bewegen, belichamen en daarmee uiteindelijk écht thuiskomen in jouw lijf

Is deze cursus ook mobiel te volgen?

Jazeker! Je vindt ons leerplatform ook via de app genaamd Huddle. Dit is een app waarmee je dus ook op een prettige manier de videolessen op jouw mobiele telefoon kunt bekijken.

Hoe lang heb ik toegang tot deze cursus?

Je hebt levenslang toegang tot deze cursus.

 

Dat betekent dat als Blij Dieetvrij ooit stopt (wat we in de nabije toekomst uiteraard niet verwachten), dat we er dan voor zorgen dat je alle materialen kunt downloaden.

Zo behoud je dus altijd toegang tot deze materialen, mochten we ooit stoppen met het gebruiken van de online leeromgeving.

Wat als de cursus toch niet bij me past?

Je kunt 14 dagen lang gebruik maken van onze niet goed geld terug garantie. Als je merkt dat deze cursus niet is wat je ervan had verwacht, krijg je je geld terug. Mocht je hier gebruik van maken, heb je uiteraard geen toegang meer tot de lesmaterialen. 

Zit er ook support bij deze cursus?

Nee. Uiteraard helpen we je met liefde op weg, als je niet kan inloggen, of er praktische issues zijn met de lesmaterialen! ? Maar het gaat in dit geval om een zelfgestuurd programma. Met jouw aankoop heb je dus geen toegang tot de online support, coaching, community en live sessies van de Blij Dieetvrij Club.

Is dit een ander programma dan de Vertrouwen op jouw lijf in de Blij Dieetvrij Club?

Nee. Dit is hetzelfde programma als de Vertrouwen op jouw lijf module die je kan vinden in de Blij Dieetvrij Club (De Blij Dieetvrij Club is ons online membership!). 


Het grote verschil is dat je met deze aankoop levenslang toegang krijgt en behoudt tot de lesmaterialen (zonder terugkerende kosten). Je kunt de lessen dus helemaal op jouw eigen tempo volgen, en ze er altijd op een later moment weer even bij pakken. 


Let op! Bij deze Vertrouwen op jouw lijf cursus zit dus géén toegang tot de community en live sessies van de Blij Dieetvrij Club. Het is een zelfgestuurd programma.

Is deze cursus geschikt voor mij als ik worstel met een eetstoornis?

Als jij gediagnosticeerd bent met een eetstoornis, dan krijg je in veel gevallen via de gezondheidszorg persoonlijke begeleiding van een gedragstherapeut. En dat kan ik je ook zeker aanraden. 

Het is altijd lastig om te zeggen of iets een eetstoornis is, of gewoon een licht chaotische relatie met eten (iets wat we in de huidige dieetcultuur veel zien!). 

Twijfel jij of je een eetstoornis hebt? Neem dan vooral eerst contact op met de huisarts. 

Intensieve 1-op-1 begeleiding is dan in veel gevallen vooraf écht noodzakelijk.

Dit programma is helaas geen vervanging van reguliere (medische) zorg. Maar kan wel een fijne aanvulling of nazorg zijn, blijkt uit ervaring van andere deelnemers. 

Is deze cursus geschikt voor mij als diëtist of voedingscoach?

Ja natuurlijk! Ik train regelmatig diëtisten en anderen professionals op het vlak van lichaamsbeeld. En wat je vaak ziet bij klanten die worstelen met eten, is dat ze op een bepaalde manier niet meer verbonden zijn met hun lichaam.

Snappen hoe je jouw klanten kan bijstaan in dat stukje "positieve belichaming" is ontzettend waardevol om ze te helpen om rust te vinden rondom eten én te bouwen aan een positief lichaamsbeeld.

Het is uiteraard niet de bedoeling dat cursus wordt gekopieerd voor zakelijk gebruik. Maar je bent uiteraard vrij om de lessen te volgen om zelf meer bij te leren, en deze kennis bijvoorbeeld te gebruiken in jouw coachings-gesprekken met klanten!

Luister weer naar het fluisteren van jouw lijf,

en leer je lichaam te waarderen voor alles wat het voor je doet.