voorgoed eetbuivrij

Stop met eindeloos strijden met eten en reken voorgoed af met jouw eetbuien.

Klinkt dit bekend?

 • Heb je regelmatig last van eetbuien of snoepbuien?
 • Of als je start met eten, dat je dan niet meer kan stoppen?
 • Denk je de hele dag door aan eten, en snoep je met vlagen in het geheim als niemand kijkt?
 • Voel je soms een bepaalde drang om te eten die je gewoon niet kan weerstaan, hoeveel wilskracht je ook probeert te verzamelen?
 • Maak je je erg veel zorgen over jouw lichaamsgewicht en merk je dat het getalletje op de weegschaal jouw levensgeluk bepaalt?

Herken je je in één of meerdere van bovenstaande?

"Proberen een eetbui te stoppen als de drang ontstaat, is als dweilen met de kraan open. Ook jij kunt jouw eetbuien voorgoed stoppen, als je ze gaat aanpakken bij de kern."

"ik heb geen eetbuien meer!"


"Ik ervaar geen cravings meer. Ik heb geen eetbuien meer, en het is lang geleden dat ik naar bed ben gegaan met een volle maag en een schuldgevoel. Ook die gewoonte om, na de kids in bed welterusten te hebben gezegd, naar beneden te gaan met alvast het idee dat ik een stuk chocola of toetje zou eten als ontspanningsmoment, is er niet meer. De gedachte niet, de behoefte ook niet."


isabel

"er gaat een nieuwe wereld voor je open..."


"Voor ik startte liep ik erg vast in mijn hoofd tussen wat ik wilde eten en wat ik zou moeten eten. De hele dag had ik last van die oordelende stemmetjes in mijn hoofd. Ik kreeg vaker eetbuien en voelde me gespannen. Wat wel eten, wat niet eten, hoeveel mag ik eten? Het thema eten was 24/7 aanwezig in mijn hoofd. Ik heb nu zoveel meer zelfcompassie, en veel minder eetbuien! Twijfel je om mee te doen, dan zou ik zeggen: doen! Er gaat een nieuwe wereld voor je open, en wat heb je te verliezen?!"


kristy

dit is wat er gebeurt, als je jezelf bevrijd van eetbuien:

 • Je kunt eindelijk écht zorgeloos genieten van de lekkernij die je normaal vol schaamte supersnel naar binnen propt, want je hebt weer grip op jouw eetgedrag.
 • Je hoeft niet langer telkens weer een "nieuwe poging te starten", omdat je een gezonde relatie met eten ontwikkelt, en gewoon kan stoppen met eten als je vol zit.
 • Je zit weer lekker in je vel, hebt weer bakken met energie, stopt met eindeloos jojoën en jouw eigen lichaam continu afkraken.
 • Je eet niet meer uit stress of onrust en voelt niet langer die terugkerende drang om te eten om je af te leiden van heftige emoties.
 • Obsessieve gedachten over eten verdwijnen naar de achtergrond, waardoor je weer tijd en energie hebt voor die dingen die je écht gelukkig maken in het leven.


"Ik verstopte de lege snoepverpakkingen en voelde me verslaafd aan suiker"

Inmiddels heb ik als psycholoog sinds sinds 2018 al > 3000 zelfbewuste vrouwen geholpen in het breken met eetbuien en emotie eten, en rust te vinden rondom eten. 

Maar dat doe ik niet zomaar. Zelf heb ik namelijk ook jarenlang geworsteld met eetbuien, verstopte ik telkens weer de lege snoepverpakkingen, schaamde ik me diep voor alles ik naar binnen werkte, en dacht ik dat ik écht verslaafd was aan suiker.⁠

Ik snapte maar niet dat ik als wetenschappelijk geschoold psycholoog, geen grip kon krijgen op dit gedrag. En daarom ben ik de psychologie van eten ingedoken en volgde ik inmiddels verschillende opleidingen over eetgedrag, intuïtief eten, Health at Every Size (HAES®) en lichaamsbeeld thematiek.

Al jarenlang is het mijn missie om ervoor te zorgen dat andere vrouwen zich ook bevrijden van hun eetbuien, zich losmaken uit hun obsessieve gedachten over eten en hun eigen lichaam, en aandacht kunnen gaan besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. 

Met een aanpak die niet zomaar uit de lucht gegrepen is (want wat werkt voor de één, werkt zeker niet zomaar voor een ander!), maar die uitgebreid is getest en onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek.

Want het is zonde om een leven te spenderen aan een eindeloos gevecht met eten, en een strijd tegen ons eigen lijf.

Ik introduceer met liefde... ❤️

voorgoed

eetbuivrij 

Niet zomaar weer zo'n "eet dit - niet dat" plan (want die aanpak werkt juist averechts!), maar een wetenschappelijk onderbouwd programma waarmee je stap voor stap jouw eetbuien aanpakt bij de kern, en bouwt aan een gezonde relatie met eten zonder schaamte, schuldgevoelens en zonder het onnodig afkraken van jouw lijf.  

Wat anderen zeggen?

"ik heb weer bakken energie"


"Ik kan niet beschrijven hoeveel Saskia voor mij heeft betekend. Ik ben een andere persoon geworden. Ik heb verschillende psychologen geprobeerd, maar het voelde niet juist. Totdat ik bij Saskia terecht kwam. Echt, het voelde alsof ze mij volledig begreep. Ik heb weer bakken energie en ik vertrouw veel meer op ja, op alles eigenlijk. Daarvoor ben ik Saskia enorm dankbaar. Het werk dat zij doet is zo ongelooflijk waardevol."


lies

"al maanden geen eetbui meer! (vroeger vrijwel elke dag)"


"Ik wil Saskia hartelijk danken voor alles wat ze doet! Al jaren (en dan bedoel ik zo’n 30 jaar) ben ik al aan het worstelen met mijn gewicht en zelfbeeld. Maar de aanhouder wint en nu ben ik zover dat ik al maanden geen eetbui meer heb gehad (vroeger vrijwel elke dag) en dat ik veel liever ben voor mezelf dan voorheen. Wat een vrijheid geeft dat, zeg! Hopelijk worden er nog veel andere vrouwen door jullie op de goede weg geholpen!"


wendy


Wanneer is dit programma geschikt voor jou?

 • Je wilt af van eetbuien en emotie eten, en je hebt voor jouw gevoel al van alles geprobeerd.
 • Je wilt je kunnen ontspannen rondom lekker eten, zonder het gevoel te hebben telkens de controle te verliezen of "niet te vertrouwen" te zijn rondom lekkernij
 • Je wilt niet langer iedere (maan)dag weer de touwtjes strakker aan te trekken,  om het uiteindelijk niet vol te houden en je continu verslaafd te voelen aan vetrijk of suikerrijk eten.
 • Je wilt niet langer 95% van jouw leven opgeven om 5% minder te wegen en je wilt dat eindeloze jojoën en vechten met jouw lichaam stoppen.
 • Je wilt zorgdragen voor jouw fysieke én jouw mentale gezondheid, en minder stressen over eten.
 • Je wilt aan de slag met een wetenschappelijk onderbouwde methode, met aandacht voor de psychologie achter jouw eetgedrag.

Wat onze klanten schrijven over Blij Dieetvrij


Wat je leert in

Voorgoed Eetbuivrij

Intro - Jouw triggers identificeren

Met de eerste opdrachten leer je al snel jouw eetbui-triggers te identificeren, zodat je jouw gedrag kunt aanpassen en meteen al verandering gaat zien.

Stap 1: Jouw zenuwstelsel reguleren

Stress is één van de belangrijkste oorzaken van eetbuien en die tackelen we dan ook meteen. Je leert dé belangrijkste tools, die je nodig hebt om anders te kunnen reageren zodra de drang naar die eetbui op komt zetten.

Stap 2. Dieetrigiditeit doorbreken

Sluit jij geregeld bepaalde voedingsmiddelen uit, om er vervolgens voor jouw gevoel in door te slaan? In deze module leer je jouw oerhonger aanpakken zodat je niet langer de behoefte voelt je te overeten aan lekkernij.

Stap 3. Aan de slag met lichaamsontevredenheid

Je kunt jouw lijf niet naar een versie haten die je liefhebt. In deze module leer je de relatie die je hebt met jouw lichaam herstellen, zodat je kunt gaan samenwerken met jouw lijf en op de weegschaal staan niet langer een eetbui veroorzaakt.

Stap 4. Omgaan met emotionele disregulatie

Wat kun je doen om heftige emoties te voorkomen? En wat nou als ze er al zijn, en die drang om te eten ontstaat? Op beide vragen krijg je een antwoord in deze module!

Stap 5. Impulsief eetgedrag doorbreken

Als je start met voedselvrijheid creëren, leidt dat vaak tot impulsief eetgedrag. De psychologische tools in deze module helpen je om jezelf daadwerkelijk liefdevol te voeden, en niet helpende ongezonde gewoontes te stoppen.

Stap 6. Jouw ontbrekende schakels ontdekken

Wat werkt voor de één, werkt niet altijd voor de ander! En daarom gaan je in deze module aan de slag met het onderzoeken van jouw ontbrekende schakels. Zodra je daarmee aan de slag gaat, ga je merken dat de drang naar eetbuien écht verdwijnt.

Stap 7. Omgaan met terugval

Als je wilt zorgen voor duurzame verandering, moet je bouwen aan gezonde gewoontes die blijven plakken. Daarmee voorkom je dat je terugvalt in oude patronen. Dat doen we hier!

Jouw pad naar een eetbuivrij leven

8 modules

In Voorgoed Eetbuivrij verzamelden we de beste lessen die we onze klanten met eetbuien in de afgelopen >6 jaar hebben mogen leren, zodat jij niet langer hoeft te zoeken. Het programma bevat 8 modules, met 60 korte en behapbare video's en audio's, die je ook onderweg kan beluisteren. Onder elke video vind je een samenvatting van de inhoud, zodat je deze rustig na kan lezen. 

praktische opdrachten

Gaandeweg krijg je bij verschillende lessen ook praktische opdrachten, en ontdek je downloadbare werkbladen in PDF (die je kunt uitprinten, of online kan invullen). Zodat je niet alleen essentiële kennis en inzichten over jouw eetbuien verzameld, maar ook niet helpende patronen gaat doorbreken.

jouw eetbui-patroon doorbreken

Jouw eetbuien worden gedreven door een aantal belangrijke dieperliggende behoeftes. En als je de dynamiek snapt, kun je jouw eetbui-patroon doorbreken. Met Voorgoed Eetbuivrij heb je een compleet stappenplan in handen om voorgoed af te rekenen met jouw eetbuien!

levenslang toegang tot eetbuivrij leven

+ 14 dagen niet goed, geld terug garantie!

de laagste prijs! betaal in 1 keer

nu tijdelijk slechts

betaal in
6 termijnen

nu tijdelijk slechts

100%

Niet goed geld terug

100% niet goed, geld terug garantie

Als je onverhoopt merkt dat dit programma toch niet bij je past, kun je binnen 14 dagen gebruik maken van de niet goed geld terug garantie. Stuur ons dan binnen 14 dagen na aankoop een mailtje en dan kijken we met je mee. Dus jouw aankoop is helemaal risico-vrij. 

veelgestelde vragen

Ik heb al eerder programma gevolgd over eetbuien, waarom zou ik meedoen?

Ik kan natuurlijk niet inschatten of je dan álle kennis, oefeningen en inhoud uit dit programma al eerder hebt gezien.

Maar wat ik wél weet is dat het uniek is in zijn soort. Het bevat niet simpelweg oppervlakkige tips, maar is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek wat is gedaan bij mensen met eetbuien en helpt je om álle kernfactoren die leiden tot eetbuien te gaan aanpakken.

Één van mijn klanten schreef me ooit: "de aanhouder wint!" Zij had al 30 jaar allerlei programma's en interventies gedaan voor ze bij Blij Dieetvrij startte, en kon daarmee eindelijk helpende stappen zetten.

Ik heb nu eigenlijk geen tijd.

Ik snap wat je bedoelt, we zijn allemaal druk tegenwoordig. Daarom is dit programma zo ontwikkeld dat je het in principe in één weekend zou kunnen volgen. Maar veel liever neem je de tijd om hier en daar ook te oefenen met nieuw gedrag en bepaalde vaardigheden te ontwikkelen.

Eten, en zorgdragen voor jouw emoties, moet je tóch. En hoe fijn is het als je op die momenten weet wat je helpt om dat te doen op een manier waardoor je niet telkens verzand in een eetbui.

Sta vooral ook eens stil bij hoeveel waardevolle tijd jij in jouw leven spendeert aan je zorgen maken over wat je eet en hoeveel je weegt. Hoeveel mentale ruimte die zorgen telkens opslokken in jouw brein. Als je ontspannen voelt rondom eten, kun je veel beter kunt functioneren op andere vlakken.

Er is meestal niet echt een gebrek aan tijd, maar meer aan prioriteit 😊. Jij kunt kiezen of je 's avonds een Netflix show start, 10 minuten browst op social media, of die tijd liever stopt in het leren omgaan met jouw eetbuien.

Uiteindelijk ben je zelf jouw belangrijkste asset in het leven. En als jij floreert en je goed voelt, zal je op meerdere vlakken in jouw leven een verschil merken. Mensen die met mijn programma's starten stoppen met jojoën, hebben weer bakken energie en genieten bewuster van hun leven.

Hoe krijg ik toegang tot deze cursus?

 • Zodra je je aanmeld, wordt via het systeem een account voor jou aangemaakt op het Blij Dieetvrij leerplatform (te vinden op https://community.blijdieetvrij.nl). Hier vindt je deze masterclass bij de lesmaterialen op de Academie. 
 • Je ontvangt inloggegevens in jouw mail: check voor de zekerheid de spamfolder. Heb je niets ontvangen, kun je altijd even een nieuw wachtwoord aanvragen, of een mailtje sturen naar saskia@blijdieetvrij.nl 
 • Via dit online leerplatform krijg je toegang tot de replay van de online masterclass, die je in jouw eigen tempo kan volgen. En kan herbekijken zolang je lid blijft.

Is deze cursus ook mobiel te volgen?

Jazeker! Je vindt ons leerplatform ook via de app genaamd Huddle. Dit is een app waarmee je dus ook op een prettige manier de videolessen op jouw mobiele telefoon kunt bekijken.

Hoe lang heb ik toegang tot deze cursus?

Je hebt levenslang toegang tot deze cursus.

 

Dat betekent dat als Blij Dieetvrij ooit stopt (wat we in de nabije toekomst uiteraard niet verwachten), dat we er dan voor zorgen dat je alle materialen kunt downloaden.

Zo behoudt je dus altijd toegang tot deze materialen, mochten we ooit stoppen met het gebruiken van de online leeromgeving.

Wat als de cursus toch niet bij me past?

Je kunt 14 dagen lang gebruik maken van onze niet goed geld terug garantie. Als je merkt dat deze cursus niet is wat je ervan had verwacht, krijg je je geld terug. Mocht je hier gebruik van maken, heb je uiteraard geen toegang meer tot de lesmaterialen. 

Krijg ik ook support bij dit programma?

Nee. Dit is een zelfgestuurd programma en is ook zodanig opgebouwd dat je deze helemaal op jouw eigen tempo kan volgen. 


Is deze cursus geschikt voor mij als ik worstel met een eetstoornis?

Als jij gediagnosticeerd bent met een eetstoornis zoals binge eating disorder of boulimia, dan krijg je in veel gevallen via de gezondheidszorg persoonlijke begeleiding van een gedragstherapeut. En dat kan ik je ook zeker aanraden. 

Het is altijd lastig om te zeggen of iets een eetstoornis is, of gewoon een licht chaotische relatie met eten (iets wat we in de huidige dieetcultuur veel zien!). Twijfel jij of je een eetstoornis hebt? Neem dan vooral eerst contact op met de huisarts. 

Intensieve 1-op-1 begeleiding is dan in veel gevallen noodzakelijk.

Dit programma is geen vervanging van reguliere (medische) zorg. Maar kan wel een fijne aanvulling of nazorg zijn, blijkt uit ervaring van andere deelnemers. 

Is deze cursus geschikt voor mij als diëtist of voedingscoach?

Ja natuurlijk! Ik train regelmatig diëtisten en anderen professionals. Recent onderzoek laat zien hoe het standaard voedingsonderwijs helaas nog steeds vaak vol zit met problematische opdrachten die kunnen leiden tot chaotisch eetgedrag.

In een systematische review uit 2023 (Budhiwanto, Bennett, Bristow & Dart, 2023) zagen we hoe vaak eetproblemen eigenlijk precies voorkomen onder studenten voeding en diëtetiek. En de resultaten waren schokkend. 😳

100% van de studenten gaf aan ontevreden te zijn met zijn of haar eigen gewicht. En 89% van de studenten liet gedrag zien wat zou vallen onder de noemer van orthorexia nervosa, het obsessief en dwangmatig “gezond” moeten eten.

Vaak voelen diëtisten en voedingscoaches de druk om er dun uit te zien (of te blijven zien), omdat dit helaas door de maatschappij nog steeds gezien wordt als het enige voorbeeld van een “gezond” lichaam, en geregeld leidt dit tot eetbuien of onrust rondom eten. Ik zie dan ook geregeld voedingscoaches die mijn programma's allereerst voor zichzelf komen volgen, en de inzichten vervolgens ook meebrengen naar hun eigen praktijk.


Als jij ook merkt dat je te maken hebt met eetbuien, ben je dus ook welkom om dit programma te volgen. Ook om voor jouw gevoel wat meer theoretische achtergrond te hebben in dit thema, en de nodige tools te verzamelen om jouw klanten hierin op weg te kunnen helpen.

Het is uiteraard niet de bedoeling dat het programma wordt gekopieerd voor zakelijk gebruik. Maar je bent vrij om de lessen te volgen om zelf meer bij te leren, en deze kennis bijvoorbeeld te gebruiken in jouw coaching-gesprekken met klanten!

"het is echt een cadeautje!"

"zo dankbaar voor dit liefdevollere lichtere leven!"

"ik kwam bij Blij Dieetvrij terecht en sindsdien is mijn leven veranderd."

Stap ook uit de vicieuze cirkel van eetbuien

en gevoelens van falen, schuld en schaamte.

100%

Niet goed geld terug

100% niet goed, geld terug garantie

Als je onverhoopt merkt dat dit programma toch niet bij je past, kun je binnen 14 dagen gebruik maken van de niet goed geld terug garantie. Stuur ons dan binnen 14 dagen na aankoop een mailtje en dan kijken we met je mee. Dus jouw aankoop is helemaal risico-vrij.