Testimonials - Blij Dieetvrij

Wat anderen zeggen...

Scroll hier door de verhalen van anderen over mijn online programma, VIP coaching, de Blij Dieetvrij club en de gratis masterclass! 

Het geeft je een veel rustiger leven!


Hannet

"Voor ik met Saskia's programma startte zat ik vast in een leven lang lijnen zonder resultaat. Ik sluitte altijd voedingsmiddelen uit omdat ze teveel suiker of vet bevatten, om er vervolgens in door te slaan. Ik was met Weight Watchers bezig en na het zoveelste broodje met zalm (want die punten hoefde je niet te tellen) kwam het mijn neus uit. Ik wilde liever een broodje carpaccio eten, maar dat waren weer meer punten. Te gek voor woorden bedacht ik toen!

Ik ben volgens mij de laatste 40 jaar van mijn leven al met diëten bezig en het heeft me niets gebracht. Dan kun je net zo goed geen dieet volgen en heb je in ieder geval een makkelijker leven!

Ik ben inmiddels gestopt met punten en calorieën tellen en voedingsmiddelen uitsluiten. In het begin kwam ik aan, ik mocht immers alles eten! Maar op een gegeven moment kwam ik tot de conclusie dat ik niet alles hoefde te eten, want dat kon morgen ook wel. Inmiddels gaat het best goed, de ene dag eet ik meer dan de andere en ik weeg nu minder dan toen ik met Weight Watchers stopte.

Ik let niet echt meer op wat ik eet, maar ik eet alleen als ik er echt zin in heb en ik stop als ik genoeg heb. Het is inderdaad niet normaal dat ik zo met (niet) eten bezig was! Ik ga er nu relaxter mee om. Als ik meer koekjes dan 1 wil eten vraag ik me eerst af “waarom?” Want het eerste koekje is zoveel lekkerder dan het tweede of derde.

Saskia laat laat je met een paar woorden nadenken. Ze geeft je het zetje wat je af en toe nodig hebt. Dat kan gewoon op Facebook community zijn met 1 of andere quote of met de video-lessen. Voor vrouwen die twijfelen om mee te doen aan haar online programma zou ik zeggen: doen! Het geeft je een veel rustiger leven."

Zo blij dat ik Saskia heb leren kennen!


Reinhilde

Voordat ik meedeed aan het online programma was ik altijd bang voor gewichtstoename. Ik had schrik om "anders bekeken te worden" als ik een ander gewicht zou hebben. Nu na afloop van het programma ben ik milder voor mezelf. Ik durf meer te eten en probeer elke dag meer tevreden te zijn met mijn eigen lichaam.

Saskia is zeer toegankelijk, ze heeft een rustige stem, die heel aangenaam is om naar te luisteren. Daarnaast is alles wat ze doet wetenschappelijk onderbouwd. Tegen mensen die twijfelen om mee te doen, zou ik zeggen: probeer eens een maand deel te nemen aan de club, of volg één van haar gratis challenges. Ik ben zo ontzettend blij dat ik Saskia heb leren kennen!

Dit programma heeft me uitgenodigd om dieper in mezelf te kijken


Karla

Ik was al heel lang ben ik bezig met mijn gewicht en eten en dat leverde me een hoop frustratie op. Het HMHB programma van Saskia sprak me aan omdat ik weet dat het niet alleen om eten gaat. Het heeft me uitgenodigd op dieper in mezelf te kijken, om op zoek te gaan naar de manier om mijn intuïtie te vergroten. En het heeft me nieuwe inzichten gegeven!

Saskia zou ik omschrijven als lief, vriendelijk, inspirerend, kundig en open. En tegen iedereen die twijfelt om mee te doen zou ik willen zeggen: geef jezelf een cadeautje en ga het avontuur aan!

Ik durf weer nieuwe avonturen en uitdagingen aan te gaan


Joelle

Toen ik lid werd van de club had ik angst om aan te komen. Ik was restrictief rondom eten met overeten op andere momenten als gevolg. Een persoonlijk gesprek met Saskia zorgde ervoor dat ik besloot om lid te worden. De acceptatie en het omarmen van mijn lichaam, en het creëren van meer zelfliefde, hebben een grote rol gespeeld in de stappen die ik heb kunnen maken. Door te accepteren dat ik goed ben waar ik nu sta en hoe ik ben kan ik liever naar mijzelf zijn en kan ik zachter zijn. Ik durf weer nieuwe avonturen en uitdagingen aan te gaan en ik hoef mij niet meer klein te houden voor de buitenwereld. Ik ben niet meer het kleine meisje maar ik mag gezien worden.

Ik zou Saskia omschrijven als een enthousiaste, gepassioneerde en motiverende vrouw die veel kennis heeft maar ook handvatten kan bieden op praktische problemen waar je tegen aanloopt. Een inspirerende vrouw.

Het prettige van de club is is dat je het zelf kunt volgen, op je eigen tempo en wanneer jij klaar bent voor nieuwe uitdagingen of informatie. Jijzelf kan elke dag kiezen op welke manier je omgaat met eten en met jezelf. Door de club ben je bewuster van de keuzes die je elke dag maakt. En als je het niet weet pak je de oude lessen erbij of neem je nieuwe stof tot je om kleine stapjes vooruit te maken in je eigen zoektocht!

De grootste winst is dat ik me weer verzadigd kan voelen, zonder 'overvol' te zitten!


Heleen

Ik voelde me gevangen in mijn eigen eetgedrag en verlangens rond mijn lichaam. Ik heb al vele diëten geprobeerd en merkte dat niets hielp. Ondertussen ontwikkelde ik meer eetbuien en meer verlangens om mijn lichaam te veranderen. Uiteindelijk voelde ik me wanhopig.

Ik ben nog volop aan het leren, maar ik vind het tot hier toe al zo een ontzettende verrijking. Mijn verzadiging weer voelen, is de grootste winst. En vooral; dat ik het kan! Dat ik me verzadigd kan voelen, zonder 'overvol' te zitten. Ook dat ik mezelf af en toe toestemming kan geven om wel emotioneel te eten als de spanning te hoog is, zonder dit te veroordelen. Maar om er dan bewust voor te kiezen. Dit programma heeft me ook doen inzien hoeveel stress ik eigenlijk heb, of hoe ik omga met tijd. Eten is zeker iets waar ik (nog) tijd voor wil/ moet leren maken.

Ik zou Saskia omschrijven als heel vriendelijk, hartvol en krachtig. En als je nog twijfelt om met haar programma te gaan starten zou ik je enkel willen zeggen: Doen! Laat het een verrassing zijn waar het je brengt.

Dankjewel Saskia voor al het mooie materiaal! Je hebt de weg van hoofd naar hart voor mij alvast een heel stuk ondersteund!

Ik heb niet meer elke minuut honger!


Sarah

Van harte bedankt voor al je leerrijke lessen in de club! Door alle restricties los te laten eet ik nu weer ‘normaal’. Ik heb tenminste niet meer elke minuut van de dag honger, eigenlijk bijna nooit meer, en als ik honger heb, eet ik iets. Ondertussen heb ik het gevoel dat ik voldoende handvatten heb om zelf verder aan de slag te gaan!

Het is een verademing!


Bianca

Ik heb er veel aan de club (gehad), het is een verademing om verlost te zijn van dat eeuwige diëten!!!

Ik heb bij wijze van Netflix de lessen gebinge-watched!


Astrid

Ik kwam Saskia tegen via een podcast. Ik at toen al een jaar zo suikervrij mogelijk, en had last van eetbuien. Haar programma had mijn interesse gewekt. Ik wilde graag meer weten over intuïtief eten en hoe dit mij zou kunnen helpen om die eetbuien te verminderen.

Ik heb bij wijze van Neflix de memberarea gebinge watcht :-). Ik heb ervan genoten! Ik heb de meeste opdrachten uitgevoerd en heb er zeker van alles uit geleerd. Ik vond het zeer fijn dat je elke vraag (via de mail of Facebook) zelf beantwoorde. Je hebt me goede inzichten gebracht!

Tegen mensen die twijfelen om lid te worden van de club zou ik zeggen: gewoon proberen! Al is het maar een maandje. Je leert er ongetwijfeld iets van!

De lessen hebben mij zoveel meer inzicht gegeven in de oorzaak van mijn eetpatroon. Ik ben nu eindelijk in staat om het veranderen!


Marjan

Ik ben bij Saskia gestart omdat ik totaal niet goed in mijn vel zat. Ik had veel eetbuien en veel te veel gewicht. Een regelmatige jojo-er. Het roer moest om vond ik zelf. En bij het lezen van haar blog sprak het me heel erg aan dat ze echt naar het totaalplaatje kijkt: juist die psychologische insteek maakte dat ik me inschreef.

Inmiddels leer ik steeds meer van mezelf te houden zoals ik ben. Ik ben gestart met haar online programma en nu wordt het herhaald in de Intuïtief eten intensive lessen. Die herhaling is fijn en ik merk dat ik echt gegroeid ben, meer inzicht krijg in waarom ik eet en daardoor heb ik een keuze! Saskia is enthousiast, open, spontaan, gedreven, empathisch, behulpzaam en met veel tact helpt ze relativeren. Ook is ze zorgvuldig / nauwgezet in de uitwerking van de lessen en de materialen.

Tegen een ander zou ik willen zeggen: Investeer vooral in jezelf, daar krijg je nooit spijt van!! De lessen van Saskia hebben mij zoveel meer inzicht gegeven in de oorzaak van mijn eetpatroon. Ik ben nu eindelijk in staat om het veranderen.

Ik maak me minder druk over eten


Sonja

Saskia zou ik omschrijven als betrokken en vol energie. Voor ik met Saskia's programma begon had ik eetbuien en was ik in 3 jaar tijd 30 kilo aangekomen. Ik wilde op een rustige en gezonde manier weer een aantal kilo's afvallen.

Ik heb vooral geleerd dat het allemaal draait om de juiste mindset. Ik merk dat ik me nu minder druk maak over het eten. Ik eet ook meer tijdens de drie hoofdmaaltijden op een dag. Het was namelijk een gewoonte van mij om de hele dag door te grazen en snoepen.

Het is echt heerlijk om weer alles te mogen eten!


Koen

Ik ben met dit programma gestart vanwege mijn overgewicht, eetbuien en vermoeidheid. Ik heb al eerder een ander programma van Saskia gevolgd, en had hier positieve ervaringen mee. De inhoud van het HMHB programma sprak me aan en na het volgen van haar masterclass heb ik besloten om me aan te melden.

Saskia is een enthousiaste dame, die goed weet wat ze doet en het ook op een zeer duidelijke manier kan overbrengen voor een breed publiek. Zonder dat het te moeilijk wordt of te gemakkelijk lijkt.

Het is echt heerlijk om weer alles te mogen eten, zonder schuldgevoel en te leren luisteren naar wat jij echt wilt en niet te moeten luisteren naar wat anderen voor jou gepland hebben rond 'gezond' eten. Tijdens het programma worden vooral vrouwen aangesproken, maar ik denk dat de inhoud ook wel 'manproof' is!

Ik durf te vertrouwen dat ik in staat ben om te voelen wat mijn lijf en mind nodig hebben.


Jacoline

Ik had een erg verstoorde relatie met eten. In principe draaide de hele dag om eten, niet eten, en bewegen. Na een tijd van heel streng leven begon ik steeds meer last te krijgen van (kleine) eetbuien. Ik merkte dat ik het hele denken over eten, bewegen, en de acties die daarbij hoorden, gebruikte om de emoties niet te voelen. Vlak voor het HMHB programma wist ik mezelf geen raad meer; ik voelde me gefaald omdat ik vaak niet kon stoppen met eten.

Ik wist me geen raad meer en merkte dat de intensiteit van het 'probleem' alleen maar groter werd naarmate dat ik er langer mee liep. Al eerder heb ik overwogen mee te doen aan het programma, maar toen was ik er nog niet echt aan toe (ik dacht dat ik het zelf nog wel zou kunnen oplossen, wilde misschien nog niet écht mijn heilige huisjes laten omschoppen, en daarom waren de kosten op dat moment nog te hoog). Toen ik eenmaal merkte dat ik wilde veranderen maar dat niet alleen lukte, besloot ik echt te willen investeren (met tijd, met mijn mind, en met de portemonnee ;)). Wat me over de streep trok, was je fijne reactie op mijn twijfel-mail (help, past dit bij mij?) en je Instagram posts (ik dacht: oké, zij weet wat ze doet).

Ons VIP coachingstraject heeft me heel veel inzicht in mijn gedrag (routines, triggers, beloningen), emoties (wat voel ik, waar voel ik dat, wat wil ik doen om deze emotie niet te voelen) en behoeften (wat heb ik écht nodig op dit moment) opgeleverd. Zeker aan het eind van het programma werd alles steeds concreter, door middel van acties. Door de fijne vibe in het programma durf ik meer met anderen te praten over alles wat zich afspeelt in mijn hoofd. Ik ben minder bang om te luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Ik geniet weer van allerlei soorten eten. Ik durf te vertrouwen dat ik in staat ben om te voelen wat mijn lijf en mind nodig hebben. En er komt langzaam meer mentale rust.

Saskia zou ik omschrijven met de volgende woorden: Compassie. Oprecht. Diepe inzichten. Ziet de grote lijn. Positief. Ervaringsdeskundige. Betrouwbaar. Onderzoekend. Nuchter en praktisch (en dat is heel fijn bij zoiets wat veelal in je mind afspeelt).

Het HMHB programma kan je echt helpen om een gezonde relatie op te bouwen met eten en je lichaam. Het gaat je leren om op een andere manier te kijken (liefdevol en zonder oordeel) naar jezelf, zodat je weer kan genieten zonder schuldgevoel en gedachten die alle kanten opvliegen. Verder zou ik zeggen dat het de investering dubbel en dwars waard is. Ik zou -als diegene de financiële middelen heeft- adviseren het VIP programma te kiezen omdat de persoonlijke support zo specifiek ingaat op jouw gedachten en gedrag. Ik kan me niet voorstellen dat er vergelijkbare programma's zijn met zoveel persoonlijke begeleiding.

En als kleine laatste opmerking: dankjewel voor dit super fijne programma en voor je support. De verandering is gaande en dat is zo'n opluchting!

Ik ben me bewuster van waarom ik die eetbuien heb!


Sanne

Ik ben gestart met dit programma omdat ik af en toe helemaal los kon gaan met snoepen en dan was er geen rem meer. Ik wilde handvatten krijgen om om te gaan met die eetbuien en ze uiteindelijk te voorkomen.

Ik ben me er inmiddels bewuster van waarom ik die eetbuien heb en dit wetende zorgt ervoor dat ik wel soms op de rem kan trappen.

Saskia zou ik beschrijven als een betrokken en kundige vrouw die op laagdrempelige manier haar kennis kan overdragen. Tegen iemand die twijfelt om mee te doen aan haar programma zou ik zeggen: Gewoon doen! Want het is enorm waardevol om de kennis en begeleiding te krijgen.

Door jouw masterclass viel bij mij eindelijk het kwartje.


Esther

"Door jouw masterclass viel bij mij eindelijk het kwartje. Ik werd er emotioneel van. Maar dit is een goede emotie. Geen emotie waarmee ik de kelder in duik naar wat lekkers, nee, een emotie die gepaard gaat met bewustwording! "

Wat een ontzettende eye-opener!


Fran

"Tegen iemand die twijfelt om mee te doen aan de masterclass, zou ik zeggen: gewoon doen! Heel erg herkenbaar dit, wat een ontzettende eye-opener. Hier ga ik mee aan de slag!"

Het was dit programma of een maagverkleining...


Joke

"Ik was altijd aan het lijnen, of ik gaf het op en had eetbuien. Iets er tussen in was er niet. Ik was heel boos op mezelf en vond mijn lichaam helemaal niet mooi. Ik had er zo genoeg van om mezelf zo af te beulen en af te kraken. Het was dit programma of een maagverkleining. Ik wilde nooit meer een dieet doen en vrede sluiten met mijn lijf.

Inmiddels heb ik ontdekt dat tevreden zijn met mijn lichaam niets te maken heeft met een gewicht. Ik was niet tevreden met mijn 65 kilo toen ik 16 was en alle gewichtsschommelingen tussen 65 en 105 kilo veranderden daar niets aan. Dan kan ik maar beter leren om tevreden te worden met mezelf als totaalplaatje (en niet als een nummer op de weegschaal)!"

Saskia is echt zo'n mens-mens!


Karla

"Je bent zo gewoon...gewoon jezelf en leuk, zo'n mens-mens. En zo kom je ook over in een webinar! "

Een heel bekwame en enthousiaste coach!


Kristel

"Saskia is een heel bekwame en enthousiaste coach die in de masterclass aan de hand van wetenschappelijke informatie heel praktische tips meegeeft. "

Ze durft haar kwetsbaarheid te tonen om je verder te helpen


Rut

"Saskia is motiverend, enthousiast, ervaringsdeskundig en durft in de masterclass haar kwetsbaarheid tonen om zichzelf en anderen verder te helpen."

Saskia komt tot de kern


Anita

"Saskia is open, eerlijk, heeft veel kennis en kan goed en duidelijk tot de kern komen. Ik heb geleerd dat ik niet moet vechten tegen mijn eetbuien..."

Er is hoop!


Henriëtte

"Ik zou Saskia beschrijven als vriendelijk, duidelijk, kundig en overtuigend. Ik heb in de masterclass geleerd dat ik nog vele vicieuze cirkels heb te doorbreken! Maar ik kom ook tot de conclusie dat er hoop is! ..en dat is fijn!"

Eindelijk genieten van eten zonder me schuldig te voelen!


Zara

"De masterclass speelt helemaal in op het eetgedrag waar jij tegenaan loopt. Je krijgt veel meer inzichten over hoe jij omgaat met eten en waar dat vandaan komt. Je moet dat uurtje dus vooral echt gaan kijken!

Ik heb geleerd dat ik mijn obsessieve gedrag rondom eten echt los mag gaan laten, want zodra ik niet meer opgesloten zit in mijn eigen regels zal dat de band met eten positief versterken. Dan kan ik eindelijk genieten van eten zonder me schuldig te voelen!"

Ik was en ben onder de indruk


Anita

"Ik was en ben onder de indruk en vond het mega waardevol en emotioneel om vanochtend met je in gesprek te gaan. Dankbaar voor je openheid en eerlijkheid. Dankjewel lieve Saskia."

Nieuwsgierig? Download hier mijn

masterclass "Af van eetbuien & emotie eten!