Testimonials - Blij Dieetvrij

BENIEUWD naar wat anderen zeggen?

Scroll hier door de verhalen van anderen over mijn online programma, VIP coaching, de Blij Dieetvrij club en de gratis masterclass! 

"


"Voor ik met Saskia's programma startte zat ik vast in een leven lang lijnen zonder resultaat. Ik sluitte altijd voedingsmiddelen uit omdat ze teveel suiker of vet bevatten, om er vervolgens in door te slaan. Ik was met Weight Watchers bezig en na het zoveelste broodje met zalm (want die punten hoefde je niet te tellen) kwam het mijn neus uit. Ik wilde liever een broodje carpaccio eten, maar dat waren weer meer punten. Te gek voor woorden bedacht ik toen!

Ik ben volgens mij de laatste 40 jaar van mijn leven al met diëten bezig en het heeft me niets gebracht. Dan kun je net zo goed geen dieet volgen en heb je in ieder geval een makkelijker leven!

Ik ben inmiddels gestopt met punten en calorieën tellen en voedingsmiddelen uitsluiten. In het begin kwam ik aan, ik mocht immers alles eten! Maar op een gegeven moment kwam ik tot de conclusie dat ik niet alles hoefde te eten, want dat kon morgen ook wel. Inmiddels gaat het best goed, de ene dag eet ik meer dan de andere en ik weeg nu minder dan toen ik met Weight Watchers stopte.

Ik let niet echt meer op wat ik eet, maar ik eet alleen als ik er echt zin in heb en ik stop als ik genoeg heb. Het is inderdaad niet normaal dat ik zo met (niet) eten bezig was! Ik ga er nu relaxter mee om. Als ik meer koekjes dan 1 wil eten vraag ik me eerst af “waarom?” Want het eerste koekje is zoveel lekkerder dan het tweede of derde.

Saskia laat laat je met een paar woorden nadenken. Ze geeft je het zetje wat je af en toe nodig hebt. Dat kan gewoon op Facebook community zijn met 1 of andere quote of met de video-lessen. Voor vrouwen die twijfelen om mee te doen aan haar online programma zou ik zeggen: doen! Het geeft je een veel rustiger leven."


hannet

Deelnemer online programma & club-lid

"


"Voordat ik meedeed aan het online programma was ik altijd bang voor gewichtstoename. Ik had schrik om "anders bekeken te worden" als ik een ander gewicht zou hebben. Nu na afloop van het programma ben ik milder voor mezelf. Ik durf meer te eten en probeer elke dag meer tevreden te zijn met mijn eigen lichaam.

Saskia is zeer toegankelijk, ze heeft een rustige stem, die heel aangenaam is om naar te luisteren. Daarnaast is alles wat ze doet wetenschappelijk onderbouwd. Tegen mensen die twijfelen om mee te doen, zou ik zeggen: probeer eens een maand deel te nemen aan de club, of volg één van haar gratis challenges. Ik ben zo ontzettend blij dat ik Saskia heb leren kennen!"


Reinhilde

huisarts over de club

"


"Ik heb er zo vreselijk veel aan gehad, dat ik Saskia eeuwen dankbaar ben. Ik had niet gedacht dat ik het kon, rust ervaren rondom eten. Maar Saskia's site en inspanningen hebben me goed gedaan. Ik had mijn boulimia er al een jaar onder toen ik member werd van de club, maar ontspannen was ik nooit. En ik was ontevreden over hoe ik er uit zag. Ik ben zo blij met de masterclass over "omgaan met de angst voor gewichtstoename", die ga ik nog helemaal tot me nemen. Saskia is helder, grappig, vriendelijk, kwetsbaar en attent. En ik had haar graag als live coach gehad. Maar dit was een goed alternatief! Ik leg nu vaak mij vork neer, kauw beter, proef meer. Ik vraag me af waar ik naar honger en gun mezelf alles. Als ik het niet alleen kan, weet ik dat ik gewoon weer terug kan komen bij de club!"


eva

over de club

´Ik voel een soort vrede en acceptatie over mezelf en iedereen.´

"


"Ik heb nu alle lessen van de Intuïtief eten Intensive gevolgd, en ik kan zeggen dat alle stukjes van de puzzel nu op zijn plek vallen.

Mijn grootste succes in dit proces is dat ik heel relaxed ben geworden wat eten betreft. Ik ervaar geen cravings meer, omdat ik mezelf echt laat proeven van wat vroeger "een verboden vrucht" was. Ik heb geen eetbuien meer, en het is lang geleden dat ik naar bed ben gegaan met een volle maag en een schuldgevoel.


Ook die gewoonte om, na de kids in bed welterusten te hebben gezegd, naar beneden te gaan met alvast het idee dat ik een stuk chocola of toetje zou eten als ontspanningsmoment, is er niet meer. De gedachte niet, de behoefte ook niet.

Het is ook interessant om te merken dat mijn smaak kieskeuriger is geworden, ik kies heel precies wat ik ga eten, wat ik erg lekker vind en soms is dat juist iets gezonds.


Ik voel een soort vrede en acceptatie over mezelf en iedereen. Ik was vóór de cursus kritisch over mensen met overgewicht en nu kijk ik juist met bewondering naar anderen. Dus ik ben blij!

Ik begrijp dat ik niet helemaal klaar ben. Er zijn nog steeds dingen die ik lang heb vermeden, zoals toastjes met paté of Franse kaasjes... dus daarmee ben ik ook nog aan het oefenen.😄 Maar andere dingen die verboden waren zoals chips...daar heb ik nu juist niet zoveel interesse meer in. Grappig, he?

Het is fijn om de community te hebben, want hier weten we allemaal precies waarover we praten!"


isabel

over de club

"


"Toen ik lid werd van de Blij Dieetvrij Club, had ik heel veel last van overeten. Ik leefde nog met regels en restricties.

Zonder die restricties heb ik zoveel rust gevonden! Ik eet echt wat ik wil of nodig heb, luister of ik honger heb of dat er iets is waardoor ik wil snoepen. Ik geef mezelf nu toestemming om te snoepen, maar ik heb er minder behoefte aan.

Door jouw video's en oefeningen heb ik veel beter inzicht in hoe alles werkt en wat nog aandacht nodig heeft. Ik heb heel veel lessen achter elkaar gekeken, want ik vind het zeer interessant. Dit is waar ik m'n hele leven naar heb gezocht!"


jolanda

over de club

"


"Ik was al heel lang ben ik bezig met mijn gewicht en eten en dat leverde me een hoop frustratie op. Het programma van Saskia sprak me aan omdat ik weet dat het niet alleen om eten gaat. Het heeft me uitgenodigd op dieper in mezelf te kijken, om op zoek te gaan naar de manier om mijn intuïtie te vergroten. En het heeft me nieuwe inzichten gegeven!


Saskia zou ik omschrijven als lief, vriendelijk, inspirerend, kundig en open. En tegen iedereen die twijfelt om mee te doen zou ik willen zeggen: geef jezelf een cadeautje en ga het avontuur aan!"


karla

Deelnemer online programma & club-lid

"


"Toen ik lid werd van de club had ik angst om aan te komen. Ik was restrictief rondom eten met overeten op andere momenten als gevolg. Een persoonlijk gesprek met Saskia zorgde ervoor dat ik besloot om lid te worden. De acceptatie en het omarmen van mijn lichaam, en het creëren van meer zelfliefde, hebben een grote rol gespeeld in de stappen die ik heb kunnen maken. Door te accepteren dat ik goed ben waar ik nu sta en hoe ik ben kan ik liever naar mijzelf zijn en kan ik zachter zijn. Ik durf weer nieuwe avonturen en uitdagingen aan te gaan en ik hoef mij niet meer klein te houden voor de buitenwereld. Ik ben niet meer het kleine meisje maar ik mag gezien worden.

Ik zou Saskia omschrijven als een enthousiaste, gepassioneerde en motiverende vrouw die veel kennis heeft maar ook handvatten kan bieden op praktische problemen waar je tegen aanloopt. Een inspirerende vrouw.

Het prettige van de club is is dat je het zelf kunt volgen, op je eigen tempo en wanneer jij klaar bent voor nieuwe uitdagingen of informatie. Jijzelf kan elke dag kiezen op welke manier je omgaat met eten en met jezelf. Door de club ben je bewuster van de keuzes die je elke dag maakt. En als je het niet weet pak je de oude lessen erbij of neem je nieuwe stof tot je om kleine stapjes vooruit te maken in je eigen zoektocht!"


joelle

Over de club

´De GROOTSTE WINST IS DAT IK ME WEER VERZADIGD KAN VOELEN, ZONDER 'OVERVOL' TE ZITTEN!´

"


"Ik voelde me gevangen in mijn eigen eetgedrag en verlangens rond mijn lichaam. Ik heb al vele diëten geprobeerd en merkte dat niets hielp. Ondertussen ontwikkelde ik meer eetbuien en meer verlangens om mijn lichaam te veranderen. Uiteindelijk voelde ik me wanhopig.

Ik ben nog volop aan het leren, maar ik vind het tot hier toe al zo een ontzettende verrijking. Mijn verzadiging weer voelen, is de grootste winst. En vooral; dat ik het kan! Dat ik me verzadigd kan voelen, zonder 'overvol' te zitten. Ook dat ik mezelf af en toe toestemming kan geven om wel emotioneel te eten als de spanning te hoog is, zonder dit te veroordelen. Maar om er dan bewust voor te kiezen. Dit programma heeft me ook doen inzien hoeveel stress ik eigenlijk heb, of hoe ik omga met tijd. Eten is zeker iets waar ik (nog) tijd voor wil/ moet leren maken.


Ik zou Saskia omschrijven als heel vriendelijk, hartvol en krachtig. En als je nog twijfelt om met haar programma te gaan starten zou ik je enkel willen zeggen: Doen! Laat het een verrassing zijn waar het je brengt. Dankjewel Saskia voor al het mooie materiaal! Je hebt de weg van hoofd naar hart voor mij alvast een heel stuk ondersteund!"


heleen

Deelnemer online programma

"


"Ik ben lid geworden van de Blij Dieetvrij Club als terugvalpreventie en “stok achter de deur” na een behandeling voor een eetstoornis, en om eetregels die nog resteerden helemaal los te laten. Ik heb het als bevrijdend ervaren!

Ik heb er echt ontzettend veel aan gehad. Na jarenlang gevochten te hebben tegen een eetstoornis was dit precies wat ik nodig had om na mijn behandeling mijn eetlijst los te laten (die mij eerst hielp om structuur aan te houden en niet te veel of te weinig te eten) en intuïtief te gaan (durven) eten. Inmiddels vertrouw ik op mijn lijf, en eet en beweeg ik vanuit zorgen voor mijzelf en niet meer vanuit dwang en regels. Twijfel je nog om lid te worden, dan zou ik zeggen: Uhm, gewoon doen!"


dionne

over de club

"


"Ik ben bij Saskia gestart omdat ik totaal niet goed in mijn vel zat. Ik had veel eetbuien en veel te veel gewicht. Een regelmatige jojo-er. Het roer moest om vond ik zelf. En bij het lezen van haar blog sprak het me heel erg aan dat ze echt naar het totaalplaatje kijkt: juist die psychologische insteek maakte dat ik me inschreef.

Inmiddels leer ik steeds meer van mezelf te houden zoals ik ben. Ik ben gestart met haar online programma en nu wordt het herhaald in de Intuïtief eten intensive lessen. Die herhaling is fijn en ik merk dat ik echt gegroeid ben, meer inzicht krijg in waarom ik eet en daardoor heb ik een keuze! Saskia is enthousiast, open, spontaan, gedreven, empathisch, behulpzaam en met veel tact helpt ze relativeren. Ook is ze zorgvuldig / nauwgezet in de uitwerking van de lessen en de materialen.

Tegen een ander zou ik willen zeggen: Investeer vooral in jezelf, daar krijg je nooit spijt van!! De lessen van Saskia hebben mij zoveel meer inzicht gegeven in de oorzaak van mijn eetpatroon. Ik ben nu eindelijk in staat om het veranderen!"


marjan

Deelnemer online programma

"


"Ik had een erg verstoorde relatie met eten. In principe draaide de hele dag om eten, niet eten, en bewegen. Na een tijd van heel streng leven begon ik steeds meer last te krijgen van (kleine) eetbuien. Ik merkte dat ik het hele denken over eten, bewegen, en de acties die daarbij hoorden, gebruikte om de emoties niet te voelen. Vlak voor het VIP programma wist ik mezelf geen raad meer; ik voelde me gefaald omdat ik vaak niet kon stoppen met eten.


Ik wist me geen raad meer en merkte dat de intensiteit van het 'probleem' alleen maar groter werd naarmate dat ik er langer mee liep. Al eerder heb ik overwogen mee te doen aan het programma, maar toen was ik er nog niet echt aan toe (ik dacht dat ik het zelf nog wel zou kunnen oplossen, wilde misschien nog niet écht mijn heilige huisjes laten omschoppen, en daarom waren de kosten op dat moment nog te hoog). Toen ik eenmaal merkte dat ik wilde veranderen maar dat niet alleen lukte, besloot ik echt te willen investeren (met tijd, met mijn mind, en met de portemonnee ;)). 


Ons VIP coachingstraject heeft me heel veel inzicht in mijn gedrag (routines, triggers, beloningen), emoties (wat voel ik, waar voel ik dat, wat wil ik doen om deze emotie niet te voelen) en behoeften (wat heb ik écht nodig op dit moment) opgeleverd. Zeker aan het eind van het programma werd alles steeds concreter, door middel van acties. Door de fijne vibe in het programma durf ik meer met anderen te praten over alles wat zich afspeelt in mijn hoofd. Ik ben minder bang om te luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Ik geniet weer van allerlei soorten eten. Ik durf te vertrouwen dat ik in staat ben om te voelen wat mijn lijf en mind nodig hebben. En er komt langzaam meer mentale rust.


Saskia zou ik omschrijven met de volgende woorden: Compassie. Oprecht. Diepe inzichten. Ziet de grote lijn. Positief. Ervaringsdeskundige. Betrouwbaar. Onderzoekend. Nuchter en praktisch (en dat is heel fijn bij zoiets wat veelal in je mind afspeelt).


Het 1-op-1 programma kan je echt helpen om een gezonde relatie op te bouwen met eten en je lichaam. Het gaat je leren om op een andere manier te kijken (liefdevol en zonder oordeel) naar jezelf, zodat je weer kan genieten zonder schuldgevoel en gedachten die alle kanten opvliegen. Verder zou ik zeggen dat het de investering dubbel en dwars waard is. Ik zou -als diegene de financiële middelen heeft- adviseren het VIP programma te kiezen omdat de persoonlijke support zo specifiek ingaat op jouw gedachten en gedrag. Ik kan me niet voorstellen dat er vergelijkbare programma's zijn met zoveel persoonlijke begeleiding.

En als kleine laatste opmerking: dankjewel voor dit super fijne programma en voor je support. De verandering is gaande en dat is zo'n opluchting!"


jacoline

Over het VIP programma

´Ik heb veel aan de club gehad, het is een verademing om verlost te zijn van dat eeuwige diëten!!!´ - Bianca

"


"Ik ben sinds een week lid van de club, maar wil Saskia nu al even een compliment geven! Wat is het veel waardevolle informatie, en wat ziet het er optisch ook allemaal mooi uit.


Saskia duikt hier echt de verdieping in, zodat alles wat ik al wist (maar niet echt in praktijk bracht) nu veel meer kan gaan landen. Het is ook een mooie balans van video, lezen, oefeningen etc."


eva

over de club

"


"Van harte bedankt voor al je leerrijke lessen in de club! Door alle restricties los te laten eet ik nu weer ‘normaal’.


Ik heb tenminste niet meer elke minuut van de dag honger, eigenlijk bijna nooit meer, en als ik honger heb, eet ik iets. Ondertussen heb ik het gevoel dat ik voldoende handvatten heb om zelf verder aan de slag te gaan!"


sarah

over de club

"


"Ik kwam Saskia tegen via een podcast. Ik at toen al een jaar zo suikervrij mogelijk, en had last van eetbuien. 

Ik heb bij wijze van Neflix de member-area gebinge watcht :-). Ik heb ervan genoten! Ik vond het zeer fijn dat Saskia elke vraag zelf beantwoorde. Ze heeft me goede inzichten gebracht!


Tegen mensen die twijfelen om lid te worden van de club zou ik zeggen: gewoon proberen! Al is het maar een maandje. Je leert er ongetwijfeld iets van!


astrid

over de club

"


"Ik was altijd aan het lijnen, of ik gaf het op en had eetbuien. Iets er tussen in was er niet. Ik was heel boos op mezelf en vond mijn lichaam helemaal niet mooi. Ik had er zo genoeg van om mezelf zo af te beulen en af te kraken. Het was dit programma of een maagverkleining. Ik wilde nooit meer een dieet doen en vrede sluiten met mijn lijf.


Inmiddels heb ik ontdekt dat tevreden zijn met mijn lichaam niets te maken heeft met een gewicht. Ik was niet tevreden met mijn 65 kilo toen ik 16 was en alle gewichtsschommelingen tussen 65 en 105 kilo veranderden daar niets aan. Dan kan ik maar beter leren om tevreden te worden met mezelf als totaalplaatje (en niet als een nummer op de weegschaal)!"


joke

Deelnemer online programma

"


"Bedankt voor je super lieve en aanmoedigende woorden. Je bent by far de allerbeste afstandscoach waar ik ooit over heb gehoord en heb meegemaakt. ❤️"


joyce

oud club-lid

´Ik was en ben onder de indruk en vond het mega waardevol en emotioneel om vanochtend met je in gesprek te gaan. Dankbaar voor je openheid en eerlijkheid.' - Anita

en die gratis masterclass?

"


"Door jouw masterclass viel bij mij eindelijk het kwartje. Ik werd er emotioneel van. Maar dit is een goede emotie. Geen emotie waarmee ik de kelder in duik naar wat lekkers, nee, een emotie die gepaard gaat met bewustwording!"


esther

over de gratis masterclass

"


"Saskia is motiverend, enthousiast, ervaringsdeskundig en durft in de masterclass haar kwetsbaarheid tonen om zichzelf en anderen verder te helpen."


rut

over de gratis masterclass

"


"Tegen iemand die twijfelt om mee te doen aan de masterclass, zou ik zeggen: gewoon doen! Heel erg herkenbaar dit, wat een ontzettende eye-opener. Hier ga ik mee aan de slag!"


fran

over de gratis masterclass

"


"Dank voor je webinar!!!! Wat een geweldige ervaringsdeskundige ben je, mooi dat je het zo kunt delen en inzetten om andere mensen te helpen. TOP. Ik heb het ook doorgestuurd naar een vriendin.


Voor mijzelf was jouw verhaal een absolute eye-opener. Jouw werkervaring, en de eetbuien omdat je als HSP totaal overprikkeld bent.

Ik ben nu 57 jaar en wat mooi dat deze inzichten nu zo breed gevonden worden en gedeeld kunnen worden. Het had mij in ieder geval heel veel burn-out, gevechten met mezelf en ellende gescheeld, als ik dit eerder had geleerd!

Complimenten!!!!!"


jenny

over de gratis masterclass

Download ook die gratis masterclass

"Stop jouw strijd met eten!