Testimonials - Blij Dieetvrij

BENIEUWD naar wat anderen zeggen?

Scroll hier door de verhalen van anderen over Blij Dieetvrij.

"


"Als ik terug kijk naar een jaar geleden dan stond ik mijlen ver van mezelf vandaan. Ik was het contact volledig kwijt. Ik kan nu veel beter naar de signalen van mijn lichaam luisteren en die gebruiken om te observeren hoe het met me gaat. Dat is iets wat ik bij Saskia ben gaan leren en daarna zelf steeds meer in de praktijk ben gaan brengen. Ik voel me nu veel dichter bij mezelf en heb het gevoel dat ik mezelf een mooi leven wil geven.


Saskia heeft me heel veel van haar wijsheid gegeven. En in mijn beleving heb ik samen met haar de eerste stappen terug naar mezelf gezet. Ik heb zo veel gehad aan alle masterclasses en materialen. Vandaag heb ik nog een paar Feal + Heal-oefeningen gedaan en dat voelde weer zo prettig. Wat ze met Blij Dieetvrij heeft neergezet is van grote waarde! Dat ze nog maar meer vrouwen mag bereiken met al haar goede werk. En ik weet, mocht ik het toch enorm missen, dan kan ik altijd weer terug komen!"


lisanne


"


"Wat een super mooie en waardevolle reis was dit. Dank!! Vanaf april ben ik aan de mooie en soms ingewikkelde reis van Blij Dieetvrij begonnen en ik heb geen moment spijt gehad. Ik meldde me aan op het moment dat ik voor mijn gevoel alle controle kwijt was over mijn eten en door de stress/emoties van de eerste lockdown iedere dag mijn emoties aan het weg eten was.


Ik had de hoop dat ik kon leren om op een andere manier om te gaan met emoties en dat ik daarmee weer mijn oude gewicht zou bereiken. Dat eerste is gelukt en het tweede vind ik nu eigenlijk niet meer zo belangrijk (wie had dat gedacht...). Ik heb nu een compleet andere garderobe en maat, maar ik zit beter in mijn vel dan ooit. Ik ben blij met wie ik nu ben.


Ik ervaar ontspanning rondom eten, maar ook compassie als het een keer niet lukt, ik ben tevreden met mijn lijf en heb zelfs gewerkt aan een oude wond (en als psycholoog was ik deze al vaker tegen gekomen bij supervisie/leertherapie etc., maar door Saskia's programma heb ik hier pas echt een stap in weten te maken).


Daarbij heb ik een boel nieuwe gezonde gewoontes voor mezelf ontwikkeld.


Gaandeweg heb ik echt momenten gehad dat ik dacht dat het me niet ging lukken en oude patronen hardnekkig bleken (en die zullen vast nog wel voorkomen ook nadat ik gestopt ben als lid). Maar precies op die momenten kwam er een nieuwe masterclass of werd het onderwerp besproken in de live Q&A of op de community. Een beetje spannend is het dus wel om het los te laten, maar gelukkig zag ik dat het super makkelijk is om de boel weer te activeren. ?


Saskia mag echt ontzettend trots zijn op hoe haar programma inhoudelijk in elkaar zit! Stiekem heb ik al best wat dingen gebruikt in de behandelingen die ik binnen de basis GGZ geef aan volwassenen... Ik wil haar bovenal bedanken voor de steunende, altijd positieve en compassievolle woorden."


anne

psycholoog

"


"Ik was herstellende van een burn-out, die deels was veroorzaakt doordat ik compleet was doorgeslagen in diëten en sporten. Ik had m'n lichaam uitgehongerd en uitgeput... Tegen het einde van m'n herstel was ik nog zoekende naar concrete handvatten, en die heb ik gevonden in de Blij Dieetvrij Club. Dit is wel een beetje een korte samenvatting ;).


Ik heb het als een warm bad ervaren. Door de duidelijke eerste audioboodschap van Saskia wist ik waar ik wat kon vinden. Ik heb bijna alle modules bekeken en er een aantal van a tot z gevolgd, ik heb een enkele live Q&A sessie meegeluisterd, vragen ingestuurd en de Yoga gedaan. Het was allemaal heel fijn, warm en open. De hulpmiddelen waren ook reuze behulpzaam! Oh ja, het contact met andere leden was ook fijn, ik heb er niet veel mee gedaan, maar het enkele berichtje dat ik plaatste werd met veel liefde gelezen en beantwoord door de andere leden die wat actiever waren dan ik.


Ik heb ontdekt hoe ik beter bij m'n gevoel kan komen en wat ik vervolgens met al dat gevoel kan doen. Ik was, zo bleek, expert "dingen ontkennen, wegdrukken en niet-willen-voelen" en heb geleerd wel te voelen. En dat ging dus niet over alleen hongergevoel, maar alles wat met gevoel en emoties te maken. Ik heb het geleerd met behulp van de werkboeken, filmpjes en gewoonweg doen en ervaren. Ook heb ik geleerd grenzen te stellen en assertiever te zijn, me niet zo druk te maken om wat "iedereen" misschien van me zou vinden. 


Als je twijfelt om lid te worden zou ik zeggen: vooral wel doen, ook al is het maar voor een maand. Je kunt zoveel lezen, leren, ervaren en delen met andere leden, het is zeker de moeite waard. Als je genoeg hebt geleerd, kan je zo opzeggen door Saskia een mailtje te sturen, ze dringt niet aan, probeert je niet te overtuigen toch lid te blijven, dat was heel fijn. Enne.... nogmaals onwijs dankjewel!!!!!"


irma


"


"Voor ik met Saskia's programma startte zat ik vast in een leven lang lijnen zonder resultaat. Ik sluitte altijd voedingsmiddelen uit omdat ze teveel suiker of vet bevatten, om er vervolgens in door te slaan. Ik was met Weight Watchers bezig en na het zoveelste broodje met zalm (want die punten hoefde je niet te tellen) kwam het mijn neus uit. Ik wilde liever een broodje carpaccio eten, maar dat waren weer meer punten. Te gek voor woorden bedacht ik toen!

Ik ben volgens mij de laatste 40 jaar van mijn leven al met diëten bezig en het heeft me niets gebracht. Dan kun je net zo goed geen dieet volgen en heb je in ieder geval een makkelijker leven!

Ik ben inmiddels gestopt met punten en calorieën tellen en voedingsmiddelen uitsluiten. In het begin kwam ik aan, ik mocht immers alles eten! Maar op een gegeven moment kwam ik tot de conclusie dat ik niet alles hoefde te eten, want dat kon morgen ook wel. Inmiddels gaat het best goed, de ene dag eet ik meer dan de andere en ik weeg nu minder dan toen ik met Weight Watchers stopte.

Ik let niet echt meer op wat ik eet, maar ik eet alleen als ik er echt zin in heb en ik stop als ik genoeg heb. Het is inderdaad niet normaal dat ik zo met (niet) eten bezig was! Ik ga er nu relaxter mee om. Als ik meer koekjes dan 1 wil eten vraag ik me eerst af “waarom?” Want het eerste koekje is zoveel lekkerder dan het tweede of derde.

Saskia laat laat je met een paar woorden nadenken. Ze geeft je het zetje wat je af en toe nodig hebt. Dat kan gewoon op Facebook community zijn met 1 of andere quote of met de video-lessen. Voor vrouwen die twijfelen om mee te doen aan haar online programma zou ik zeggen: doen! Het geeft je een veel rustiger leven."


hannet


"


"Voordat ik meedeed aan het online programma was ik altijd bang voor gewichtstoename. Ik had schrik om "anders bekeken te worden" als ik een ander gewicht zou hebben. Nu na afloop van het programma ben ik milder voor mezelf. Ik durf meer te eten en probeer elke dag meer tevreden te zijn met mijn eigen lichaam.

Saskia is zeer toegankelijk, ze heeft een rustige stem, die heel aangenaam is om naar te luisteren. Daarnaast is alles wat ze doet wetenschappelijk onderbouwd. Tegen mensen die twijfelen om mee te doen, zou ik zeggen: probeer eens een maand deel te nemen aan de club, of volg één van haar gratis challenges. Ik ben zo ontzettend blij dat ik Saskia heb leren kennen!"


Reinhilde

huisarts

"


"Ik heb er zo vreselijk veel aan gehad, dat ik Saskia eeuwen dankbaar ben. Ik had niet gedacht dat ik het kon, rust ervaren rondom eten. Maar Saskia's site en inspanningen hebben me goed gedaan. Ik had mijn boulimia er al een jaar onder toen ik member werd van de club, maar ontspannen was ik nooit. En ik was ontevreden over hoe ik er uit zag. Ik ben zo blij met de masterclass over "omgaan met de angst voor gewichtstoename", die ga ik nog helemaal tot me nemen. Saskia is helder, grappig, vriendelijk, kwetsbaar en attent. En ik had haar graag als live coach gehad. Maar dit was een goed alternatief! Ik leg nu vaak mij vork neer, kauw beter, proef meer. Ik vraag me af waar ik naar honger en gun mezelf alles. Als ik het niet alleen kan, weet ik dat ik gewoon weer terug kan komen bij de club!"


eva


"


"Ik ben 2 jaar lang bezig geweest met 3x per week krachttraining om mijn lichaam te shapen. In die periode heb ik dagelijks mijn voeding bij gehouden via een app. Op deze app had ik een abonnement. Ik zag mijn lichaam iedere maand veranderen en dit smaakte naar meer. Jammer genoeg begon de focus op mijn voeding en het sporten obsessieve vormen aan te nemen, dit had ik pas door toen mijn abonnement stopte. Ik had geen app meer om mijn voeding te tracker, het leek wel of dat ik een deel van mezelf mistte. Ik begon van alles te eten wat ik vrijwel nooit meer at, vooral stiekem ‘s avonds op de bank. Het sporten werd ook minder. Ik voelde me opgeblazen, vol, onrustig en moe. Ik belandde in een klein dalletje.


Toen ben ik op social media Blij Dieetvrij tegen gekomen. Ik dacht eerst ... onzin, ik moet zelf de draad gewoon weer oppakken! Eerst een abonnement betalen om je body te shapen en dan weer een abonnement betalen om van al die restricties af te komen? Ik lijk wel gek!! Maar na een aantal weken dubben heb ik het toch gedaan!


Wat een verrijking al die wijze lessen, sessies en verhalen van de altijd positieve Saskia! De modules hebben mijn ogen geopend om weer tot mezelf te komen. Super ervaring! Ik heb veel interessante modules en livesessies gevolgd. Je kunt ook veel werkbladen en sheets downloaden. Je werkt aan jezelf voor jezelf. Het heeft me veel gebracht! Het heeft me weer met beide benen op de grond gezet dat je bent wie je bent. Je bent mooi zoals je bent. Een leven met restricties is geen leven. Twijfel niet en sluit gewoon een abonnement af per maand geniet van alles wat je te horen krijgt. Zoveel wijze woorden!!"


jopy


"


"Ik werd lid van de club om mijn emotie-eten onder de knie te krijgen en meer rust en acceptatie te vinden in mijn lijf.


Ik vond de club in één woord fantastisch! Ik vind Saskia's kennis ongelooflijk. Ik heb al veel therapie gehad, verschillende soorten, maar bij jou heb ik het gevoel dat je meer begrijpt waarom het soms niet lukt en geef je daar hele goede tips en uitleg over. Hierdoor begrijp ik mezelf beter en hoef ik niet "trucs" te leren om met dingen om te gaan die uiteindelijk toch niet lukken.


Dit is echt doorleefd en doorvoeld. Diepe dankbaarheid!!! Respect voor mijn lichaam dat het al die jaren nog steeds functioneert. Rust met eten, het is goed zoals het is. Als je nog twijfelt over de club zou ik zeggen: Zeker doen!!!!!!!"


vera


"


"Saskia kwam op mijn pad in 2018 en in 2019 stapte ik in de Blij Dieetvrij Club. Die paar maanden bij haar waren voor mij de start van een compleet nieuw leven. Op dat moment had ik orthorexia, en de week voordat ik in een eetstoorniskliniek aan de slag kon, voelde ik aan elke cel in mijn lichaam NEE. Ik wil niet NOG meer regeltjes. Ik wil net VRIJ van die obsessieve gedachten rondom eten.


En Saskia heeft letterlijk die weg voor mij vrijgemaakt. Ik ben haar onbeschrijfelijk dankbaar!"


elien taelman

https://elientaelman.be/

´Ik voel een soort vrede en acceptatie over mezelf en iedereen.´

"


"Ik heb nu alle lessen van de Intuïtief eten Intensive gevolgd, en ik kan zeggen dat alle stukjes van de puzzel nu op zijn plek vallen.

Mijn grootste succes in dit proces is dat ik heel relaxed ben geworden wat eten betreft. Ik ervaar geen cravings meer, omdat ik mezelf echt laat proeven van wat vroeger "een verboden vrucht" was. Ik heb geen eetbuien meer, en het is lang geleden dat ik naar bed ben gegaan met een volle maag en een schuldgevoel.


Ook die gewoonte om, na de kids in bed welterusten te hebben gezegd, naar beneden te gaan met alvast het idee dat ik een stuk chocola of toetje zou eten als ontspanningsmoment, is er niet meer. De gedachte niet, de behoefte ook niet.

Het is ook interessant om te merken dat mijn smaak kieskeuriger is geworden, ik kies heel precies wat ik ga eten, wat ik erg lekker vind en soms is dat juist iets gezonds.


Ik voel een soort vrede en acceptatie over mezelf en iedereen. Ik was vóór de cursus kritisch over mensen met overgewicht en nu kijk ik juist met bewondering naar anderen. Dus ik ben blij!

Ik begrijp dat ik niet helemaal klaar ben. Er zijn nog steeds dingen die ik lang heb vermeden, zoals toastjes met paté of Franse kaasjes... dus daarmee ben ik ook nog aan het oefenen.? Maar andere dingen die verboden waren zoals chips...daar heb ik nu juist niet zoveel interesse meer in. Grappig, he?

Het is fijn om de community te hebben, want hier weten we allemaal precies waarover we praten!"


isabel


"


"Blij Dieetvrij heeft me geholpen om weer meer met mijn lijf en haar behoeftes in contact te komen. Het ideaalplaatje qua gewicht en leefstijl los te laten of er in ieder geval véél minder naar te leven, omdat daar een ‘moeten’ voor mij inzat en dat voelde rigide, als een korset. Mezelf meer bewegingsvrijheid geven op het gebied van eten voelde op het begin erg spannend en werd geconfronteerd met angsten zoals ‘te dik worden’. Hier de vrije val in maken, stukje controle loslaten, doen wat eng is om te doen!


Het voelt fijn om langzaam te ontdekken wat er voor míj en mijn lijf goed en voedend is, i.p.v. wat er wordt voorgeschreven. Steeds vaker luister ik naar mijn lijf en blijkt dat IK werkelijk kies voor gezond, voedzaam eten. Niet omdat het moet, maar omdat het mag en ik het waard ben!


Dit is echt een weg, een ongoing proces. Er komt steeds meer rust, maar voel ook nog steeds regelmatig onrust rondom eten en de onbedwingbare behoefte om iets op te vullen in mezelf. Stapje voor stapje en dat is ok...  Saskia is enorm betrokken en enthousiast, ik voel dat zij volledig met hart en ziel haar werk doet en ze is er altijd voor je als je een vraag hebt. Ze blijft ook nieuwe content aanbieden waardoor je altijd maar door kunt groeien in jezelf! Fijn dat ik je ben tegengekomen, Saskia! ?"


joëlle


"


"Toen ik lid werd van de Blij Dieetvrij Club, had ik heel veel last van overeten. Ik leefde nog met regels en restricties.

Zonder die restricties heb ik zoveel rust gevonden! Ik eet echt wat ik wil of nodig heb, luister of ik honger heb of dat er iets is waardoor ik wil snoepen. Ik geef mezelf nu toestemming om te snoepen, maar ik heb er minder behoefte aan.

Door jouw video's en oefeningen heb ik veel beter inzicht in hoe alles werkt en wat nog aandacht nodig heeft. Ik heb heel veel lessen achter elkaar gekeken, want ik vind het zeer interessant. Dit is waar ik m'n hele leven naar heb gezocht!"


jolanda


"


"Toen ik lid werd van de club, liep ik erg vast in mijn hoofd tussen wat ik wilde eten en wat ik zou moeten eten. De hele dag had ik last van die oordelende stemmetjes in mijn hoofd. Ik kreeg vaker eetbuien en voelde me gespannen. Wat wel eten, wat niet eten, hoeveel mag ik eten, het thema eten was 24/7 aanwezig in mijn hoofd.


Ik vond de live sessies erg fijn. Het gaf me een gevoel van betrokkenheid en er niet alleen in te staan. Het is zo makkelijk om dan gelijk je vragen te kunnen stellen.


De club heeft ervoor gezorgd dat ik veel meer zelfcompassie heb, en veel minder eetbuien. En mocht je twijfelen om lid te worden, zou ik zeggen: doen! Er gaat een nieuwe wereld voor je open, en wat heb je te verliezen?! Baad het niet dan schaadt het niet. Ik weet zeker dat jij je zo zal herkennen in de informatie die gegeven wordt, dat je door wil gaan!"


kristy


"


"Ik kan niet beschrijven hoeveel Saskia voor mij heeft betekend. Ik ben nu 6 maanden lid bij de Blij Dieetvrij Club en ik ben een andere persoon geworden. Ik was aan het strugglen deze zomer, heb verschillende psychologen geprobeerd, maar het voelde niet juist. Totdat ik bij Saskia terecht kwam. Echt, het voelde alsof ze mij volledig begreep.


Sinds die tijd heb ik geen enkele keer op de weegschaal gestaan, heb ik mijn lichaam nooit meer afgebroken, nooit meer nee gezegd tegen eten, meer dan 44 meditaties gedaan en ontdek ik nog altijd elke dag nieuwe sensaties in m’n lijf. Ik heb weer bakken energie en ik vertrouw veel meer op ja, op alles eigenlijk. Een algemeen gevoel van ‘het komt wel goed’. Daarvoor ben ik Saskia enorm dankbaar. Het werk dat zij doet is zo ongelooflijk waardevol.


Ik heb echt alle content bekeken en beluisterd :D. Ik heb al zoveel stappen in het luisteren naar en vertrouwen op mijn lijf, dat ik er klaar voor ben om die weg nu zelf verder te vervolgen. Wie weet kom ik in de toekomst nog eens terug, mocht ik een beetje een houvast nodig hebben op een bepaald moment. Ik blijf Saskia sowieso volgen!"


lies


"


"Ik ben al meer dan 20 jaar elke dag bezig met (niet) eten en heb een slecht zelfbeeld als het over mijn lichaam gaat. 


Ik heb de club als heel positief ervaren! De opbouw van de lessen is erg goed. Ik heb er ook de tijd voor genomen en heeft me zeker geholpen. Het lastige in het begin was wel, dat er zoveel stond waar ik mee wilde starten dat ik alles tegelijk wilde doen :-). Uiteindelijk heb ik me gehouden aan het schema wat Saskia me stuurde, en alles op zijn tijd gedaan. Het is zeer begrijpelijk en duidelijk opgezet. 


Saskia is ook actief aanwezig, voor als er vragen zijn. De livesessies, daar ben ik niet 'live' bij geweest, maar die zijn terug te kijken, dus dat is prima. Ik kan weer genieten van eten zonder schuldgevoel!


De relatie met mijn lijf is zeker verbeterd, hoewel daar zeker niet elke dag goed is. Maar ik heb ook geleerd dat dat oké is. Tegen de twijfelaars zou ik zeggen: doen! Het heeft me weer plezier in het eten gegeven en ik ben ook meer ontspannen over mijn lijf."


yvonne


"


"Ik was al heel lang ben ik bezig met mijn gewicht en eten en dat leverde me een hoop frustratie op. Het programma van Saskia sprak me aan omdat ik weet dat het niet alleen om eten gaat. Het heeft me uitgenodigd op dieper in mezelf te kijken, om op zoek te gaan naar de manier om mijn intuïtie te vergroten. En het heeft me nieuwe inzichten gegeven!


Saskia zou ik omschrijven als lief, vriendelijk, inspirerend, kundig en open. En tegen iedereen die twijfelt om mee te doen zou ik willen zeggen: geef jezelf een cadeautje en ga het avontuur aan!"


karla


"


"Toen ik lid werd van de club had ik angst om aan te komen. Ik was restrictief rondom eten met overeten op andere momenten als gevolg. Een persoonlijk gesprek met Saskia zorgde ervoor dat ik besloot om lid te worden. De acceptatie en het omarmen van mijn lichaam, en het creëren van meer zelfliefde, hebben een grote rol gespeeld in de stappen die ik heb kunnen maken. Door te accepteren dat ik goed ben waar ik nu sta en hoe ik ben kan ik liever naar mijzelf zijn en kan ik zachter zijn. Ik durf weer nieuwe avonturen en uitdagingen aan te gaan en ik hoef mij niet meer klein te houden voor de buitenwereld. Ik ben niet meer het kleine meisje maar ik mag gezien worden.

Ik zou Saskia omschrijven als een enthousiaste, gepassioneerde en motiverende vrouw die veel kennis heeft maar ook handvatten kan bieden op praktische problemen waar je tegen aanloopt. Een inspirerende vrouw.

Het prettige van de club is is dat je het zelf kunt volgen, op je eigen tempo en wanneer jij klaar bent voor nieuwe uitdagingen of informatie. Jijzelf kan elke dag kiezen op welke manier je omgaat met eten en met jezelf. Door de club ben je bewuster van de keuzes die je elke dag maakt. En als je het niet weet pak je de oude lessen erbij of neem je nieuwe stof tot je om kleine stapjes vooruit te maken in je eigen zoektocht!"


joelle


"


"Allereerst wil ik Saskia hartelijk danken voor alles wat ze doet rondom intuïtief eten en zelfliefde! Al jaren (en dan bedoel ik zo’n 30 jaar) ben ik al aan het worstelen met mijn gewicht en zelfbeeld. Ik heb allerlei diëten geprobeerd en ben uiteindelijk bij intuïtief eten uitgekomen. Ruim een jaar geleden kwam ik via via bij Saskia terecht en ben ik member geworden. Het afgelopen jaar was lastig, ik ging door alle fases heen die Saskia ook benoemt in de club. Ik dacht dat het nooit goed zou komen… Maar de aanhouder wint en nu ben ik zover dat ik al maanden geen eetbui meer heb gehad (vroeger vrijwel elke dag) en dat ik veel liever ben voor mezelf dan voorheen.

 

Ik ben goed zoals ik ben en ik mag eten wat ik wil. Door het loslaten van restricties, eet ik alles wat ik wil, maar ik overeet vrijwel nooit meer. Wat een vrijheid geeft dat, zeg! Hopelijk worden er nog veel andere vrouwen door jullie op de goede weg geholpen!"


wendy


"


"Ik had veel last van eetbuien en was daar erg gefrustreerd over. Ik vind het echt super knap hoe Saskia dit helemaal heeft opgebouwd. Ze kan echt ontzettend goed uitleggen en heeft een fijne stem. Ik heb zeker iets aan de club gehad! En wie weet kom ik ooit weer terug. ;)


Ik denk dat ik door ontspannener naar eten te kijken zelf ook een betere coach ben geworden. Dank je wel Saskia! Ik heb niet meer op de weegschaal gestaan en ik laat me veel minder leiden door mijn gewicht. Ik probeer mezelf minder restricties op te leggen en maak me minder druk over wat ik 's avonds eet."


jorien


´De GROOTSTE WINST IS DAT IK ME WEER VERZADIGD KAN VOELEN, ZONDER 'OVERVOL' TE ZITTEN!´

"


"Ik voelde me gevangen in mijn eigen eetgedrag en verlangens rond mijn lichaam. Ik heb al vele diëten geprobeerd en merkte dat niets hielp. Ondertussen ontwikkelde ik meer eetbuien en meer verlangens om mijn lichaam te veranderen. Uiteindelijk voelde ik me wanhopig.

Ik ben nog volop aan het leren, maar ik vind het tot hier toe al zo een ontzettende verrijking. Mijn verzadiging weer voelen, is de grootste winst. En vooral; dat ik het kan! Dat ik me verzadigd kan voelen, zonder 'overvol' te zitten. Ook dat ik mezelf af en toe toestemming kan geven om wel emotioneel te eten als de spanning te hoog is, zonder dit te veroordelen. Maar om er dan bewust voor te kiezen. Dit programma heeft me ook doen inzien hoeveel stress ik eigenlijk heb, of hoe ik omga met tijd. Eten is zeker iets waar ik (nog) tijd voor wil/ moet leren maken.


Ik zou Saskia omschrijven als heel vriendelijk, hartvol en krachtig. En als je nog twijfelt om met haar programma te gaan starten zou ik je enkel willen zeggen: Doen! Laat het een verrassing zijn waar het je brengt. Dankjewel Saskia voor al het mooie materiaal! Je hebt de weg van hoofd naar hart voor mij alvast een heel stuk ondersteund!"


heleen


"


"Ik ben lid geworden van de Blij Dieetvrij Club als terugvalpreventie en “stok achter de deur” na een behandeling voor een eetstoornis, en om eetregels die nog resteerden helemaal los te laten. Ik heb het als bevrijdend ervaren!

Ik heb er echt ontzettend veel aan gehad. Na jarenlang gevochten te hebben tegen een eetstoornis was dit precies wat ik nodig had om na mijn behandeling mijn eetlijst los te laten (die mij eerst hielp om structuur aan te houden en niet te veel of te weinig te eten) en intuïtief te gaan (durven) eten. Inmiddels vertrouw ik op mijn lijf, en eet en beweeg ik vanuit zorgen voor mijzelf en niet meer vanuit dwang en regels. Twijfel je nog om lid te worden, dan zou ik zeggen: Uhm, gewoon doen!"


dionne


"


"Ik heb veel aan Saskia's lessen gehad en ik wil haar ook een groot compliment geven voor de fantastische manier waarop ze dit heeft neergezet. Veel info, veel “kwartjes”! Ik kom zowaar uit de intuïtieve wereld en heb veel concepten nooit op deze thema's toegepast.


Misschien kom ik in het najaar nog weer eens een paar maanden terug bij de club, vanwege de broodnodige herhaling. Ik maak volop reclame voor Saskia, zelfs bij mensen die niets met afvallen hebben, zodat zij het weer in hun kring kunnen delen.


Lieve Saskia, veel succes met je prachtige programma en dank je wel."


ina


"


"Ik ben bij Saskia gestart omdat ik totaal niet goed in mijn vel zat. Ik had veel eetbuien en veel te veel gewicht. Een regelmatige jojo-er. Het roer moest om vond ik zelf. En bij het lezen van haar blog sprak het me heel erg aan dat ze echt naar het totaalplaatje kijkt: juist die psychologische insteek maakte dat ik me inschreef.

Inmiddels leer ik steeds meer van mezelf te houden zoals ik ben. Ik ben gestart met haar online programma en nu wordt het herhaald in de Intuïtief eten intensive lessen. Die herhaling is fijn en ik merk dat ik echt gegroeid ben, meer inzicht krijg in waarom ik eet en daardoor heb ik een keuze! Saskia is enthousiast, open, spontaan, gedreven, empathisch, behulpzaam en met veel tact helpt ze relativeren. Ook is ze zorgvuldig / nauwgezet in de uitwerking van de lessen en de materialen.

Tegen een ander zou ik willen zeggen: Investeer vooral in jezelf, daar krijg je nooit spijt van!! De lessen van Saskia hebben mij zoveel meer inzicht gegeven in de oorzaak van mijn eetpatroon. Ik ben nu eindelijk in staat om het veranderen!"


marjan


"


"Ik had een erg verstoorde relatie met eten. In principe draaide de hele dag om eten, niet eten, en bewegen. Na een tijd van heel streng leven begon ik steeds meer last te krijgen van (kleine) eetbuien. Ik merkte dat ik het hele denken over eten, bewegen, en de acties die daarbij hoorden, gebruikte om de emoties niet te voelen. Vlak voor het VIP programma wist ik mezelf geen raad meer; ik voelde me gefaald omdat ik vaak niet kon stoppen met eten.


Ik wist me geen raad meer en merkte dat de intensiteit van het 'probleem' alleen maar groter werd naarmate dat ik er langer mee liep. Al eerder heb ik overwogen mee te doen aan het programma, maar toen was ik er nog niet echt aan toe (ik dacht dat ik het zelf nog wel zou kunnen oplossen, wilde misschien nog niet écht mijn heilige huisjes laten omschoppen, en daarom waren de kosten op dat moment nog te hoog). Toen ik eenmaal merkte dat ik wilde veranderen maar dat niet alleen lukte, besloot ik echt te willen investeren (met tijd, met mijn mind, en met de portemonnee ;)). 


Ons VIP coachingstraject heeft me heel veel inzicht in mijn gedrag (routines, triggers, beloningen), emoties (wat voel ik, waar voel ik dat, wat wil ik doen om deze emotie niet te voelen) en behoeften (wat heb ik écht nodig op dit moment) opgeleverd. Zeker aan het eind van het programma werd alles steeds concreter, door middel van acties. Door de fijne vibe in het programma durf ik meer met anderen te praten over alles wat zich afspeelt in mijn hoofd. Ik ben minder bang om te luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Ik geniet weer van allerlei soorten eten. Ik durf te vertrouwen dat ik in staat ben om te voelen wat mijn lijf en mind nodig hebben. En er komt langzaam meer mentale rust.


Saskia zou ik omschrijven met de volgende woorden: Compassie. Oprecht. Diepe inzichten. Ziet de grote lijn. Positief. Ervaringsdeskundige. Betrouwbaar. Onderzoekend. Nuchter en praktisch (en dat is heel fijn bij zoiets wat veelal in je mind afspeelt).


Het 1-op-1 programma kan je echt helpen om een gezonde relatie op te bouwen met eten en je lichaam. Het gaat je leren om op een andere manier te kijken (liefdevol en zonder oordeel) naar jezelf, zodat je weer kan genieten zonder schuldgevoel en gedachten die alle kanten opvliegen. Verder zou ik zeggen dat het de investering dubbel en dwars waard is. Ik zou -als diegene de financiële middelen heeft- adviseren het VIP programma te kiezen omdat de persoonlijke support zo specifiek ingaat op jouw gedachten en gedrag. Ik kan me niet voorstellen dat er vergelijkbare programma's zijn met zoveel persoonlijke begeleiding.

En als kleine laatste opmerking: dankjewel voor dit super fijne programma en voor je support. De verandering is gaande en dat is zo'n opluchting!"


jacoline

Over het VIP programma

´Ik heb veel aan de club gehad, het is een verademing om verlost te zijn van dat eeuwige diëten!!!´ - Bianca

"


"Ik ben sinds een week lid van de club, maar wil Saskia nu al even een compliment geven! Wat is het veel waardevolle informatie, en wat ziet het er optisch ook allemaal mooi uit.


Saskia duikt hier echt de verdieping in, zodat alles wat ik al wist (maar niet echt in praktijk bracht) nu veel meer kan gaan landen. Het is ook een mooie balans van video, lezen, oefeningen etc."


eva


"


"Van harte bedankt voor al je leerrijke lessen in de club! Door alle restricties los te laten eet ik nu weer ‘normaal’.


Ik heb tenminste niet meer elke minuut van de dag honger, eigenlijk bijna nooit meer, en als ik honger heb, eet ik iets. Ondertussen heb ik het gevoel dat ik voldoende handvatten heb om zelf verder aan de slag te gaan!"


sarah


"


"Ik kwam Saskia tegen via een podcast. Ik at toen al een jaar zo suikervrij mogelijk, en had last van eetbuien. 

Ik heb bij wijze van Neflix de member-area gebinge watcht :-). Ik heb ervan genoten! Ik vond het zeer fijn dat Saskia elke vraag zelf beantwoorde. Ze heeft me goede inzichten gebracht!


Tegen mensen die twijfelen om lid te worden van de club zou ik zeggen: gewoon proberen! Al is het maar een maandje. Je leert er ongetwijfeld iets van!


astrid


"


"Ik was altijd aan het lijnen, of ik gaf het op en had eetbuien. Iets er tussen in was er niet. Ik was heel boos op mezelf en vond mijn lichaam helemaal niet mooi. Ik had er zo genoeg van om mezelf zo af te beulen en af te kraken. Het was dit programma of een maagverkleining. Ik wilde nooit meer een dieet doen en vrede sluiten met mijn lijf.


Inmiddels heb ik ontdekt dat tevreden zijn met mijn lichaam niets te maken heeft met een gewicht. Ik was niet tevreden met mijn 65 kilo toen ik 16 was en alle gewichtsschommelingen tussen 65 en 105 kilo veranderden daar niets aan. Dan kan ik maar beter leren om tevreden te worden met mezelf als totaalplaatje (en niet als een nummer op de weegschaal)!"


joke


"


"Bedankt voor je super lieve en aanmoedigende woorden. Je bent by far de allerbeste afstandscoach waar ik ooit over heb gehoord en heb meegemaakt. ❤️"


joyce


´Ik was en ben onder de indruk en vond het mega waardevol en emotioneel om vanochtend met je in gesprek te gaan. Dankbaar voor je openheid en eerlijkheid.' - Anita

en die gratis masterclass?

"


"Door jouw masterclass viel bij mij eindelijk het kwartje. Ik werd er emotioneel van. Maar dit is een goede emotie. Geen emotie waarmee ik de kelder in duik naar wat lekkers, nee, een emotie die gepaard gaat met bewustwording!"


esther

over de gratis masterclass

"


"Saskia is motiverend, enthousiast, ervaringsdeskundig en durft in de masterclass haar kwetsbaarheid tonen om zichzelf en anderen verder te helpen."


rut

over de gratis masterclass

"


"Tegen iemand die twijfelt om mee te doen aan de masterclass, zou ik zeggen: gewoon doen! Heel erg herkenbaar dit, wat een ontzettende eye-opener. Hier ga ik mee aan de slag!"


fran

over de gratis masterclass

"


"Dank voor je webinar!!!! Wat een geweldige ervaringsdeskundige ben je, mooi dat je het zo kunt delen en inzetten om andere mensen te helpen. TOP. Ik heb het ook doorgestuurd naar een vriendin.


Voor mijzelf was jouw verhaal een absolute eye-opener. Jouw werkervaring, en de eetbuien omdat je als HSP totaal overprikkeld bent.

Ik ben nu 57 jaar en wat mooi dat deze inzichten nu zo breed gevonden worden en gedeeld kunnen worden. Het had mij in ieder geval heel veel burn-out, gevechten met mezelf en ellende gescheeld, als ik dit eerder had geleerd!

Complimenten!!!!!"


jenny

over de gratis masterclass

Download ook die gratis masterclass

"Stop jouw strijd met eten!