april 17

De 5 niveau’s van emotie eten

0  comments

Het is natuurlijk met name de dieetcultuur die ons leert dat emotie eten "een gevaar" zou zijn, tussen aanhalingstekens, omdat we er misschien van zouden kunnen aankomen. Dat maakt dat emotie eten een beetje wordt gedemoniseerd en dat we het met z 'n allen beschouwen als iets waar we vooral heel erg van af moeten.

Nou, daar ben ik het niet mee eens, want gewoon iets eten uit emotie kan op zich prima in een gezond eetpatroon. Een keer eten omdat je iets lekker vindt, omdat het je warme gevoelens brengt, omdat het je herinnert aan je oma of aan een mooie vakantie of wat dan ook. Emotie eten is in essentie niet slecht en is niet per se iets waar we vanaf moeten.

Maar ik moet daar wel aan toevoegen dat dat natuurlijk wél te maken heeft met hoe je dat emotie eten dan ervaart. En dat is iets waar we het in deze podcast over gaan hebben. Want ik wil met je praten over de vijf verschillende niveaus die we kunnen herkennen als het gaat om emotie eten.

Beluister de podcast hieronder!

blij dieetvrij podcast Seizoen 4 - Aflevering 7

De 5 niveaus van emotie eten

Beluister hier deze aflevering!

Vergeet je niet te abonneren op mijn podcast via bijvoorbeeld Itunes, als je op de hoogte wilt blijven van de allernieuwste afleveringen. En schroom niet om een linkje naar de podcast te delen met jouw familie of vrienden, als je denkt dat deze aflevering mogelijk waardevol voor ze kan zijn.

Release: Leer jouw zenuwstelsel kalmeren om emotionele eetbuien te voorkomen.

  • Je krijgt dé nummer 1 tool die ik deel met ál mijn klanten die je kan gebruiken zodra de drang naar een eetbui komt opzetten, om dat moment te veranderen in een kans om jezelf liefdevol bij te staan.
  • Je leert samenwerken met jouw amygdala, tijdens een eetbui. 🧠

  • Je leert hoe en waaróm jouw zenuwstelsel überhaupt ontregeld raakt.

  • Je weet heel duidelijk welke stappen je kunt zetten om het patroon van eetbuien te gaan doorbreken. 👣


Tags


Dit vind je misschien ook interessant?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}