oktober 8

Hoe het micro-managen van jouw eetpatroon je in de weg zit

2  comments

Ervaar jij een strijd met eten? In deze video leer ik je hoe die strijd mogelijk veroorzaakt wordt door jouw behoefte om dingen te controleren….

Het is misschien wel één van de grootste fouten die we maken als we willen werken aan het ontwikkelen van een geweldige, ontspannen, relatie met eten!

Micro-managen en continu beoordelen?

Ben je ooit ge-micro-managed door jouw baas?

Heb je ooit zo’n baas gehad die de hele dag door op jouw vingers keek? Waarbij je het gevoel had of deze alles wat je deed, beoordeelde?

Ik weet nog goed hoe ik me voelde in één van mijn eerste banen als consultant.

Zijn bureau was tegenover die van mij, en op één of andere manier leek het wel alsof hij altijd z´n eigen werkzaamheden neerlegde als ik een telefoongesprek voerde. Om me daarna even uitgebreid van feedback te voorzien. Er was geen ruimte voor eigen inbreng... want dit het was meer een gevalletje his way, or the highway. 

Ik kon dan ook niet wachten tot die baas eindelijk weer eens een afspraak buiten de deur had!

Maar na een paar maanden, kon ik serieus niet wachten om een andere baan te vinden. Ik werd zo gestrest van die man.  

Ja? Heb je er een gevoel bij?

Kun je je voorstellen hoe jij zelf soms die baas bent? Als je over jouw eigen schouder meekijkt en een oordeel velt over elke hap die in je mond verdwijnt?

Hoe kom je af van die neiging om jouw eetgedrag te beoordelen?

Want dat is (lekker cliché!) makkelijker gezegd dan gedaan. Helemaal omdat de controle, die we proberen te hebben op ons eetgedrag, vaak een resultaat is van het willen controleren van jouw leven.

En helemaal als we last hebben van snoepbuien, eetbuien, emotie eten, of momenten van overeten, vrezen we ook dat we niet te vertrouwen zijn als we de controle loslaten.

Vraag jezelf eens even af: wat probeer ik precies te controleren door mijn eetgedrag te micro managen? Heb je ergens in jouw leven het idee dat je te weinig controle hebt. Dat dingen onvoorspelbaar of spannend zijn?

“Vaak zijn we zo bang om "onszelf te laten gaan”. Om het “op te geven”. Alsof dat betekent dat je dan geen aandacht meer kunt hebben voor jouw gezondheid..”


Saskia Koopman

Hoe meer je jouw eetpatroon probeert te controleren, hoe meer je strijd met eten

Het bizarre is eigenlijk hoe meer wij ons eetgedrag proberen te controleren, hoe meer het ons leven beheerst.

Hoe meer strijd we JUIST ervaren. 

Denk je niet dat het tijd wordt om die last van jouw schouders af te laten vallen? Bedenk dan eens hoe je jezelf kunt ondersteunen in het loslaten van die behoefte om te controleren en te micro-managen.

En wil je leren hoe je restricties rondom eten stap voor stap kunt loslaten, of hoe je die strijd met eten kunt stoppen?

Dan ben je binnenkort welkom in mijn Blij Dieetvrij Club, voor een stappenplan, de nodige support en een stok achter de deur, zodra de deuren weer open staan!

Mijn naam is Saskia, sociaal psycholoog, online trainer & coach en ik ben hier om jou te helpen in het loslaten van obsessieve gedachten over eten. Zodat er weer tijd en ruimte komt voor datgene waar je écht gelukkig van wordt. Wil je daar mee over leren? Download dan gerust mijn gratis masterclass.

"Creëer een geweldige relatie met eten en stop jouw strijd met eten voorgoed!"

(ook als je voor jouw gevoel alles al eens hebt geprobeerd!)


Tags

controle, eetbuien, eetgedrag, eetpatroon, overeten


Dit vind je misschien ook interessant?

De 5 niveau’s van emotie eten

De 5 niveau’s van emotie eten
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}