2 tips om meer te vertrouwen op jouw lijf - Blij Dieetvrij

2 tips om meer te vertrouwen op jouw lijf

2 tips om meer te vertrouwen op jouw lijf

Waarom vinden wij het als vrouwen soms zo verrekte moeilijk om onszelf te vertrouwen?

Het lijkt wel, alsof veel van de vrouwen die ik begeleid gewoon niet durven te vertrouwen op zichzelf (en op hun lichaam!).

Ze twijfelen aan zichzelf. En ze vertrouwen liever op externe informatie die ze vertelt wat ze precies moeten doen. 

Alsof het dan allemaal goed komt. Als je dat maar gewoon nadoet. Kopieert.


Helemaal als het gaat om ons eetgedrag hebben we de neiging om dit te doen: artikelen als “wat ik eet op een dag”, “wat supermodel … eet op een dag”, maar ook eet-dagboekjes van complete vreemdelingen op het internet, nemen we maar al te graag door.

Nee, dat is niet gek (maar misschien wel een beetje)


Uiteraard is het logisch dat je over sommige belangrijke beslissingen even moet nadenken. Dat je erover twijfelt. 

Maar als dat twijfelen onderdeel is van jouw dagelijkse routines rondom jouw eetpatroon (en jouw lijf), dan kan het jouw gedachtepatroon gaan domineren. En ja, dan wordt het ook een probleem.


Het feit dat we niet in onszelf vertrouwen leidt dan tot het gevoel “dat we het nooit goed genoeg” doen.

Het feit dat we niet in onszelf vertrouwen leidt ertoe dat we onze intuïtie, en onze lichaamssignalen negeren.

Misschien ken je ook wel de befaamde uitspraak: 


“Luister naar het fluisteren van jouw lichaam, zodat deze niet hoeft te schreeuwen?”Vertrouwen in jezelf, en op jouw eigen lichaamssignalen, vraagt om zelfbewustzijn. En ik geef je graag een paar tips om jou te helpen bouwen aan dat vertrouwen.

(Mocht je je ondertussen afvragen, waar je in vredesnaam moet beginnen! ;))

 

Tip 1.) Ontdek waar jouw aandacht is


Gedurende de dag valt het je misschien op dat je het lastig vindt om in het “hier en nu” te zijn en te voelen wat je voelt.

– Je denkt na over iets wat gebeurd is.
– Je maakt je zorgen over iets wat nog gaat gebeuren.
– Je bent druk bezig met bedenken wat je gisteren allemaal hebt gegeten.
– Je bent tijdens het eten al bezig met alles wat je daarna moet doen.


Als we onszelf verliezen in deze gedachten, die ons telkens weer meenemen naar het verleden of de toekomst, is vertrouwen op onszelf, en luisteren naar ons lichaam in het moment, een uitdaging.

Vertrouwen op jezelf vraagt immers aandacht voor jezelf en aandacht voor jouw lijf in het nu.

Dus het is heel belangrijk om soms even uit jouw hoofd te komen, en in jouw lijf!Tip 2.) Laat jouw perfectionisme los Als we aan onszelf twijfelen, dan willen we vaak gewoon weten of dit het beste is wat we kunnen doen.

Maar alles wat je bekijkt vanuit de vraag “is dit het beste?”, dan zal het waarschijnlijk nooit goed genoeg zijn voor de perfectionist in ons. Er is altijd wel iets wat nog net een tikkeltje beter is!

En we beoordelen onze keuzes dan met de labels “goed” of “fout”
.

Perfectionisme zorgt er vaak voor dat we moeite hebben met vertrouwen in onszelf, omdat we continu het idee hebben dat we het niet goed genoeg doen.

En dat geldt niet alleen als we het hebben over “gezonder eten”, maar ook als we het hebben over voldoende bewegen. Of überhaupt luisteren naar jouw lijf. (Dat kan natuurlijk ook altijd wel beter.)

Zie je hoe perfectionisme eigenlijk een vijand is van het vertrouwen in jezelf?

 

Wil je meer gaan vertrouwen op jouw lichaamssignalen?

Meld je dan gerust aan voor mijn Blij Dieetvrij Club!

Wat je kunt verwachten als je met mij aan de slag gaat?

  • Je ontdekt wat jou triggert, en hoe jouw relatie met eten in elkaar zit. Je leert emoties echt te voelen en aan te pakken bij de kern!
  • Je breekt met de dieetmentaliteit, en leert in te tunen bij jezelf.  Je eet bewust mét emotie, en geniet.
  • Je stopt met dat wat je een slecht gevoel geeft over jezelf. Je neemt afscheid van gevoelens als falen, schuld en schaamte. Je verandert jouw focus, zodat je gedachten je niet meer in de weg staan.
  • Je bouwt aan een gezonde relatie met jezelf, en ontwikkelt een realistische kijk op hoe mooi je bent. Je zoekt dat waar je hart warm van wordt van binnen, en vergroot jouw gevoel van zelf-acceptatie.
  • Je voelt je meer verbonden met de mensen om je heen, maar laat ook los wat andere mensen van jou vinden.  Je ontwikkelt strategieën die je kunnen helpen, zelfs in de meest lastige situaties.  
  • Je stopt de interne dialoog, die je niets oplevert en zet écht stappen naar jouw perfecte toekomstbeeld. Je leert hoe je gezonde gewoontes implementeert die weinig wilskracht vragen.


Het is tijd om je los te maken van wat anderen doen en zeggen. Tijd om te gaan vertrouwen op jezelf, en te luisteren naar dat fluisteren van jouw lichaam. 

Luister naar het fluisteren van jouw lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen

Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter: