juni 3

Genieten van jouw lijf & self-pleasure met Andrea Davelaar

1  comments

In deze podcast aflevering gaat het even niet over eetgedrag, maar keren we weer even terug naar de relatie die we hebben met ons lijf. Die dingen zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ik nam al eerder deze podcast op met Jolijn, over embodiment, en in jouw lijf komen. Maar Andrea Davelaar (van Oh My Goddess) is natuurlijk iemand die niet mag ontbreken in het lijstje van geweldige vrouwen die mensen helpt weer écht te gaan genieten van hun lijf!

Andrea geeft tips en tricks voor vrouwen die wel weten dat ze mogelijk nog wel wat meer mogen en kunnen genieten van hun lijf, maar die daarin nog wat afwachtend zijn. Of die hierin nog juist weerstand ervaren. Dus durf je nog niet echt te vertrouwen op jouw lijf, of is de relatie met jouw lijf nog wat wankel? Ook dan is deze aflevering waardevol voor jou. 

Aflevering 21: Geniet van jouw lijf & self-pleasure met Andrea Davelaar

Press play!

Vergeet je niet te abonneren op mijn podcast via bijvoorbeeld Itunes, als je op de hoogte wilt blijven van de allernieuwste afleveringen. En schroom niet om een linkje naar de podcast te delen met jouw familie of vrienden, als je denkt dat deze aflevering mogelijk waardevol voor ze kan zijn.

Wie is Andrea Davelaar?

Privé is Andrea moeder van 2 kindjes en woont ze samen met haar partner in Almere. Haar bedrijf heet Oh My Goddess, en met dit bedrijf helpt zij vrouwen ontwaken in hun seksualiteit. Ze richt zich hiermee echt op vrouwen, en dan met name ook de ondernemende vrouwen ons ons.

Ik (Saskia) heb zelf ook een programma bij Andrea gevold, en ken haar daarom al een stukje beter! In deze podcast laat ik je ook graag kennis met haar maken, en met alles wat zij voor ons vrouwen kan betekenen!

Andrea's relatie met haar lijf

Ze beschrijft die relatie met haar lijf, op dit moment met de woorden: paradijs en pure wijsheid. En ze benoemt hoe ze juist die relatie heeft kunnen ontwikkelen met haar lichaam, door stil te staan bij wat haar lichaam haar allemaal kan laten voelen.

Vroeger was ze echter veel meer bezig met de buitenkant, en hoe haar lijf eruit zag. Maar nu ze zich echt focust op alle fijne sensaties die ze in haar lijf kan voelen, is haar lijf een klein paradijs geworden. Een plek, waar zoveel genot te voelen is.

Andrea Davelaar over self-pleasure en genot voelen in jouw lijf

“Ik was zo'n vrouw die altijd wel heel bewust was van haar lichaam. Ik was niet ontevreden, maar ik was me wel altijd heel bewust van hoe ik eruit zag. Zoals met name mijn billen, die ik altijd wel wat steviger vond." 


Andrea Davelaar

Ik voelde me ook ongemakkelijk

Over mijn billen kreeg ik ook weleens een opmerking. En dat voelde dan ook erg ongemakkelijk. Maar sinds ik mijn eigen seksualiteit ben gaan ontdekken (daar waar ik eerst helemaal op slot zat seksueel gezien), ben ik gaan ontdekken wat voor pleasure en genot ik allemaal kan voelen. 

Mijn bekkengebied was altijd een gebied waar ik alleen maar schaamte en onzekerheid voelde. En nu is dat getransformeerd naar een plek waar ik zoveel genot kan ervaren.

En dat heeft ervoor gezorgd dat ik eindelijk voel "ooooohhh, maar wacht even, dit heeft mijn lijf dus allemaal voor mij in petto!". En dat wist is helemaal niet. Het was echt een openbaring om te ontdekken wat ik allemaal kon voelen in mijn lijf, aldus Andrea. 

Toen kon ik mijn lijf benaderen vanuit nieuwsgierigheid

Ik begon te onderzoeken. Ik dacht, als ik dit kan voelen, dan is er waarschijnlijk nog wel meer pleasure te voelen. Zo is ze steeds meer aan het ontdekken.

Ze is niet zomaar gestart met dit onderzoek, en vertelt in ons interview ook wat voor haar de aanleiding was. Ze kreeg namelijk met een nieuwe partner vrij snel twee kindjes. En haar libido was de eerste jaren best aanwezig, maar met de zwangerschappen en de jaren zakte dat. Aan seks en self-pleasure beleefde ze maar weinig plezier. Er ontstond een soort "let's get it over with" gevoel rondom seks.

Maar online leerde ze meer over wat er allemaal mogelijk was. En toen ze 40 werd, bedacht ze zich "Ik zal toch niet dood gaan, voordat ik écht goede seks heb gehad!? Dit kan niet alles zijn wat ik nu ervaar. Ik weet alleen niet hoe." Dit was de start van haar traject wat eindigde met een hele uitgebreide opleiding bij Layla Martin, een Amerikaanse Sexual Empowerment Coach.

Dit transformeerde haar ervaringen op het gebied van self-pleasure & zelfvertrouwen

Dit bericht bekijken op Instagram

Ooooh my goddess, ik kan niet eens beginnen met beschrijven hoe het voelt als je je pleasure volgt. Nou ja, je ziet het wel in het bovenstaande filmpje denk ik ;-).⁣ ⁣ JE vrij voelen in je lichaam, alle heerlijke energieen kunnen laten stromen door je lijf ?. ⁣ Schijt hebben aan wat anderen van je denken ?! ⁣ Helemaal jezelf zijn.⁣ ⁣ Je pussy volgen in haar wijsheid en haar pleasure ?. ⁣ Jezelf toestaan om 100% van jezelf te genieten.⁣ ⁣ Lachen, stralen, dansen, doen wat je wilt in het leven ?. ⁣ Aaahhhhh dit alles is in een SUPER STROOMVERSNELLING gekomen in mijn leven toen ik met SELF PLEASURE begon als self care practice.⁣ ⁣ Self Pleasure heeft mij ZOVEEL gebracht. Veiligheid voelen in mijzelf, bij mijzelf ten diepste in mijn lichaam...waardoor ik een super krachtige 'fundering' in mijzelf ervaar. En vandaar uit kan vliegen, opstijgen, dansen, mijzelf laten zien, succesvol zijn, mijn relatie elke keer weer verdiepen, mijn kinderen op een veel diepere manier ontvangen, vriendschappen verdiepen. ⁣ ⁣ Maar vooral meer en meer en nóg meer MIJZELF ZIJN. Wihoooooooo! WEG MET DIE REM die ik jarenlang op mijzelf heb gezet. ⁣ ⁣ Waaaaahhhhh zo fijn!!! ⁣ ⁣ Pleasure is such a super power!! ⁣ ⁣ Laat een EMOJI achter als jij ook die rem er af wil in jezelf.⁣ EN plan een kennismakingsgesprek in via de link in bio als je ook echt een actie wilt koppelen aan dit verlangen.⁣ Ik heb nog 2 plekken over voor 1:1 PRIVATE COACHING!⁣ ⁣ Love yooouuuu ❤️❤️❤️

Een bericht gedeeld door Sensual Empowerment Coach (@ohmygoddessnl) op

Als coach via Oh My Goddess, doet ze van alles. Van 1-op-1 trajecten, tot groepsprogramma's en online programma's. In de uitgebreidere trajecten gaat ze ook dieper in op de schaamte en trauma's de we (mede door onze maatschappij) hebben opgelopen.

Er zijn zoveel verschillende geluiden over hoe seksualiteit en sensualiteit eruit zou moeten zien, en daar helpt Andrea vrouwen graag in verder. In vooral dat loslaten wat je niet dient, en ontdekken wat voor jou werkt. Hoe kun jij jouw bekkengebied bevrijden en bewonen?

Wat als ik geen vertrouwensband ervaar met mijn lijf?

Ook Andrea dacht dat al die pleasure en genot en vrijheid, een ver van haar bed show waren voor ze ermee startte! Maar al snel ontdekte ze dat dat genot iets is wat gewoon in je zit. Het is aanwezig in jouw lijf. En is dus écht voor iedereen mogelijk om te voelen. 

Maar hoe dan? Ga aanwezig zijn in jouw bekkengebied, jouw baarmoeder en jouw yoni. 

De eerste stap is aandacht voor wat je daar voelt. Voor wat daar allemaal zit. Zodra je daarmee contact gaat maken, kom je in het centrum van jouw vrouw zijn. En hoe meer je daar aanwezig bent, en kan voelen, hoe minder jouw buitenkant er nog toe doet. 

Je kunt bijvoorbeeld Andrea's Yoni Zucht oefening downloaden via haar website die je hierin begeleid, mocht je dat willen.

Ik voel weerstand tegen het vertragen...

Het lukt me gewoon niet om te gaan zitten of liggen. Om te mediteren en aandacht aan mijn lijf te besteden. Herken je dat?

Ook dit is iets wat Andrea herkent, vooral als het gaat om het stil zitten. Er gaat dan van alles werken in jouw lijf en vooral ook jouw hoofd. Wat zij daarom veel meer is gaan doen, is bewegen:

Andrea Davelaar over self-pleasure en genot voelen in jouw lijf

“Onrust in jouw lijf kun je niet weg-mediteren of weg-visualiseren. Ik geloof er veel meer in die energie in beweging te zetten. Bijvoorbeeld door eerst te dansen, te shaken en dan pas te mediteren of aan self-pleasure doen. Zodat je jouw energie al de ruimte hebt gegeven om te bewegen.”


Andrea Davelaar


En maak het ook heel klein, als je weerstand ervaart. Neem je bijvoorbeeld voor om iets één minuut te doen. En vaak merk je dan dat als je gaat zitten of liggen, dat het best goed voelt. Vaak maak je het dan toch wel af.

Start dus klein! En voel je heel veel onrust in jouw lijf. Ga dan eerst iets met die onrust doen, voor je probeert om dieper in jouw lijf te zakken.

Hoe zorg je ervoor dat je gedurende de dag meer pleasure of genot ervaart?

Pleasure staat voor Andrea voor alles waarbij je bewust één of meerdere van jouw 5 zintuigen gebruikt. Dus ze is dol op aura-sprays met heerlijke geuren voor in huis.

Maar de vraag is vooral om eens stil te staan bij welke dingen JOUW zintuigen op een prettige manier prikkelen.

Dus dat kan bijvoorbeeld zijn:

  • een geurtje/auraspray (ruiken)
  • een fijne kop thee (proeven)
  • een boswandeling (voelen, ruiken, zien, horen)
  • mooie dingen in huis om naar te kijken (zien)
  • kleding met fijne stoffen om te voelen en aan te raken (voelen en zien).

Gewone pleasure, zonder self-pleasure is dus ontzettend breed. Het is alles waarvan jouw lijf denkt: dit is fijn. En het is dus niet meteen iets seksueels. Self-pleasure de hele dag door, dat gaat natuurlijk niet!

We kunnen niet allemaal de hele dag op bed liggen om te masturberen, we zijn geen tieners meer. 🙂 Maar  het is wel zo, op het moment dat je jouw bekkengebied echt bevrijd van alles wat daar zit (aan emoties, trauma's of vastzittende energie), dan is daar ruimte voor de stroom van seksuele energie. Iets wat kort door de bocht ook wel onze levensenergie wordt genoemd.” 

Ik kan op elk moment contact maken met mijn bekkengebied

Dus die sensaties zijn altijd beschikbaar voor jou. Maar soms is er wel even wat werk voor nodig om daar die pleasure te kunnen voelen. Uiteindelijk zit er ook heel veel genot is jouw sensualiteit, het gebruiken en activeren van al jouw zintuigen.

Sta eens regelmatig stil bij: wat kan ik voelen of doen, wat helpt om genot te voelen in mijn lijf. (Voor de vrouwen uit de Blij Dieetvrij club, die weten hoe belangrijk het ook is om jouw emmertje van genot te vullen, juist ook, om rust rondom eten te vinden. Intuïtief Eten Intensive module 6!)

Wat kan ik doen als ik vooral in mijn hoofd leef?

De tip van Andrea is allereerst: ga eens kijken of je jezelf op een liefdevolle manier kan aanraken. Kun je bijvoorbeeld jouw lijf op een liefdevolle insmeren met een fijne olie. En daarbij ook dankbaarheid naar jouw lichaam uitspreken. "Dankjewel benen, dan jullie me elke dag dragen", etc.

Andrea Davelaar over self-pleasure en genot voelen in jouw lijf

“Aanraking is echt helend voor jouw lichaam. Helemaal als je je weleens onveilig hebt gevoeld in jouw lichaam. Ook een angstig kind stel je gerust door deze liefdevol aan te raken. Maar als we ouder zijn, missen we deze liefdevolle aanraking.”


Andrea Daverlaar


Self-pleasure is echt helend voor jouw hele systeem

Want je leert om jezelf aan te raken, en te geven wat jouw lichaam nodig heeft. Wat jouw lichaam fijn vind. Je gaat leren luisteren naar wat je nodig hebt. Of dat nu het masseren of aanraken van jouw hoofd is, bijvoorbeeld.

Welke aanraking wil mijn lichaam nu? Dat is iets anders dan gewoon maar beginnen te masturberen, of gewoon maar te gaan vrijen, zonder stil te staan bij: wat wil ik eigenlijk?

En juist daar begint jouw zelfvertrouwen: als je je veilig kan gaan voelen in jouw lijf.

De rust en ruimte nemen om jezelf liefdevol aan te raken, is jezelf echt een liefdevol cadeau geven. Al ga je alleen maar met al die aandacht liefdevol insmeren. Alleen al die aandacht voelt als koestering. Ook al vind je jouw lijf niet mooi. Je geeft jouw lijf het  signaal: "je bent veilig. Je bent genoeg." Iets wat je helpt om jouw zenuwstelsel te helpen ontspannen.

Meer weten?

Download gerust de gratis Yoni Zucht oefening via de website van Oh My Goddess, of volg Andrea op Instagram, voor dagelijkse inspiratie. Een laatste advies van Andrea is de volgende: vraag vooral hulp als je je door jouw lagen van schaamte en onzekerheid af wilt pellen. Want dat is niet altijd makkelijk om alleen te doen.

"Creëer een geweldige relatie met eten en stop jouw strijd met eten voorgoed!"

(ook als je voor jouw gevoel alles al eens hebt geprobeerd!)


Tags

genieten, genot, podcast, relatie met jouw lijf, relatie met lichaam, selfpleasure, vrouwelijke energie, zelfacceptatie, zelfliefde


Dit vind je misschien ook interessant?

De 5 niveau’s van emotie eten

De 5 niveau’s van emotie eten
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}