november 6

Hoe gezond eten een obsessie wordt?

Hoe kan het dat gezond eten een obsessie wordt? Of slank zijn een obsessie?

Omdat dat wat je in je leven najaagt, om je voldaan of "compleet" te voelen, jouw obsessie zal worden.

  • Als je jouw gewicht wilt controleren en slank wil zijn, om je voldaan en "compleet" te voelen. Dan zal je worden geregeerd door het getal op de weegschaal en het eten wat er in je mond verdwijnt.
  • Als je geld of succes wilt hebben om je voldaan en "compleet" te voelen. Dan zal je worden geregeerd door een obsessie over jouw werk.
  • Als jij goedkeuring of lof nastreeft om je voldaan en "compleet" te voelen. Dan zal je worden geregeerd door de kritiek en oordelen van anderen.

Onze obsessies worden gevoed door de methode die we gebruiken om veiligheid en tevredenheid te zoeken in een onvoorspelbare wereld.

Stel jezelf eens de vraag: Zoek jij voldoening en gemoedsrust op een manier die jou voedt? Of op een manier die jou uitput?

Zoek jij het comfort en de voorspelbaarheid van een dieet? Van hard werken, of een poging om de wereld om je heen te "controleren"?Bekijk hierook de video over het micro-managen van jouw eetgedrag.

Of zoek je voldoening in iets wat je niet kan verliezen?

Zoals in het beoefenen van mindfulness of zelfliefde rituelen? Sta eens stil bij waar je in jouw dat gevoel van veiligheid kan vinden. Het zit in jou!

Hoe je ook zoekt naar het gevoel van "oké zijn" in deze wereld, zorg ervoor dat je het doet op een manier waar je je met liefde aan over geeft.

Bekijk gerust ook de korte, onderstaande (Engelstalige) video van Samantha Skelly, over je veilig voelen in jouw lijf. 

En kun je wel wat hulp gebruiken om te stoppen met diëten en/of weer te leren luisteren naar en vertrouwen op jouw eigen lijf? Download dan gerust de gratis masterclass.

"Creëer een geweldige relatie met eten en stop jouw strijd met eten voorgoed!"

(ook als je voor jouw gevoel alles al eens hebt geprobeerd!)


Tags

afvallen, compleet voelen, eetbuien, emotie eten, gemoedsrust, gezond eten, goedkeuring, kritiek, kwaliteit van je leven, mindfulness, obsessie, oordelen, slank zijn, voldoening, weegschaal, wereldbeeld, zelfliefde


Dit vind je misschien ook interessant?

De 5 niveau’s van emotie eten

De 5 niveau’s van emotie eten
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}