Hoe iets een obsessie wordt? Zoals gezond eten. - Blij Dieetvrij

Hoe iets een obsessie wordt? Zoals gezond eten.

Hoe iets een obsessie wordt? Zoals gezond eten?

Hoe kan het, dat gezond eten of slank zijn een obsessie wordt? Omdat dat wat je in je leven najaagt, om je voldaan of “compleet” te voelen, je obsessie zal worden.

🔸Als je je gewicht wilt controleren en slank wil zijn om je voldaan en “compleet” te voelen – zal je worden geregeerd door het getal op de weegschaal en het eten wat er in je mond verdwijnt.

🔸Als je geld of succes wilt hebben om je voldaan en “compleet” te voelen – zal je worden geregeerd door een obsessie over jouw werk.

🔸Als we goedkeuring of lof nastreven om ons voldaan en “compleet” te voelen – zullen we worden geregeerd door de kritiek en oordelen van anderen.

Stop met het wegen van jouw lijf. Start met het meten van de kwaliteit van jouw leven.
Onze obsessies worden dus gevoed door de methode die we gebruiken om veiligheid en tevredenheid te zoeken in een onvoorspelbare wereld.

Stel jezelf eens de vraag of je voldoening en gemoedsrust zoekt op een manier die jou voedt of op een manier die jou uitput?

Zoek je het comfort en de voorspelbaarheid van een dieet, van hard werken, of een poging om de wereld om je heen te “controleren”? Of zoek je voldoening in iets wat je niet kan verliezen, zoals het beoefenen van mindfulness of zelfliefde rituelen?

Hoe je ook zoekt naar het gevoel van “oké zijn” in deze wereld, zorg ervoor dat je het doet op een manier waar je je met liefde aan over geeft.”

Kun je wel wat hulp gebruiken om te stoppen met diëten en/of weer te leren luisteren naar en vertrouwen op jouw eigen lijf? Stuur me dan gerust een berichtje via het contactformulier, en onderzoek samen met mij de mogelijkheden.

Download de gratis toolkit:

Eerste Hulp bij Eetbuien!

Door het formulier in te vullen, geef je mij toestemming om jou zo nu en dan een e-mail te sturen. Wij behandelen je gegevens vertrouwelijk. Lees hier de privacy policy.

Klik hier om een reactie achter te laten

Laat een reactie achter: